H. Poterio sūnus pradeda lankyti mokyklą

  • Teksto dydis:

Populiarių knygų herojaus Hario Poterio sūnus bus vienas iš daugybės britų vaikų, šią savaitę pradedančių naujus mokslo metus, paskelbė rašytoja J.K. Rowling (Dž.K.Rouling) savo gerbėjams, priversdama visą kartą savo ištikimų skaitytojų staiga pasijusti sena.

„Esu Edinburge, tai gal kas nors šiandien galėtų ateiti į Kings Krosą ir už mane palinkėti Džeimsui S. Potteriui sėkmės #BackToHogwarts (Atgal į Hogvartsą)“, – antradienį parašė knygų apie jaunąjį burtininką autorė savo paskyroje socialiniame tinkle „Twitter“.

Antrajame pranešime tą pačią dieną ji paskelbė, kad 11-metis Hario ir Džinės Poterių sūnus pateko į Grifų gūžtą, tą patį koledžą, kuriam priklausė jo tėvas, mokydamasis Hogvartso burtų ir kerėjimo mokykloje Škotijoje.

„Tik ką sužinojau, kad Džeimsas S. Poteris buvo paskirtas (niekam nenuostabu) į Grifų gūžtą“, – paskelbė rašytoja.

Į šiuos pranešimus sureagavo tūkstančiai Hario Poterio gerbėjų, daugelis kurių atkartojo vieno komentatoriaus parašytus žodžius „Jaučiuosi gana senas“.

J.K.Rowling toliau rašo savo gerbėjams apie savo populiariųjų knygų herojų likimus, nors paskutinė knygos apie Harį Poterį dalis pasirodė 2007 metais.

Pirmą kartą po pertraukos apie Harį ji savo gerbėjams priminė pernai, paskelbusi rašinį apie tai, kaip jis su draugais atvyko į kvidičo, žaidžiamo skraidant ant šluotų, turnyrą Pudlarde.

Praėjusių metų pabaigoje ji paskelbė dar 12 apsakymų rinkinį jaunųjų burtininkų svetainėje www.pottermore.com.

J.K.Rowling savo knygų apie Harį Poterį visame pasaulyje yra pardavusi daugiau kaip 450 mln., ši serija tapo pagrindu didelei verslo imperijai, apimančiai pramogų parkus, žaislus, kompiuterinius žaidimus, knygas ir filmus. Su šia imperija rašytoja tapo viena turtingiausių Britanijos moterų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių