Holivudas sveikina skandalą, nušviečiantį nederamą seksualinį elgesį

  • Teksto dydis:

Kino kūrėjai šeštadienį sveikino Holivudą apėmusį skandalą dėl nederamo seksualinio elgesio ir vadino jį pozityviu momentu, galinčiu nutraukti dešimtmečius trukusį išnaudojimą ir pasitarnauti pavyzdžiu kitoms sritims.

Keli režisieriai per metinį Kino meno ir mokslo akademijos Valdytojų apdovanojimų renginį naujienų agentūrai AFP sakė, kad įtarimų Harvey Weinsteinui (Harviui Veinsteinui), Kevinui Spacey (Kevinui Speisiui) ir kitiems lavina galėtų pagaliau priversti reformuoti kino industriją ir apsaugoti būsimas kylančias žvaigždes.

Jamesas Gunnas (Džeimsas Gunas), filmų „Galaktikos sergėtojai“ (Guardians of the Galaxy) režisierius, sakė, jog visa tai „tikrai pozityvu visai industrijai“.

„Tokie dalykai egzistavo ilgą laiką, stabdė darbų srautą, kenkė kūrybiškumui, kenkė pinigų uždirbimui; ir iš to nieko gera mums“, – sakė jis.

Pripažintas režisierius pakartojo ankstesnius teiginius, kad vienas kunigas jo katalikiškoje mokykloje Mančesteryje Misūrio valstijoje buvo pedofilas.

„Man tai nušviečia daug dalykų ... Ir tuo pačiu metu daug žmonių Holivude yra tikrai baisūs žmonės, bet tai galiausiai iškyla į šviesą“, – pridūrė jis.

J. Gunnas kalbėjo prieš tai, kai kino veteranas Donaldas Sutherlandas (Donaldas Saderlandas) per renginį Holivudo Ray Dolby (Rėjaus Dolbio) salėje atsiėmė garbės „Oskarą“ už „neišdildomų veikėjų, pavaizduotų su tvirtu tiesumu, gyvenimą“.

Iškilmingoje vadinamųjų garbės „Oskarų“ įteikimo ceremonijoje dalyvavo tokios žvaigždės kaip Jennifer Lawrence (Dženifer Lorens), Jake'as Gyllenhaalas (Džeikas Džilenhalas), Tomas Hanksas (Tomas Henksas), Chadwickas Bosemanas (Čadvikas Bousmanas) ir Emma Stone (Ema Stoun), kuri beveik visą vakarą kalbėjosi su buvusiu vaikinu ir kolega iš „Žmogaus-voro“ (Spiderman) Andrew Garfieldu (Endriumi Garfildu).

„Oskarui“ nominuotas „Atvykimo“ (Arrival) ir „Bėgančio skustuvo ašmenimis 2049“ (Blade Runner 2049) režisierius Denis Villeneuve'as (Deni Vilnevas) AFP sakė, jog „labai pozityvu“, kad išnaudojimo aukos galiausiai prabilo.

„Holivudas yra visuomenės veidrodis ir galvoju, jog tai, kas vyksta čia, viliuosi, išplis į visuomenę, nes tokių dalykų negali būti“, – sakė jis.

„Mes gyvename 2017-aisiais. Negaliu patikėti, kad tai vis dar vyksta šiandien“, – pridūrė jis.

Andy Serkisas (Endis Serkisas), labiausiai garsėjantis darbais Peterio Jacksono (Piterio Džeksono) „King Kongo“ (King Kong) ir „Žiedų valdovo“ (Lord of the Rings) filmuose, išreiškė viltį, kad skandalas paskatins demaskuoti seksualinius išnaudotojus ir politikos sferoje.

„Viliuosi, kad iš to išeis kažkoks didelis dalykas … ir žmonės galios pozicijose negalės jausti, kad gali išsisukti būdami fanatikai ar chuliganai, grobuoniški ar piktnaudžiaujantys valdžia“, – AFP sakė aktorius, kuris šiemet debiutavo kaip režisierius su „Noru gyventi“ (Breathe). 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip elgtis su bendradarbe? Tikrai darbovietės vakarėlyje nenumauti jai kelnaites, kaip siūlė neseniai vienas autorius Delfyje (daugiau apie tai - čia). Amoralumas neišpasakytas, o ir pernelyg daug advokatų dabar labai gerai uždirba, iškylant seksualinio priekabiavimo pretenzijoms. "Kai kurie darbuotojai teigia, kad jie pradeda vadovautis "Pence taisyklėmis", kurios yra pavadintos JAV viceprezidento Mike Pence vardu. M.Pence sako, kad jis nesusitinka vienas su moterimi, kuri nėra jo žmona, ir nedalyvauja renginyje be žmonos, jei alkoholis tame renginyje yra prieinamas (daugiau apie tai - čia)." Paskutinis punktas turėtų ypač patikti su alkoholio vartojimu kovojantiems ir dabar Lietuvą valdantiems valstiečiams. Ir Lietuvoje klausimas, kaip elgtis su bendradarbėmis tampa aktualus, ką berašytų Delfis. Daugiau apie tai - guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių