„Happyendless“ apie koncertą MO muziejuje: tai buvo didis vizualinis eksperimentas

  • Teksto dydis:

Metų pradžioje, po ilgos pertraukos sugrįžusi elektroninės muzikos grupė „Happyendless“ 2018-uosius užbaigė vaizdais hipnotizuodama MO muziejuje susirinkusius klausytojus.

Penktadienio vakarą vykusiame renginyje grupė įgyvendino ko gero didžiausią savo vizualinį užmojį – specialiai „Happyendless” kūriniams sukurtas vizualizacijas susirinkusieji galėjo stebėti ne tik scenoje, bet ir visoje koncerto erdvėje.

„Visuomet mėgome eksperimentuoti – ir su garsu, ir su vaizdu. Šis koncertas buvo rimčiausias mūsų vizualinis eksperimentas, ir labai smagu, kad galėjome jį įgyvendinti moderniausioje Vilniaus erdvėje, – sako „Happyendless” nariai. – Didelės komandos pastangomis, vaizdo projekcijos nuspalvino ne tik sceną dengiantį ekraną, bet ir visas aplink esančias sienas bei lubas – tai paliko įspūdį ne tik klausytojams, bet ir mums patiems.”

Kaip ir pridera scenos profesionalams, didelis dėmesys šiame koncerte buvo skirtas ir garso kokybei – iš visų keturių pusių kolonėlėmis apstačiusi koncerto erdvę, grupė pasirūpino, jog klausytojai pasileistų į kelionę po elektronikos ir vaizdo sintezę.

Šis „Happyendless“ pasirodymas buvo „MO penktadienio“ dalis. Kiekvieno mėnesio paskutinį penktadienį MO muziejus sujungia kelias skirtingas veiklas: vizualųjį meną, muziką bei galimybę iš arčiau susipažinti su kūrėjais ir menininkais.

„Norime MO bendruomenei pasiūlyti kuo daugiau parodą lydinčių ir papildančių renginių. Ir toliau tęsime susitikimus su autoriais, menininkais, kūrėjais. Ieškosime naujų temų, kurios būtų aktualios MO lankytojams“, – teigia Milda Ivanauskienė, MO muziejaus direktorė.

Vasario mėnesį „Happyendless“ grįžo su ketvirtuoju albumu „KINETIKA“ ir nauja idėja – elektroniką supinti su džiazu, hiphopu, folku ir kitais, tokiai muzikai neįprastais, stiliais, o kūrinius įrašyti su vis kitu vokalistu. Albume skamba Giedrės Kilčiauskienės, Kastyčio Sarnicko („G&G Sindikatas“), Vaido Baumilos, Kamilės Gudmonaitės („Kamanių šilelis“), Kamilės Tumelytės-KAIA ir kitų vokalistų balsai.

Vos šiemet sugrįžusi grupė jau pastebėta ir M.A.M.A apdovanojimų rengėjų – sausio pabaigoje „Happyendless“ pretenduoja laimėti „Metų elektronikos“ ir „Metų albumo“ kategorijas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių