Gyvenimo būdą pakeitusiam U. Kiguoliui teks pakloti 7 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Autentiški neogotikiniai Lentvario dvaro rūmai pastaruosius dešimt metų po truputį griuvo – čia net buvo pradėję gyventi benamiai, tačiau dabar intensyviai verslininko Ugniaus Kiguolio tvarkomas dvaras iš naujo atgyja.

Dvaro vaizdai rudenį paperka – vos 18 kilometrų nuo Vilniaus, o atsiduri gamtoje paskendusioje ramybės oazėje. Tiesa, kad dvaras būtų visiškai atstatytas, Ugniui teks pakloti 7 milijonus eurų.

Daug kas galėtų pagalvoti, kad sėkmingas ir gyvenimo malonumais besidžiaugiantis 40-metis verslininkas U. Kiguolis šiuos įspūdingus rūmus įsigijo vardan prestižo, o gal net norėtų iškelti įspūdingas vestuves, kaip tai padarė buvęs dvaro savininkas Laimutis Pinkevičius su Asta Valentaite, tačiau tiesa yra kiek kitokia. Ugnius šiandien patikina stipriai pasikeitęs ir naujasis jo gyvenimo būdas atsispindės ir šiame dvare.

„Labai norėčiau, kad šita vieta būtų tokia daugiau kaip ir edukacinė. Galbūt čia atsiras kažkoks privatus darželis ar privati pradinė mokykla, kurioje bus dėstoma šiek tiek kitokia programa, negu įprasta pas mus Lietuvoje. Nes norint pakeisti žmonių sąmonę, įdiegti jiems kitas vertybes, tai jau mus pačius reiktų pamiršti, jau reikia žiūrėti į vaikus“, – šį antradienio vakarą 20 val. LNK gyvenimo būdo laidoje „Nuo… Iki…“ papasakos U. Kiguolis.

Nežinau, čia turbūt, kaip sako, subręsta žmogus.

Kadaise kartu su prodiuseriu Egmontu Bžesku Ugnius priklausė itin skandalingai „Tipo grupei“. Kaunietis verslininkas neslėpė, kad jis mėgsta prabangų gyvenimą, brangias mašinas, o vakarėliai iki ryto ir alkoholis yra neatsiejama jo nusisekusio gyvenimo dalis. Tačiau šiandien Ugnius – visai kitoks. Jis veganas, praktiškai nebevartoja alkoholio ir labiau nei naujų mašinų modeliais domisi žemės tarša ir sąmoningu gyvenimo būdu.

„Nežinau, čia turbūt, kaip sako, subręsta žmogus. Jaučiu, kad tiek alkoholis atsibodo, tiek visas šou verslas, kuris labai „fake“, kur pas mus pseudo visos žvaigždės vos galą su galu suduria, bet už tai vis tiek vaikščios nusipirkę rankinuką už 2 tūkstančius eurų“, – sako Ugnius.

Dvaras varžytinėse buvo pardavinėjamas už beveik pusantro milijono eurų. U. Kiguolis sako iškart susidomėjęs šiuo objektu, tačiau tokia kaina jam buvo neįkandama. Vėliau niekam neparodžius susidomėjimo kaina vis krito ir pasiekė 540 tūkstančių eurų. „Tiek sumokėti jau galėjau sau leisti, – sako Ugnius. – Pažiūrėkite, dvaro vidui jau išleidau pusę milijono eurų, o atrodo, jokio pokyčio dar nematyti.“

Grafams Tiškevičiams priklausęs anglų neogotikos stiliaus Lentvario dvaras pastatytas XIX amžiuje. Aplink rūmus įrengtas didelis angliškas parkas. Lentvario dvaro rūmai įtraukti į Kultūros paveldo objektų sąrašą, todėl Ugnius juokauja, kad juos autentiškai restauruoti gerokai sudėtingiau ir gal net brangiau nei pastatyti naujus. „Tačiau iš visų verslų tai bus vienintelis kažkokią prasmę turintis mano projektas,“ – sako Ugnius.

Beveik trijų tūkstančių kvadratinių metrų dvare po dvejų metų jau veiks muziejus, į kurį galės patekti visi norintys, netgi pakilti į patį bokšto viršų, kurio aukštis – kaip penkiolikos aukštų namo. Bokšto restauracijai Ugnius iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų jau gavo 700 tūkstančių eurų, bet šių pinigų, kaip jis pats sako, užteks tik fasadui.

Kai muziejus bus atidarytas, Ugnius čia įrengs nedidelį viešbutį, du restoranus, meno inkubatoriaus erdvę ir biurą verslui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasirodo

Pasirodo portretas
Saunuolis,tas Kiguolis !

Neteisingai manot

Neteisingai  manot portretas
Jis iš geros rimtos gimines . Jaunysteje pašėlojo , bet genai savo daro . Tai protingi žmones , nors pažystu kito pusbrolių atšakos atstovus . Visi gerbtini , darbštūs ir su įvairiais talentais . Nereikia šmeižt .

biografija - vaidinimas

biografija - vaidinimas portretas
nei ką pakeisi, nei pakeitei, net iš naujo gyvendamas, tą patį kartosi. O dar svarbu ir tai, kad JAUNYSTĖS YDOS Į SENATVĘ SUSTIPRĖJA, ir jokie edukaciniai centrai nuo to neapsaugos,,,
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių