I. Andrejevaitė: Emilijos vaidmuo – galimybė atiduoti duoklę savo šaliai

Vasario 16 d. Lietuvos kino teatruose pradedamas rodyti naujausias režisieriaus Donato Ulvydo filmas „Emilija iš Laisvės alėjos“.

Filmo pavadinime žodis „laisvė“ atsirado neatsitiktinai – filmas pasakoja apie laisvę tais laikais, kai žodis „laisvė“ buvo uždraustas.

Filmo pagrindinio vaidmens atlikėja Ieva Andrejevaitė, daugelį metų dirbusi svetur, nepaprastai džiaugiasi galėjusi pirmą kartą filmuotis lietuviškame kine. Anot jos, darbas kitų šalių kino aikštelėse jai tapo puikiomis pratybomis prieš svarbiausią jos gyvenimo vaidmenį naujausiame režisieriaus D. Ulvydo filme.

Svajonių vaidmuo iš jaunos aktorės pareikalavo nepaprastai daug jėgų. Įtempto siužeto filme būtent Ievai nestigo emociškai sudėtingų scenų. Tačiau aktorius Česlovas Stonys įsitikinęs, kad aktorė dirbo puikiai.

„Esu net jai pasakęs, kad aš iš jos mokiausi ramybės, pasitikėjimo, tvirtumo. Retas atvejis, kai toks jaunas žmogus taip profesionaliai dirba“, – gerų žodžių kolegei negaili Č. Stonys.

Ieva džiaugiasi, kad Emilijos vaidmuo jai tapo tarsi galimybe pagaliau atiduoti duoklę savo šaliai. Kinu kalbėti apie tai, kas svarbiausia, – lietuvių drąsą kovoje už laisvę.

„Šis filmas mano gyvenime turi labai didelę prasmę ir Emilijos vaidmuo yra pats artimiausias ir didžiausias mano kada nors sukurtas vaidmuo. Aš labai daug išmokau iš Emilijos, aš manau, kad tai yra žmogus, kovojantis už savo vertybes, už savo principus ir be jokios baimės einantis į priekį“, – Emilijos savybes vardija pašnekovė.

Pasak Ievos, dauguma savybių, kuriomis pasižymi Emilija, jau glūdėjo giliai aktorės viduje ir kuriant šį vaidmenį jos iškilo į paviršių.

„Labai tikiuosi, kad žmones šis filmas palies. Žmonėms, dalyvavusiems, gyvenusiems tuo laikotarpiu, leis prisiminti tai, kas vyko. O jauniems žmonėms leis suvokti, kokia svarbi yra laisvė ir kokia yra jos tikroji kaina“, – tikisi pagrindinio vaidmens atlikėja Ieva.

Visas pokalbis su I. Andrejevaite – laidos „Laisvės vėliavnešiai“ reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių