Į televizijos eterį grįžta garsusis ispaniškas serialas „Velvet“

  • Teksto dydis:

Po metų pertraukos į TV1 eterį grįžta ispaniškas serialas „Velvet“, kurio ketvirtojo sezono premjera –  jau liepos 17-ąją. Serialas bus rodomas pirmadieniais 21 val.

Triukšmingai Ispanijoje debiutavęs ir auditoriją sužavėjęs „Velvet” buvo rodomas geriausiu laiku, serialą žiūrėjo 4,8 milijono žiūrovų ir tai sudarė 24,6 proc. visos rinkos. Trejus metus rodyto sėkmingo serialo ketvirtasis sezonas bus paskutinis.

2016-aisiais nufilmuotas ketvirtasis sezonas „Velvet“ veiksmą nukels penkeriais metais į priekį. Trečiasis sezonas baigėsi pagrindinės herojės Anos vaiko gimimu, o naujos serijos prasidės vaikui jau lankant mokyklą. Žiūrovai išvys Aną, pakeitusią įvaizdį ir esančią pačiame savo karjeros olimpe.

Originali „Velvet“ serialo idėja gimė siekiant pavaizduoti vieną svarbiausių mados istorijos akimirkų: perėjimą nuo aukštosios mados prie kasdienės mados. Šis istorinis momentas leidžia papasakoti apie pasaulį, kuriame sukosi madą kaip meną įsivaizduojantys žmonės, didieji dizaineriai ir asmenys, siekę demokratizuoti madą bei pritaikyti ją visiems.

Su tokiomis mintimis buvo pradėta kurti istoriją apie „Galerías Velvet” – prabangią Madrido įstaigą šeštojo dešimtmečio pabaigoje. Siužetą įkvėpė paryžietiškos „Galeries Lafayete”, Havanos „El Encanto de Cuba” parduotuvės, didieji mados namai „Balenciaga“ ar „Pertegaz“ ir art deco stilius Chrysler Building pastato Niujorko vestibiulyje.

„Velvet” pasakoja verslo imperijos įpėdinio ir vienos siuvėjos istoriją. Klasikiniame pasakojime, praturtintame romantiška melodrama ir žiupsneliu komedijos, vaidina du gražuoliai aktoriai – Paula Echevarría ir Miguel Angel Silvestre.

Šeštojo dešimtmečio pabaigos Madride, auksinio aukštosios mados amžiaus laikotarpiu, veikia drabužių prekybos centras,  kuriame visi norėtų apsipirkti bent kartą gyvenime – „Galerías Velvet”. Art deco rūmai, magiška akinančios prabangos ir žavesio vieta. Tačiau vitrinomis besigrožintys ar dalelę svajonės užsukdami nusipirkti Madrido ponios ir ponai nemato švelnios galerijoje besiskleidžiančios meilės istorijos tarp Anos ir Alberto. Ji – kukli siuvėja, jis – savininko sūnus, perimsiantis šeimos verslą. Ana ir Alberto leidžia plėtotis jų meilei tarp elegantiškų audinių ir aukštosios mados suknelių, puikiai žinodami, kad Alberto šeima priešinsis jo santykiams su neturtinga ir jaunute darbuotoja.

Artinasi septintasis dešimtmetis ir griežta Ispanijos moralė bei socialiniai santykiai pradeda keistis: moterys daugiau nesvajoja apie neįperkamus drabužius, bet pradeda reikalauti kokybiškos aprangos. Jos nepasitraukia į šalį, kai aukštoji mada užleidžia vietą kasdienei. Jos stovi pirmoje evoliucijos eilėje, kur turtas nebėra išskirtinio kliento požymis, ir todėl kelia grėsmę „Galerías Velvet ” išlikimui.

Serialas „Velvet“ – pirmadieniais 21 val. per TV1.


Šiame straipsnyje: serialas „Velvet“televizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių