Grupė „Bavarija” sugrįžta gal ne vienam koncertui?

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį surengtoje spaudos konferencijoje apie savo sugrįžimą į sceną paskelbusi grupė „Bavarija“ parodė, kaip atlikėjai turi bendrauti su žiniasklaida. Grupės nariai iš kišenės vieną po kitos traukė staigmenas, o jų improvizuoti pokštai vertė kvatotis iki ašarų. Akivaizdu, kad „Bavarijos” nariai pasiilgę ne tik scenos, bet ir vienas kito. Grupė sugrįžta, įkalbėta M.A.M.A. apdovanojimų organizatorių.

„Buvome tikrai vienas nuo kito pavargę”, – neslepia J.Liesis, pastaraisiais metais atitrūkęs nuo pramogų verslo blizgučių ir tapęs „solidžiu kriminalistu”. Tačiau šlovinga praeitis ir nepamirštami šėliojimai su „Bavarija” neleidžia nurimti jo sielai ir Juozas žada, kad žiniasklaida dar turės ką parašyti po muzikos apdovanojimų M.A.M.A.2014 pratęsimo naktiniame klube.

„Ne dėl to „Bavariją” kviesdavo į koncertus, kad žmonės pasiklausytų muzikos, bet kad būtų ką rašyti apie „afterparty“. Be abejo, mes ir po M.A.M.A. apdovanojimų jūsų nenuvilsime“, – juokavo J.Liesis.

Palaikydamas keitimosi keistomis dovanomis su „bavarais“ tradicijas, J.Liesis bičiuliui Deivydui Zvonkui įteikė sintezatorių, pagamintą prieš bemaž 20 metų. Šis draugui atsilygino vardiniais marškinėliais su užrašu „Liesis ieško žmonos“. Vilius gavo dovanų istorijoje dulkėjusią savo fotosesijos nuotrauką ir seną, neveikiantį mikrofoną. Dainininkas patikino, kad šis jam pravers M.A.M.A.2014 apdovanojimuose, kurie vyks sausio 30 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje.

Šios scenos „bavarai“ dar nėra išbandę. Tačiau jie nuolat koncertuodavo daugiatūkstantinei miniai miestų šventėse, stadionuose, Vilniaus sporto rūmuose ar Kauno sporto halėje.

„2000-aisiais dar buvo tokia situacija, kad kai kuriuose miestuose tekdavo koncertuoti su mediniais mikrofonais. Arba atvažiavę į koncertą gaudavome du mikrofonus trims“, - juokėsi D.Zvonkus.

Nepaisant to, „bavarams“ scenoje visada būdavo linksma ir jie tikrai valdė publiką. „Nepamiršiu koncerto Utenoje, kai Juozas prašė minios šaukti mūsų vardus. „Vilius!“ – rėkė jis, ir minia kartojo. „Deivydas!“ – minia kartojo. Tada Juozas, girdžiu, šaukia: „Grietinė!” ir visi choru atsako: „Grietinė!” Įsivaizduokite, kaip man reikėjo toliau dainuoti. Aš parklupau iš juoko“, – kvatojo V.Tarasovas.

J.Liesis papasakojo, kad Grietinė turėjo būti mergaitiškas vardas. „Važiuodami į tą koncertą iki ašarų prisifantazavome, kaip pavadintume dvynius, jei mums tokie gimtų. Vilius pasakė, kad vadintų juos Penicilinu ir Aspirinu. Zvonkus nutarė, kad jei susilauktų berniuko ir mergaitės, tai būtų Asfaltas ir Plyta, o aš sakiau, kad pavadinčiau Pienu ir Grietine. Būdamas scenoje prisiminiau šį šventą vardą, bet po to, kai minia jį skandavo, atsisukęs į draugus jų nebepamačiau. Vilius buvo pabėgęs išsijuokti už užuolaidų“, – prisiminė J.Liesis.

„Bavarija“ yra palikusi ypač ryškų pėdsaką Lietuvos popmuzikos puslapyje, susižėrusi ne vieną reikšmingą apdovanojimą, o jų singlai ir albumai tapdavo ne tik auksiniais, bet ir keliskart platininiais. 2003 metų gruodį išleistas albumas „Labai labai" jau pirmą platinimo dieną tapo beveik „platininiu" – jo buvo parduota 17 tūkstančių. Tačiau net ir svaiginantys praeities laimėjimai nepaskatino J.Liesio pritarti „Bavarijos“ sugrįžimui į sceną. Dar rugpjūčio mėnesį jis nė už ką nebūtų sutikęs vėl koncertuoti.

„Grupėje visais laikais buvau inkaras, stabdis. Pastaruoju metu skeptiški vertinau „Bavarijos“ sugrįžimą, nes praeity žavėdavome merginas savo neblėstančia jaunyste, o dabar merginos tapo moterimis. Galvojau, jeigu „Bavarija“ galėtų vėl pasirodyti, tai ne daugiau nei savo vaikams. Ir tai yra dalykas, dėl kurio šis pasirodymas vis dėlto įvyks, kad vaikai galėtų pasakyti – tėvas yra pašėlęs „bachūras“, – sakė Juozas.

V.Tarasovas pasakojo iki šiol girdintis, kaip gatvėje vaikai dainuoja jų dainas. J.Liesis nusikvatojo, kad jau sulaukė pasiūlymo koncertuoti vaikų darželyje. Įsilinksminusi grupė nutarė, kad verta pagalvoti ir apie turą per darželius.

Tačiau atmetus pokštus, „bavarai“ jau iš tiesų sulaukė didelio renginių organizatorių susidomėjimo ir viliojančių pasiūlymų. Bet pirmiausia jie išbandys savo jėgas M.A.M.A. iškilmėse. „Laukia rimtas renginys. Mes čia šmaikštuoliai, baisiai daug juokaujame, bet iš tiesų rimtai ruošiamės: apdovanojimuose pasirodysime ne vieni, imsime skudučių orkestrą ir medūzų chorą“, – žadėjo J.Liesis.

Vyrai juokėsi, kad pritariančiomis vokalistėmis galėtų įdarbinti savo žmonas. „Mano žmonos pačios subūrė grupę“, – naują juoko bangą sukėlė D.Zvonkus.

Vilniuje šiuo metu gyvena du iš trijų „bavarų“, jie visi tarpusavyje susitinka vos kartą metuose, tačiau klaipėdietiškas savo šaknis vėl labai aiškiai pajuto savo spaudos konferencijos metu. Ji buvo surengta simboliškoje vietoje – Vilniaus kavinėje „Klaipėdos senamiestis“, o užkandžiams buvo patiekta iš pajūrio atvežta rūkyta žuvis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių