H. Weinsteinui – dar daugiau kaltinimų

  • Teksto dydis:

Niujorko teisėsauga išplėtė kaltinimą prieš buvusį Holivudo magnatą Harvey'ų Weinsteiną dėl seksualinio smurto.

Prokuratūra pirmadienį pranešė, kad H. Weinsteinas dabar kaltinamas smurto aktais prieš tris moteris. Iki šiol jam buvo pateikti kaltinimai dėl seksualinio smurto prieš dvi moteris.

Naujas kaltinimas, prokuratūros duomenimis, susijęs su incidentu 2010 metų liepą. Įtariama, kad H. Weinsteinas tada vieną moterį vertė su juo santykiauti oraliniu būdu. Detaliau prokuratūra incidento nekomentavo.

Jos duomenimis, buvusiam kino prodiuseriui dėl naujų kaltinimų gresia mažiausiai 10 metų kalėjimo. Maksimali numatyta bausmė yra kalėjimas iki gyvos galvos. Ligšioliniai kaltinimai buvo susiję su atvejais 2004 ir 2013 metais. Viena moterų kaltiną H. Weinsteiną išprievartavimu. Kita taip pat teigia, kad jis vertė ją santykiauti oraliniu būdu.

H. Weinsteinas neigia kada nors vertęs mylėtis moteris prieš jų valią. Per teismo posėdį birželio pradžioje jis neigė esąs kaltas.

Procesas prieš buvusį kino prodiuserį dar neprasidėjo. Jis paleistas už milijono dolerių užstatą (860 000 eurų). Tačiau H. Weinsteinas turi nešioti elektroninę apykoję. Jam leista būti tik Niujorko ir Konektikuto valstijose.

Pirmieji kaltinimai seksualiniais išpuoliais prieš buvusį Holivudo magnatą nuskambėjo spalį. Dabar jį tokiais nusikaltimais kaltina jau daugiau kaip šimtas moterų. Kaltinimai H. Weinsteinui įsiūbavo kampaniją prieš seksualinį smurtą kino pramonėje ir apskritai profesiniame gyvenime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių