Grupė „Guns N‘ Roses“ surengs vienintelį koncertą Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Rokeriai paskelbė, kad didžiulės sėkmės sulaukusios gastrolės „Not In This Lifetime“ tęsis ir 2018-aisiais. „Guns N‘Roses“ oficialiai patvirtino, kad kitąmet surengs 13 koncertų ir pirmąkart koncertuos Estijoje. 

2018 m. vyksiantis „Guns N‘Roses“ turas prasidės birželio 3 d. Vokietijos sostinėje Berlyne. Vėliau grupė surengs dar 17 koncertų Danijoje, D.Britanijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Belgijoje, Ispanijoje, Olandijoje, Lenkijoje, Norvegijoje, Švedijoje ir Estijoje. Taip pat paaiškėjo, kad šią vasarą grupė bus pagrindine žvaigžde penkiuose didžiuosiuose Europoje muzikos festivaliuose „Download Festival UK“, „Firenze Rocks“, „Download Paris“, „Graspop Metal Meeting“ ir „Download Festival Madrid“. Šių gastrolių metu roko ikonos statusą pelniusi grupė pirmą kartą svečiuosis Baltijos šalyse: vienintelis „Guns N‘Roses“ koncertas liepos 16 d. įvyks Estijos sostinės Talino dainų slėnyje, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Pernai pavasarį prasidėjusios „Guns N‘Roses“ pasaulinės gastrolės „Not In This Lifetime“ yra vienos sėkmingiausių populiariosios muzikos istorijoje. Vien Europoje į rokerių koncertus buvo nupirkta daugiau nei 1 mln. bilietų. Tai geriausias įrodymas, kad „Guns N‘Roses“ yra tokia pat populiari kaip visada. 1985 m. Los Andžele susikūrusi „Guns N‘Roses“ tapo viena sėkmingiausių roko grupių. Pasaulį rokeriai užkariavo jau su debiutiniu albumu „Appetite for Destruction“. 1987 m. išleistas albumas tapo visų laikų geriausiai pirktu debiutiniu įrašu Jungtinėse Amerikos Valstijose, pasaulyje jį įsigijo per 30 mln. melomanų.

Didžioji sėkmė grupę aplankė 1991 m., kai buvo išleisti iškart du studijiniai albumai „Use Your Illusion I“ ir „Use Your Illusion II“, debiutavę Amerikos perkamiausių įrašų sąrašo 1-oje ir 2-oje vietose. Didžiausius „Guns N‘Roses“ hitus „Sweet Child O'Mine“, „Paradise City“, „You Could Be Mine“, „Don't Cry“ ir „November Rain“ žino kiekvienas roko muzikos gerbėjas. Nemažesnės sėkmės sulaukė ir grupės perdainuoti kitų atlikėjų dainos – naujam gyvenimui prikelta klasikinė Bobo Dylano baladė „Knockin‘ On A Heaven‘s Door“ arba „The Beatles“ kūrinys „Live & Let Die“.

2012 m. į rokenrolo šlovės muziejų įtraukta „Guns N‘Roses“ atgimė pernai, kai į grupę sugrįžo originalios sudėties muzikantai – gitaristas Slashas ir bosistas Duffas McKaganas. Atsinaujinusi roko legenda išsirengė į pasaulines gastroles „Not In This Lifetime“, kurios iškart tapo rekordinėmis. Grupė jau uždirbo daugiau nei 430 mln. JAV dolerių ir šiuo metu tai yra penktas pagal pelningumą koncertinis turas muzikos istorijoje.

Vieninteliame Baltijos šalyse „Guns N‘Roses“ koncerte Talino dainų slėnyje Estijoje scenoje pasirodys Axlas Rose’as (vokalas, klavišiniai), Duffas McKaganas (boso gitara), Slashas (solo gitara), Dizzy Reedas (klavišiniai), Richardas Fortus (ritmo gitara), Frankas Ferreris (mušamieji) ir Melissa Reese (klavišiniai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių