Gražuolė, parvežusi į Lietuvą konkurso „Mis Europa“ karūną

Garsaus modelio darbas daugeliui gali pasirodyti tikra svajonė – nesibaigiantys madingi vakarėliai, darbas su garsiausiais dizaineriais ir galimybė keliauti po visą pasaulį. Vis dėlto neseniai į Lietuvą konkurso "Mis Europa" nugalėtojos karūną parvežusi Marija Slušnytė tikina, kad, norint būti modeliu, neužtenka vien patrauklios išvaizdos.

M.Slušnytės manymu, be griežtos disciplinos tapti daugiau negu vidutinybe tikrai nepavyks. Apie tai, kaip pati rūpinasi savo išvaizda ir į ką patartų atkreipti dėmesį jaunoms merginoms, siekiančioms grožio pasaulio padangių, Marija dienraščiui papasakojo atvirame pokalbyje.

– Dirbate modeliu, taip pat jėgas išbandėte ir grožio konkursuose. Papasakokite, kaip prasidėjo jūsų karjera grožio ir mados pasaulyje?

– Mano karjera prasidėjo, kai buvau penkiolikos šešiolikos metų. Viena modelių agentūrų pastebėjo mano nuotraukas socialiniame tinkle ir pakvietė pokalbio. Iš pradžių turėjau paprastus darbelius Kaune ir Vilniuje, dirbau mažai apmokamus, o dažnai ir visai neapmokamus darbus, kad įgaučiau modelio patirties bei turėčiau profesionalų albumą. Vos tik baigusi mokyklą, aštuoniolikos metų, jau dirbau Milano madų savaitėje. Vėliau sulaukiau pasiūlymų keliauti dirbti į Paryžių, Londoną, Stambulą ir Niujorką. Savo jėgas grožio konkursuose esu išbandžiusi ir anksčiau, tačiau vis kažko pritrūkdavo iki finalo. Manau, man trūko pasitikėjimo savimi.

– Galbūt vaikystėje savo karjerą įsivaizdavote visiškai kitoje srityje? Papasakokite.

– Niekaip negalėčiau įsivaizduoti savęs dirbančios įprastą darbą, pavyzdžiui, biure, kur kasdien ta pati rutina. Esu be galo laiminga turėdama tokią galimybę keliauti. Aplankiau daugiau nei pusę pasaulio, sutikau begalę žmonių, pažinau daug kultūrų ir visas religijas. Tai ir yra svarbiausias išsilavinimas, kurio niekur kitur nemoko.

– Kas jums sunkiausia modelio darbe? Kaip manote, kokia mergina niekada negalėtų dirbti šio darbo?

– Svarbiausia modelio darbe yra disciplina. Pažįstu šimtus modelių, bet ar jos pasiekė daugiau nei vidutinybę? Deja, ne. Labai greitai merginos pamato, kaip tai yra sunku: konkurencija, savęs tausojimas. Negali būti vakarėlyje iki paryčių ir ryte ateiti į darbą gerai nusiteikusi ir šviežia. Taip nebūna. Netvarka, esanti kai kurių merginų galvose, atsispindi ir gyvenime, todėl tokios merginos ilgai šio darbo nepadirbs.

– Neseniai į Lietuvą parvežėte konkurso "Mis Europa" nugalėtojos karūną. Ar pati tikėjotės šios pergalės?

– Prieš skrisdama į konkursą tikrai neturėjau minčių apie pergalę. Pasiruošimas ir buvimas ten atėmė labai daug jėgų, kelis kartus norėjau viską mesti ir grįžti namo, tačiau likau iki galo ir nepasidaviau.

– Kas dalyvaujant šiame konkurse, žinoma, be pačios pergalės, paliko didžiausią įspūdį?

– Pats Libanas – kultūra, žmonės, gamta visai kitokia nei europiečių, todėl buvo labai įdomu. Žinoma, vietinis maistas yra beprotiškai skanus. Ir naktinis gyvenimas ten toks populiarus, yra privaloma tai pamatyti.

– Sklando legendos apie didžiulę konkurenciją tarp grožio konkursų dalyvių. Ar ir jums teko su tuo susidurti, o galbūt atvirkščiai, tai tėra mitai ir visos merginos buvo itin geranoriškos?

– Žinoma, konkurencija buvo beprotiškai didelė, nes, be abejo, visos merginos nori nugalėti. Tai yra normalu, juk dėl to ir važiuoja visos išbandyti savo jėgų. Kai kurios merginos buvo labai draugiškos, tačiau po konkurso, deja, pusė jų net nepasveikino, kai nugalėjau.

– Ar šiuo metu jaučiate, kad po pergalės tokiame rimtame grožio konkurse kaip nors pasikeitė jūsų gyvenimas?

– Taip, gyvenimas dabar tikrai daug intensyvesnis nei prieš tai, dar net išsimiegoti nespėjau (šypsosi). Daug interviu, fotosesijų, televizijos pokalbių laidų suplanuota ir laukia keletui mėnesių į priekį.

– Pakalbėkime apie jūsų kasdienybę. Ar įprastomis dienomis taip pat mėgstate veido bruožus paryškinti makiažu ir puoštis? O gal kaip tik laisvomis nuo darbo dienomis leidžiate sau pailsėti nuo nepatogių drabužių ar kosmetikos?

– Kasdien mėgstu patogią aprangą, dėviu džinsus ir palaidines. Apskritai, nemėgstu išskirtinių drabužių, labiau patinka paprasti, bet kokybiški. Veidą visuomet paryškinu lengvu makiažu.

– Kiek įprastai ryte užtrunkate prieš išsiruošdama išeiti iš namų?

– Priklauso, kur einu, dažniausiai užtenka valandos susiruošti.

– Su kokiais drabužiais pati sau atrodote patraukliausiai?

– Neturiu konkrečių mėgstamiausių drabužių, su kuriais jausčiausi patraukli. Manau, tai visuma, kai pati jautiesi gerai. Bet tikrai ne tada, kai dėviu trumpą suknelę.

– Kaip tituluota gražuolė greičiausiai žinote nemažai grožio ir stiliaus triukų. Galbūt vienu ar keliais pasidalysite ir su mūsų skaitytojomis?

– Stiliaus triukų tikrai nežinau, manau, jie kiekvienam žmogui skirtingi pagal kūno sudėjimą, veido bruožus. Man asmeniškai labiau tinka tamsios, žemės spalvos – tada jaučiuosi geriausiai. Svarbiausia – tvarkingi plaukai, prižiūrėta oda, sveiki dantys, o visa kita galima lengvai pakeisti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

TADAS

TADAS portretas
TU ASILAS BEDANTI. TYLEK...

Bedantis

Bedantis portretas
Kas cia per konkursas mis europ world . Geriau pasakytu kiek ima is arabu uz valanda praleista lovoje , o juk ima !!!

graži

graži portretas
panelė tikrai graži, bet ar tikrai ji lietuvė, tai iš kur tie rytietiški bruožai?
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių