Holivudo apdovanojimų sezoną pradeda spindintys „Auksiniai gaubliai“

  • Teksto dydis:

Holivudo elitas sekmadienį žengs raudonuoju „Auksinių gaublių“ kilimu, pradėdamas atkaklias apdovanojimų sezono lenktynes, kurių laimėtojais, regis, gali iškilti ir eskapistinė fantazija, ir šiurkšti drama.

„Auksiniai gaubliai“ yra pelnę ekscentriškų pasirinkimų reputaciją, tad jie ne visada išpranašaudavo „Oskarų“ šlovę, bet ši ceremonija pritraukia daugybę žvaigždžių ir daugeliui tebėra tvirtas rodiklis prognozuojant JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų laureatus.

„Gaubliai“ garsėja kaip viena linksmiausių metų švenčių. Vietų yra tik maždaug 1 200, jas sunku gauti. Tad „saviškio“ statusas yra viliojantis“, – naujienų agentūrai AFP sakė apie pramogų industriją rašančio žurnalo „Variety“ apdovanojimų temų redaktorius Timas Gray (Timas Grėjus).

„Ir Holivudas žino, kad „Gaubliai“ pasiekia didelę auditoriją, tad svarbu, kad jų filmai ten būtų, kad visuomenė daugiau apie juos išgirstų“, – pridūrė jis.

Tarp pagrindinių apdovanojimų siekiančių filmų favoritu laikoma Damieno Chazelle'o (Damjeno Čazelo) duoklė amerikietiškų miuziklų Aukso amžiui – juosta „Kalifornijos svajos“ (La La Land). Jos veiksmas vyksta mūsų dienų Los Andžele.

Filmas gavo septynias nominacijas, o žinovai jį laiko pagrindiniu favoritu geriausios komedijos ar miuziklo kategorijoje. Joje dar varžosi „20th Century Women“, „Deadpool“, „Florence“ (Florence Foster Jenkins) ir „Sing Street“.

„Kalifornijos svajos“ taip pat suteikia geras galimybes pelnyti apdovanojimų aktoriams Ryanui Goslingui (Rajenui Goslingui) ir Emmai Stone (Emai Stoun), režisieriui D.Chazelle'ui, muzikos ir dainos autoriams, rodo apdovanojimų prognozių svetainės „Gold Derby„atlikta ekspertų apklausa.

„Labai atkaklios varžybos“

„Kalifornijos svajos“ galėtų laimėti visose savo kategorijose. Tai favoritas arba antrosios vietos turėtojas, manau, visose septyniose (kategorijose), – sakė „Gold Derby“ vykdomasis direktorius Chrisas Beachumas (Krisas Bičamas). – Daugiausiai galimybių jie turi geriausios komedijos ar miuziklo kategorijoje, dėl Emmos Stone ir muzikos.“

„Jie galėtų laimėti dėl Goslingo, režisieriaus ir dainos, bet „Gaublių“ balsuotojų (nuomonės) būna linkusios labiau išskirti ... Paprastai nebūna filmo, laiminčio daugiau kaip tris ar keturis (apdovanojimus)“, – aiškino jis.

Barry Jenkinso (Bario Dženkinso) jaunuolio brendimo istorija „Mėnesiena“ ( Moonlight), pelniusi šešias nominacijas, tarp jų režisieriui ir aktoriams Naomie Harris (Naomi Haris) bei Mahershalai Ali (Maheršalai Ali), daugiausiai dėmesio sulaukia dramos kategorijose.

Kitas favoritas – Kennetho Lonergano (Keneto Lonergano) „Mančesteris prie jūros“ (Manchester by the Sea), pelnęs Casey Affleckui (Keisiui Aflekui) geriausio dramos aktoriaus nominaciją, o Michelle Williams (Mišel Viljams) – geriausios antrojo plano aktorės nominaciją. Ši juosta taip pat nominuota geriausio režisieriaus ir geriausio scenarijaus kategorijose.

Kalbant apie geriausios dramos „Auksinį gaublį“, „Gold Derby“ ekspertai K.Lonergano juostą iškelia pirma „Mėnesienos“. Šioje kategorijoje dar varžosi Melo Gibsono karinė drama „Pjūklo ketera“ (Hacksaw Ridge), trileris „Hell or High Water“ ir šeimos drama „Liūtas“ (Lion).

„Mūsų svetainėje persvara minimali. Mūsų ekspertai renkasi „Mančesterį“, bet jei sudedi visus balsuojančius ir prognozuojančius žmones, šiek tiek pirmauja „Mėnesiena“, – sakė Ch.Beachumas. – Šios varžybos labai atkaklios. Manau, kad abu (šie filmai) laimės po porą apdovanojimų.“

„Pigesnis reikalas“

Geriausios dramos aktorės kategorijoje sėkmė prognozuojama Natalie Portman (Natali Portman), sužavėjusiai kritikus Jackie Kennedy (Džeki Kenedi) vaidmeniu filme „Jackie“. Ši juosta pasakoja apie dienas iškart po Jungtinių Valstijų prezidento Johno F.Kennedy (Džono F.Kenedžio) nužudymo 1963 metais.

Vokiečių režisierės Maren Adės komedija „Tonis Erdmanas“ (Toni Erdmann) apie komplikuotus tėvo ir dukters santykius, gruodžio mėnesį susišlavusi Europos kino apdovanojimus, yra laikoma favoritu filmo užsienio kalba kategorijoje.

Ši juosta varžysis su trimis prancūzų filmais – „Divines“, „Elle“, bendru su iraniečiais „Pardavėju“ (Forushande) ir Čilės „Neruda“.

Televizijos kategorijose daugiausiai nominacijų – penkias – turi tikrais faktais paremtas serialas „The People v. O. J. Simpson: American Crime Story“. Nedaug nuo jo atsilieka kriminalinis serialas „The Night Manager“, pretenduojantis į keturis apdovanojimus.

Serialai „Black-ish“, „The Crown“, „The Night Of“, „This is Us“ ir „Vakarų pasaulis“ (Westworld) turi po tris nominacijas. Iš televizijų daugiausiai nominacijų turi HBO – 14.

74-oji „Auksinių gaublių“ įteikimo ceremonija vyks sekmadienį Beverli Hilso viešbutyje „Beverly Hilton“. Jos vedėjas Jimmy Fallonas (Džimis Falonas) laikomas saugiu pasirinkimu palyginus su kitu dažnu šios ceremonijos vedėju – kandžiu britų komiku Ricky Gervaisu (Rikiu Džerveizu).

Spindesio ceremonijai pridės tokios Holivudo žvaigždės kaip Drew Barrymore (Driu Barimor), Sylvesteris Stallone (Silvesteris Stalonė), Nicole Kidman (Nikol Kidman) ir Reese Witherspoon (Ris Viterspun).

„Gaubliai“ visuomet būna truputį pigesnis reikalas palyginti su „Oskarais“ ar „Emmy“, – rašė JAV popkultūros svetainės „Fusion“ redaktorius Jackas Mirkinsonas (Džekas Mirkinsonas).

„Tačiau juos dažnai daug smagiau žiūrėti, juolab kad visos dalyvaujančios žvaigždės vakarui tęsiantis vis labiau pasigeria“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių