Holivudas atsisveikino su aktore Zsa Zsa Gabor

  • Teksto dydis:

Per Holivudo žvaigždės Zsa Zsa Gabor (Ža Ža Gabor) laidotuvių pamaldas buvo prisiminta aktorė, tapusi Holivudo prabangos ir elegancijos simboliu bei nutiesusi kelią ateities garsenybių kartoms.

Nuo širdies smūgio gruodžio 18 dieną mirusios 99 metų vengrų kilmės aktorės atminimą pagerbti penktadienį Beverli Hilso Gerojo Ganytojo bažnyčioje susirinko apie 100 žmonių.

Bažnyčios altorių puošė kelios gėlių kompozicijos bei pačios Zs.Zs.Gabor tapytas žirgo paveikslas. Taip pat šalia urnos su jos pelenais stovėjo jos nuotrauka su žodžiais „Sudie, mano meile“.

Zs.Zs.Gabor sutuoktinis Fredericas von Anhaltas (Frederikas fon Anhaltas) per ceremoniją pasakė 40 minučių panegiriką, kurioje jis akcentavo aktorės pomėgį būti dėmesio centre.

„Noriu prisiminti, kaip ji žengdavo raudonuoju kilimu“, – sakė aktorės sutuoktinis.

„Jai tai labai patiko. Jos visas gyvenimas buvo raudonasis kilimas ir nieko daugiau“, – pridūrė jis. Pasak F.von Anhalto, Zs.Zs.Gabor dažnai išsmukdavo iš įvairių renginių, pasirodžiusi ant raudonojo kilimo, nes tai būdavo vienintelis ją domindavęs dalykas.

Jis taip pat prisiminė, kaip 1989 metų birželį Zs.Zs.Gabor pavardė antraštėse sumirgėjo dėl to, kad ji skėlė antausį Beverli Hilso policininkui, išrašiusiam jai baudos kvitą už eismo taisyklių pažeidimą. Aktorė buvo nuteista tris dienas pasėdėti kalėjime ir turėjo sumokėti 13 tūkst. dolerių teismo išlaidų. Anot F.von Anhalto, ji pavertė tą incidentą reklama sau ir parodė pavyzdį, kaip elgtis į nemalonumus pakliuvusioms žvaigždėms.

Jo teigimu, jo žmonos vardas gyvuos amžinai, iš dalies dėl to, kad ji yra pelniusi žvaigždę Holivudo Šlovės alėjoje.

„Ji niekada nebus pamiršta, nes ji turi savo Holivudo žvaigždę, – sakė moters sutuoktinis. – Zsa Zsa Gabor bus visada. Tai niekada nesibaigs.“

Gedulingos ceremonijos pabaigoje jis paėmė auksinę urną su Zs.Zs.Gabor pelenais ir įdėjo ją į krepšį, nes vėliau turėjo vykti privati atsisveikinimo ceremonija Vestvudo memorialinėse kapinėse. Ten amžinojo poilsio atgulė daugybė žvaigždžių, tokių kaip aktorės Marilyn Monroe (Merilin Monro) ir Natalie Wood (Natali Vud), muzikantas Roy Orbisonas (Rojus Orbisonas) bei Zs.Zs.Gabor sesuo Eva. Vis dėlto F.van Anhaltas nurodė, kad Zs.Zs.Gabor palaikai bus palaidoti ne tose kapinėse, o veikiausiai Budapešte, kur ilsisi ir jos velionis tėvas.

Velionės sutuoktinis trumpam nutraukė procesiją, kad atkreiptų susirinkusiųjų dėmesį į jo žmonos tapytą paveikslą, kuriame pavaizduotas vienas jos žirgų.

Mišias aukojęs kunigas Edwardas Benioffas (Edvardas Beniofas) palygino jos viešą gyvenimą su privačiu. „Ji buvo Holivudo prabangos įsikūnijimas, – sakė jis. – Ji galėjo rašyti. Galėjo vaidinti. Ji turėjo daug, daug talentų.“

Pasak dvasininko, Zs.Zs.Gabor, nors ir mėgo girtis didžiuliais savo turtais, taip pat aukodavo labdaros organizacijoms, besirūpinančioms benamiais ir gyvūnais. „Nedaugelis žmonių žino, kad Zsa Zsa turėjo ir jautriąją pusę, labai užjaučiančią“, – pažymėjo E.Benioffas.

Jos ilgame karjeros pasiekimų sąraše esama vaidmenų didelio populiarumo sulaukusiuose filmuose, tokiuose kaip „Mulen Ružas“ (Moulin Rouge), „Lili“ ir „Arrivederci Baby!“

Penktajame praėjusio amžiaus dešimtmetyje Zs.Zs.Gabor pradėjo savo žvaigždės kelią ir tapo grožio karaliene, milijonieriaus žmona, suvaidino keletą nežymių vaidmenų televizijoje ir kine bei buvo tarp pirmųjų garsenybių, garsių dėl savo garsumo.

Deimantams ir prabangiems drabužiams didžiulį potraukį turėjusi moteris dažnai juokaudavo apie ją slegiančią turto naštą bei savo gabumus vilioti vyrus.

Antrojo pasaulinio karo metais ji su šeima bei seserimis Eva ir Magda emigravo iš Vengrijos į Ameriką ir 1942 metais ištekėjo už Conrado Hiltono (Konrado Hiltono). Jiedu susilaukė vienintelės dukters Francescos (Franseskos), mirusios praėjusiais metais.

Ji buvo devyniskart ištekėjusi, nors viena santuoka buvo labai greitai nutraukta.

Už F.von Anhalto aktorė ištekėjo 1986 metais. Pastaraisiais metais jis ir grupė slaugytojų rūpinosi moterimi jų namuose Bel Ere. Aktorės sutuoktinis kasmet rengdavo prabangias jos gimtadienio šventes, net ir tada, kai moteris nebegalėdavo jose dalyvauti, bei nuolat pranešdavo žiniasklaidai apie jos negalavimus.

F.von Anhaltas paprašė susirinkusiųjų prisiminti Zs.Zs.Gabor už jos karjeros klestėjimo dienas.

„Saugokite ją savo širdyse, tokią, kokia ji buvo, – sakė jis. – Tokią, kokia ji buvo Holivude.“


Šiame straipsnyje: Zsa Zsa Gaboraktorėlaidotuvės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių