Gražuolė garsina Lietuvą svetur

Raimonda Gečaitė garsina gimtąją Lietuvą prestižiškiausiuose pasaulio grožio konkursuose ir svarsto apie rimtą diplomatinį darbą, bet jos kelias į šlovę nebuvo lengvas, o atvykus į Daniją dėl bendramokslių patyčių netgi tekdavo praleisti pamokas.

– Esate kilusi iš Lietuvos. Kelerių metų išvykote svetur? Kas jus pastūmėjo tokiam žingsniui?

– Esu iš Tauragės. Į Daniją gyventi išvykau būdama vienuolikos, po to, kai mano mama ištekėjo už dano. Šioje šalyje praleidau beveik visą savo gyvenimą. Daniją palikau tik po mokslų, kai nusprendžiau, kad noriu išmokti dar vieną užsienio kalbą. Pasirinkau pagal "Erasmus" mainų programą vieną semestrą pasimokyti Madride. Ten gavau modelio darbą ir Ispanijoje likau kur kas ilgesniam laikui, negu planavau.

– Ar buvo sunku adaptuotis svečioje šalyje? Galbūt prisimenate kultūrinių skirtumų, prie kurių priprasti buvo itin sunku?

– Kadangi atvykusi į Daniją pirmuosius devynis mėnesius mokiausi tik su užsieniečiais, iš pradžių nebuvo sunku. Bet prabėgus tiems mėnesiams mokytojai nusprendė, kad daniškai kalbu taip gerai, kad jau galiu mokytis su vaikais, kuriems ši kalba gimtoji. Tačiau danų vaikai šaipėsi iš manęs dėl akcento, netobulų danų kalbos įgūdžių. Buvo tikrai sunku. Kartais net meluodavau tėvams, sakydavau, kad einu į mokyklą, bet iš tikrųjų pasislėpusi palaukdavau, kol jie išeis į darbą, ir grįždavau namo. Persilaužiau tik po gero pusmečio – susiradau artimų draugių danių, itin gerai išmokau kalbą ir tik tuomet po truputį ėmiau suprasti, kaip man patinka gyventi Danijoje.

– Ar ateities planuose yra galimybė grįžti gyventi į Lietuvą?

– Kol kas apie grįžimą visam laikui tikrai nesvarstau. Man labai smagu grįžti į Lietuvą, aplankyti artimuosius, tačiau mano pasaulėžiūra bei kultūra per daug pasikeitė ir dėl to Lietuvoje pritapti man nebūtų lengva.

– Ar manote, kad lietuviai vyrai yra išlepinti dėl gražių moterų gausos, palyginti su užsieniečiais?

– Tikrai su tuo sutinku! Mano manymu, lietuviai vyrai turi mačo mentalitetą, neretai yra mergišiai, tikisi, kad mergina jiems gamins maistą, skalbs... Dar, kiek girdžiu iš savo draugių, lietuviai – pavydūs vyrai.

– Jei nebūtumėte modelis, kuo užsiimtumėte?

– Šiuos metus planuoju pasilikti laisvus vien modelio karjerai, Stambule dalyvausiu konkurse "Miss Globe International". Tačiau tikrai nemanau, kad modeliu dirbsiu visą savo gyvenimą, norėčiau pradėti savo verslą, susijusį su turizmu, arba pagal savo išsilavinimą dirbti ambasadoje, kadangi kalbu keturiomis kalbomis, studijavau Europos politiką ir tarptautinę verslo komunikaciją.

– Vyrauja stereotipas, kad gražuolės visą savo laiką ir dėmesį skiria grožio procedūroms, išvaizdai. Ar tai galima pritaikyti jums?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viln

Viln portretas
Labai grazi panele. Taip ir toliau nesustok ir judek pirmyn, linkim dideliu pasiekimu!

Gedas

Gedas portretas
Pažiūrėjus į nuotrauką,galiama pagalvoti ,kad danės tokios gražios ,o pasirodo ,kad čia mūsų lietuvaitė.

ji

ji portretas
aiskiai matyti uotraukose priauginti plaukai, vat ir grazuole jei grazesniu nebutu:)
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių