„Mechanikas“ J. Stathamas: neverksiu, jei niekad netapsiu Bondu

  • Teksto dydis:

Į kino ekranus jau rugsėjo 2 dieną su trenksmu grįžta pavojingiausias pasaulio žudikas. Prieš penkerius metus į savo suvaidintų kietų vyrukų galeriją Jasonas Stathamas įtraukė dar vieną: samdomą žudiką Artūrą Bišopą, žinomą „Mechaniko“ slapyvardžiu.

Mechanikas kviečiamas tuomet, kai paprastos užsakomosios žmogžudystės nepakanka, nes mirtis turi atrodyti kaip nelaimingas atsitikimas. Bišopas yra būtent tokių užsakymų specialistas, kuriam nėra lygių visame pasaulyje.

„Jau daug kartų įsitikinau, kad man labiausiai tinka vaidmenys įtempto veiksmo juostose. Neįsivaizduoju savęs prieš kameras verkšlenančio dėl nelaimingos meilės ar kitaip besiveliančio į santykių dramas. Juk visi žino – aš tikrai moku spardyti užpakalius ir tai darysiu tol, kol kažkam Holivude dar būsiu reikalingas“, – prieš filmo premjerą susirinkusiems žurnalistams sakė J. Stathamas. Jis raudonuoju kilimu žengė apkabinęs savo ilgametę mylimąją, „Victoria's Secret“ modelį Rosie Huntington-Whitely.

Paklaustas, ar vis dar svajoja suvaidinti Jamesą Bondą, veiksmo filmų „Transporteris“, „Vagišiai“, „Nenugalimieji“ žvaigždė sako, jog tokio pasiūlymo ilgai nesvarstytų, tačiau didžiuliu noru nedega ir tikrai neitų maldauti šio legendinio superagento vaidmens.

„Šiais laikais kino teatruose yra daugybė tikrų superherojų, tad J. Bondo legenda po truputį blanksta. „Bornas“, „Misija neįmanoma“, „Transporteris“, o galiausiai ir „Mechanikas“ turi ne ką mažiau parako. Todėl tikrai neverksiu kamputyje, jei taip niekuomet ir netapsiu agentu 007. Ir be jo yra puikių vaidmenų, už kuriuos įmanoma papulti į Holivudo žvaigždžių alėją“, – juokiasi J. Stathamas.

Filmo „Mechanikas: sugrįžimas“ režisierius neabejoja, jog šiuo metu tarptautinėje kino padangėje geriausias veiksmo juostų aktorius yra būtent J. Stathemas.

„Pastebėjau jį jau pačiame pirmame filme „Lok, stok arba šauk“. Guy'us Ritchie atrodo tikrą lobį, pakeitusį Holivudą. Jasonui nėra neįveikiamų triukų, nesuvaidinamų vaidmenų. Jo išvaizda ir sugebėjimai tobulai tinka šiam gana sudėtingam žanrui“, – naujojo filmo žvaigždę liaupsino Dennisas Ganselis.

Praėjus penkeriems metams pagrindinis herojus Bišopas palikęs už nugaros savo kriminalinę praeitį gyvena ramų gyvenimą su mylima moterimi Džina (aktorė Jessica Alba). Vieną dieną ji pagrobiama. Netrukus paaiškėja ir šio pagrobimo autorius: senas Bišopo priešas, dabar norintis nei daug, nei mažai: kad Mechanikas vėl grįžtų į rinką. Vyras turi per 36 valandas skirtinguose pasaulio kraštuose savo ypatingu stiliumi nužudyti tris itin gerai saugomus asmenis.

 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių