„Hario Poterio“ aktorius J. Herdmanas: vaidybą iškeičiau į ringą, kol sėkmė grįžo!

  • Teksto dydis:

Joshas Herdmanas savo karjeros lūžį pasiekė būdamas jau 13 metų, kai gavo vaidmenį „Hario Poterio“ magiškoje filmų istorijoje. Jis, įkūnijęs Gregorį Gylį, net dešimt metų vaidino savo personažą.

J.Herdmanas dar šiemet pasirodys trijuose britų filmuose, o kitąmet – viename Holivudo hite. Bet ne viskas taip sėkmingai klojosi pasibaigus magiškam laikotarpiui, kol galiausiai vėl ėmė šypsotis sėkmė.

Trisdešimtmetis aktorius, duodamas interviu „Evening Standard“, prasitarė, jog jam nepasisekė taip, kaip keliems kitiems filmų serijos aktoriams. Dalis pagrindinių aktorių pratęsė savo karjerą ir tapo tikromis Holivudo žvaigždėmis. Tuo tarpu J. Herdmanas nusprendė lipti į Mišrių kovos menų ringą, nes nebeturėjo pasiūlymų vaidinti. Nuo 2011 metų aktorius turėjo vos kelis vaidmenis, kol galiausiai nusprendė padaryti trumpą pertrauką.

„Nuoširdžiai tariant, nebeturėjau darbo. Mano tėvas boksuojasi, o aš užsiiminėjau džiudžitsu penkerius metus, tad kovas grotuotame ringe apsiėmiau kaip malonų projektą. Tai smagus užsiėmimas. Žinojimas, kad kažkas tave treniruoja kovoti yra labai keistas jausmas. Net, sakyčiau, sukeliantis priklausomybę“, – pasakoja aktorius.

J. Herdmanas teigia, kad niekada neplanavo atsisakyti aktorystės ir tik laikinai buvo sustabdęs savo karjerą, kad galėtų išmėginti kovas. „Aš turiu agentą ir gavęs pagrindinį vaidmenį kokiame filme, tikrai jo imuos. Tačiau labai norėčiau vaidinti mišrių kovų kovotoją ar atlikti vaidmenį apie rytų kovos menus. Žinant, kad moku tą daryti, atrankų agentams nereiktų leisti pinigų ir mane apmokyti“, – dėstė buvusi „Hario Poterio“ filmų žvaigždė.

Ir galiausiai jaunajam aktoriui nusišypsojo sėkmės. Šiais metais jis pasirodys net trijuose britų filmuose, kuriuose atlieka pagrindinius vaidmenis. Taip pat jam pasisekė ir jis galės išpildyti savo svajonę – apjungti vaidybą ir sportą. J. Herdmanui buvo pasiūlytas pagrindinis vaidmuo filme „Kovotojas narve“ (angl. „Cagefighter“), kuriame įkūnys mišrių kovų menų kovotoją. Tačiau kol kas didžiausia sėkme galima įvardinti jo vaidmenį naujojoje „Robino Hudo“ ekranizacijoje. Jis atliks vieną pagrindinių vaidmenų greta tokių Holivudo žvaigždžių kaip Jamie‘is Foxxas, Jamie‘is Dornanas, Benas Menelsohnas ir Tyronas Edgertonas.

Į Lietuvą gruodžio 2-3 dienomis atvyksiantis aktorius lankysis populiariosios kultūros renginyje „Comic Con Baltics“ ir dar plačiau pakalbės apie savo patirtis filmuojantis „Hario Poterio“ filmuose ir magišką pasaulį. Kartu jis galės pasidalyti įspūdžiais iš naujosios Šervudo girios ir kitų projektų. Bilietus į renginį platina www.tiketa.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių