Į tris rinkimų damas nusitaikė stilistai

Vos Lietuvos ponių stilistas Mantas Petruškevičius ėmė ieškoti šalikėlių ir pėdkelnių naujajai savo globotinei, Loretos Graužinienės įvaizdis atkreipė visos šalies dėmesį. O kaip su kitom dviem kandidatėm į prezidentes – Dalia Grybauskaite ir Kazimira Prunskiene? Kokie patarimai joms?

Metamorfozių belaukiant

Tirpstant laikui iki šalies Prezidento rinkimų, Lietuva turi naują užsiėmimą – svarstyti, ginčytis, apkalbėti, kas tinka, o kas nelabai trims rinkimų damoms – D.Grybauskaitei, K.Prunskienei ir L.Graužinienei.

Su kandidatuojančiai vyrais neįdomu. Na, kuo jau labai gali sublizgėti, kalbant apie įvaizdį, Valentinas Mazuronis ar Algirdas Pilvelis? Nusiskus barzdas? Arūnas Valinskas, Algirdas Butkevičius ar Zigmas Vaišvila užsiriš gėlėtus hipiškus kaklaraiščius?

Nieko sukrečiančio, palyginti su matamorfoze, kurią yra patyrusi L.Graužinienė, kai buvo patekusi į Juozo Statkevičiaus rankas. Tada ją lygino su Marilyn Mansonu... Buvo smagu!

Ar ką nors panašaus išvysime šį pavasarį? Vargu. Nebent M.Petruškevičius įkalbės L.Graužinienę tapti šviesiaplauke, kaip D.Grybauskaitė ir K.Prunskienė. Bet kol kas Mantas kalba tik apie "santūrų, klasikinį" savo globotinės stilių.

Svarbiausia atrodyti patikimai

Sužinojęs, kad L.Graužinienės išvaizda iki rinkimų rūpinsis M.Petruškevičius, vienoje televizijos laidoje kirpėjas stilistas Kęstutis Rimdžius negailėjo patarimų būsimajai politikės įvaizdžio keitimo komandai.

Jis tikino, kad griežtokų veido bruožų tamsiaplaukės L.Graužinienės įvaizdį reikia keisti iš esmės. Poniai Loretai esą reikėtų apsilankyti pas kirpėją, odontologą, kosmetologę ir manikiūristę, o tik tada galvoti apie naujus drabužius.

Po šio gana drastiško pareiškimo K.Rimdžius tapo atsargesnis. "Galima, aš kalbėsiu abibendrintai?", – pasiteiravo kirpėjas stilistas. Šiandien jis jau nebenori komentuoti kandidačių išvaizdos trūkumų ir privalumų. K.Rimdžius pabrėžė, esą visos trys moterys turi tik joms būdingą stilių.

"Rinkimai – ne grožio konkursas, todėl kandidatės neturi būti stilingos ir madingos, jos privalo būti patikimos", – samprotavo K. Rimdžius.

Darbas tik profesionalams

Netrukus iš K.Rimdžiaus lūpų išsprūdo prisipažinimas apie simpatijas vienai iš kandidačių. Preciziškai sutvarkyti, natūralia spalva dažyti plaukai, saikingas makiažas ir klasikiniai D.Grybauskaitės kostiumėliai – tai visuma, kurią K.Rimdžius įvardijo vienu žodžiu – tvarkinga.

"Žinoma, tobulumui ribų nėra, todėl visada galima rasti prie ko prikibti ", – buvo atviras K. Rimdžius.

Į klausimą, ar sutiktų tapti vienos kandidačių įvaizdžio formuotoju, jis atsakė aptakiai: "Vertėtų gerai apsvarstyti tokį pasiūlymą. Šį darbą turi atlikti profesionalas, kuris ne kartą dalyvavo rinkiminėje kampanijoje, o ne mėgėjas."

Internete mirgant pranešimams apie konfliktą, įsižiebusį tarp K.Rimdžiaus ir M.Petruškevičiaus, galima spėti, kad pastaba apie mėgėjiškumą skirta pastarajam.

Juodoms pėdkelnėms - taip!

M. Petruškevičius spjauna į visas kalbas ir džiaugiasi, kad L.Graužinienės išvaizdą ketinama patikėti būtent jam. "Tai dar turėtų patvirtinti Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas, todėl ar tikrai aš būsiu tas žmogus, paaiškės kitą savaitę" – kuklinosi Mantas, jau spėjęs patobulinti politikės stilių.

Rinkdamas drabužius L.Graužinienei, M.Petruškevičius jau įsitikino, kad mūsų parduotuvėse nelengva rasti apdarų "gražių apvalių formų moterims." Mantas bandys įtikinti ponią Loretą sumažinti garderobe juodos spalvos, bet plonas juodas pėdkelnes, vietoje protokolinių kūno spalvos, dėvėti leis.

M.Petruškevičius džiaugėsi, kad L.Graužinienė lengvai pasiduoda naujovėms ir pasitiki jo skoniu. Visgi plačiau papasakoti apie kandidatės įvaizdžio viziją jis žadėjo tada, kai jo pareigos bus oficialiai patvirtintos: "Tuomet sužinosite ir apie drabužių kolekcijas, ir kokiuose grožio salono lankysimės."

M.Petruškevičius nepanoro komentuoti L.Graužinienės konkurenčių rinkimuose K.Prunskienės ir D.Grybauskaitės išvaizdos. Tačiau yra žinoma, kad D.Grybauskaitę Mantas laiko viena elegantiškiausių šalies politikių.

Pataria neišduoti klasikos

Vilniaus dailės akademijos Kostiumo dizaino katedros asistentė Agnė Biskytė pastebėjo, kad visos kandidatės yra pasirinkusios klasikinį stilių. Ji įvertino tai teigiamai, mat visuomenė moterį politikę tapatina būtent su santūria klasika. Be to, klasikinis stilius atitinka protokolą.

Kandidatėms į šalies Prezidento postą A.Biskytė pataria išlikti ištikimoms klasikai. Kostiumo dizainerė pabrėžė, kad šis stilius išsiskiria savo konservatyvumu, subtilumu ir elegancija. Jam būdingos tamsios ir blankios spalvos.

Toks koloritas, pasak A.Biskytės, pasirinktas neatsitiktinai. Vilkėdami tamsius drabužius, žmonės išryškina savo mimikas, gestus, nuotaikas, reakcijas, tokiu būdu priversdami asmenį, su kuriuo komunikuoja, bendrauti atviriau.

A.Biskytė įsitikinusi, kad profesionalių aprangos kodo žinovų ir profesionalių kostiumo dizainerių pagalba kiekvienam viešam asmeniui galima sukurti tobulą išorę. Vienintelis jos patarimas – nesikreipti į žymius, bet neprofesionalius stilistus.


A.Biskytės patarimai:

Sijonas: midi ilgio, kurio riba – keliai. Gali būti ilgesnis, bet jokiu būdu ne trumpesnis.

Švarkas: dengiantis liemens liniją ir užsibaigiantis ties klubais. Priklausomai nuo figūros, gali būti šiek tiek aukščiau arba žemiau klubų linijos.

Palaidinė: neutralių spalvų, medvilninė arba šilkinė. Apykaklė – klasikinė. Taigi jokių raukinukų ir provokuojančių iškirpčių.

Kaklaskarė: klasikinis 85 cm šilkinis šalikėlis, raštais ir spalva priderintas prie vilkimo kostiumėlio švarko.

Bateliai: elegantiški, bet ne ekstravagantiški. Rekomenduojama standartinė klasikinė 4 cm pakulnė.

Pėdkelnės, kojinės: idealiausias pasirinkimas, kurį pabrėžia ir protokolo žinovai, – kūno spalvos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bau

Bau portretas
Na Graužinienė su Prunskiene gali net nevargti ir nesistengti atrodyti stilingai, nieko iš to nebus, juk mes renkame ne stilingiausią, bet protingiausią pretendentę. O ji yra tik viena ir tvarkinga ir protinga ir toli gražu neprilygsta nė vienai iš jų.... Tai Dalia...

Saulius1

Saulius1 portretas
KRIZĖS akivaizdoj - kreipt dėmesį į išorinį blizgesį??? Geriau žurnalistai aprašytų kandidačių PMS (klimakso) ypatimus - tuo metu moterys tampa neprognozuojamomis (gydytojai sako, kad ir nepakaltinamomis) , NEGI tokioms tokiu įtempu metu galim patikėt Valstybę?

mi

mi portretas
Protinga moteris pati sugeba pasirūpinti savo išvaizda, o be to čia ne misių rinkimo konkursas, Graužinienė su savo Petruškevičium sumaišė prioritetus, taigi Loreta tegul vyksta į mis bobučių rinkimus. Man atrodo, kad Dalia visada atrodo puikiai su savo klasikinio stiliaus kostiumėliais, bet svarbiausia čia ne kostiumėlis, šalikėlis ar bantas, o žmogaus protas, kompetencija ir daugelis kitų prezidentui reikalingų savybių. Sėkmės Daliai.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių