Harry ir Meghan suteikti Sasekso kunigaikščio ir kunigaikštienės titulai

  • Teksto dydis:

Didžiosios Britanijos princas Harry (Haris) ir jo nuotaka Meghan Markle (Megan Markl) po šeštadienį įvyksiančių vestuvių bus žinomi kaip Sasekso kunigaikštis ir kunigaikštienė, likus kelioms valandoms iki ceremonijos paskelbė Bakingamo rūmai.

„Karalienė Velso princui Henry (Henriui) šiandien su džiaugsmu suteikė kunigaikščio titulą. Jo titulai bus Sasekso kunigaikštis, Dambartono grafas ir Kilkilo baronas“, – nurodoma Rūmų paskelbtame pranešime.

„Taigi princas Harry taps Jo Karališkąja Aukštybe Sasekso kunigaikščiu, o panelė Meghan Markle po santuokos taps jos Karališkąja Aukštybe Sasekso kunigaikštiene.“

Kunigaikščio titulas yra aukščiausias britų kilmingųjų luomo titulas. Pagal tradiciją sūnums karališkojoje šeimoje suteikiama po titulą kiekviename iš trijų istorinių kraštų – Anglijoje, Škotijoje ir Airijoje, – kurie sudaro Jungtinę Karalystę.

Likus kelioms valandoms iki savo 2011 metais įvykusių vestuvių princas Williamas (Viljamas), Harry brolis ir vyriausiasis pabrolys, tapo Kembridžo kunigaikščiu, Straterno grafu ir Karikferguso baronu.

Saseksas yra istorinė grafystė Anglijos pietryčių pakrantėje, turinti apie 1,6 mln. gyventojų. Jos pavadinimas siejamas su pietų saksais. Grafystės pagrindinis miestas – Braitonas, madingas pajūrio kurortas.

Dambartonas yra Škotijos miestas, įsikūręs ant šiaurinio Klaido upės kranto, o Kilkilas yra nedidelis žvejų miestelis Šiaurės Airijos Dauno grafystėje.

Škotijoje į porą bus kreipiamasi „Dambartono grafas ir grafienė“.


Šiame straipsnyje: princas HarryMeghan Markle

NAUJAUSI KOMENTARAI

Brighton cool

Brighton cool portretas
Braitonas yra pats nuostabiausias ir liberaliausias Rytu Sasekso Anglijos miestas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių