Humoristas R. Bingelis – brakonierių medžiotojas?

  • Teksto dydis:

„Galima medžioti vaiduoklius, bet galima ir brakonierius“, – pirmadienį TV3 vasaros laidoje „Žiūrėk! Geras!“ juokaus prieš televizijos kameras tapęs neetatiniu gamtos apsaugos inspektoriumi žinomas humoristas Raimondas Bingelis.

Drauge su „Žiūrėk! Geras!“ kūrėjais nuvykęs į gamtos apsaugos inspekciją Trakuose R. Bingelis sužinos, kad vadinamojo žvejo bilieto neįsigiję žvejai – dar nėra vadinamieji brakonieriai. Brakonieriai yra tie, kurie žuvį gaudo draudžiamu būdu ir draudžiamu laiku.

Vaikams ir senjorams žvejyba – nemokama. „O jeigu aš tik kibirą su žuvimi laikau arba patį senelį su meškere?“ – gamtos apsaugos inspektoriaus klaus šmaikštusis R. Bingelis. Pareigūnas nesutriks: „Nei kibiras, nei senelis nelaikomi žvejybos įrankiais.“

Neetatiniu gamtos apsaugos inspektoriumi gali tapti tik nepriekaištingos reputacijos pilietis, pats niekada nebaustas už gamtos apsaugos taisyklių pažeidimus. Prieš eidamas gaudyti pažeidėjų savanoris privalo išlaikyti egzaminą.

„Neetatiniai inspektoriai – tai nusivylę žvejai, kuriems visiškai nekimba. Todėl jie ir nusprendžia gaudyti didesnes žuvis“, – apie savanorius pažeidėjų gaudytojus su šypsena kalbės humoristas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių