I. Zasimauskaitė: vegetarizmas atvedė į darnią emocinę būseną

  • Teksto dydis:

„Aplinka mane labiau priėmė, kai man buvo depresija negu dabar, kai aš noriu iš to išlipti.  Atsimenu buvau pas savo gerą draugę, ji sako: man patiktum, kad tu gertum toliau, kad toliau „tūsintum“, – taip savo kelią į kitokį gyvenimą šiandien prisimena „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos dalyvė, dainininkė Ieva Zasimauskaitė-Kiltinavičienė. Nuo paauglystės ji dalyvavo populiariuose televizijos muzikiniuose projektuose, nuolat sukosi scenoje. Tačiau užgesus šviesoms dingdavo ir laimė.

„Neturėjau tokios depresijos, kuriai reikėjo vaistų, bet esu ne kartą pagalvojusi, kad noriu nutraukti savo gyvenimą. Kai dabar prisimenu, daug domėjausi, ką žmogus išgyvena, kai serga depresija. Vienintelis Marius buvo tas žmogus, kuris mane priėmė absoliučiai visokią, nors mano gyvenime visko buvo, net momentų, kai aš tiesiog verkiu ir negaliu atsistoti iš lovos“, – sakys Ieva.

Kada ir kaip prasidėjo Ievos kritimas ir kilimas? Kas ją privertė dėlioti naujus prioritetus, kitaip pažvelgti į gyvenimą? Studijos Ispanijoje buvo vienas iš laiptelių. Tuo pat metu ji atsisakė svaigiųjų gėrimų, cigarečių, neslepia suvokusi nebenorinti nuodyti savo organizmo.

„Iš tikrųjų manęs daug kas klausinėjo, Ieva, kodėl tu visą laiką eini į kraštutinumus? Jeigu į vakarėlius, tai iki galo, paryčių. Dabar atsisakei alkoholio, cigarečių, bet truputį juk galima, kodėl taip fanatiškai viską meti?“, – pasakoja I. Zasimauskaitė apie aplinkos klausimus ir dvejones.

„Pirmas pradėjo Marius. Iki Kalėdų jis ketino pasninkauti, galvojo, atsisakys mėsos, padarys eksperimentą. O po mėnesio jis sako: Ieva, labai gerai jaučiuosi. Ir skrandis susitvarkė, ir rūgštis nebekyla, esu neapsunkęs, pabandyk ir tu, – prisimena dainininkė. – Buvau absoliuti mėsavalgė, iš tų, kuri mėsą valgo tris kartus per dieną, nemėgau daržovių. Todėl pasakiau, manęs į šituos reikalus nekišk, vegetare tikrai nebūsiu. Jeigu nori, būk, bet nepamokslauk, nieko nenoriu girdėti.“

Tačiau kaip viskas ėmė keistis, kad dabar dainininkė apie mitybą gali pasakoti daug ir giliai? Ir tikina, naujas gyvenimas jai atvėrė visai kitus pojūčius, kitokią savijautą, darnią emocinę būseną. „Dažniausiai vegetarai yra tie, kurie iškelia save aukščiau kitų. Bet iš tiesų netampi tobulas, pradžioje tikrai būna ekstazė, laimė, nes atradai nauja, tačiau kai ką prarandi“, – atvirai pripažįsta „Eurovizijos“ konkurso dalyvė.

„Atsimenu, kai kviečiau žmones į vestuves, pranešėme, kad jos bus vegetariškos, be alkoholio. Tu ką, išprotėjai, ką nusišneki, nesąmonė, ką žmonės veiks?“. Tačiau skeptiškos reakcijos sulaukusi Ieva ir jos būsimas sutuoktinis Marius nepasidavė. „Jūs darykite kaip norite, o mano šventė bus tokia, kokią aš įsivaizduoju. Aišku, išgyvenau: o jei nebus linksma? Mes nepratę šokti, kai neišgeriame. Bet nesu buvusi geresnėse vestuvėse“, – juokiasi Ieva, jau svarstanti, kaip abu su vyru, būdami vegetarai, augins ir maitins savo būsimus vaikus.

Pokalbis su Ieva – šį šeštadienį LRT TELEVIZIJOS laidoje „Stilius“ (19.30 val.).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tiesiog

Tiesiog portretas
Turejau drauge, kuri lygiai ta pati kalbejo. Vienas prie vieno. Baisu, kas dabar jos seimoje.... manau, kad nereikua krastutujumu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių