„Girstutyje“ - sielos šventė šokių gerbėjams

Į festivalį "Šoku tau" šiemet kviečiami ne tik šokio, bet ir muzikos, dainos mylėtojai. Renginio scenoje išvysime Lietuvos baleto žvaigždes, mėgėjus ir universalųjį Liudą Mikalauską.

Gegužės 7 d. 18 val. vyksiantis "Šoku Tau" pirmą kartą rengiamas "Girstučio" kultūros ir sporto centre. "Festivalį organizuojame jau 21 metus, tačiau Kultūros rėmimo fondo paramą gavome pirmą kartą", – pasakojo festivalio organizatorė, neoklasikinio šokio teatro "Releve" vadovė Rasa Butrimavičiūtė.

Pašnekovė džiaugėsi, kad pagaliau nereikės glaustis atsitiktinėse salėse: "Šoksime tam tinkamoje scenoje, su geru apšvietimu, garsu. Be to, fondo parama suteikė galimybę į festivalį pasikviesti žvaigždžių."

Garsiausi festivalio vardai – kylančios žvaigždės, tarp kurių – ir Kauno valstybinio muzikinio teatro solistas Liudas Mikalauskas, festivalio scenoje žadantis atskleisti visapusišką savo talentą – jis ir dainuos, ir šoks.

Festivalio publika išvys solisto ir Gintarės Slausgalvienės televizijos konkurse "Šok su manim" vertinimo komisiją pakerėjusį šokį "Carmen". Jį šokdamas L.Mikalauskas atlieka ir Eskamiljo solo partiją iš garsiosios Georges Bizet operos. Jaunojo lietuvių boso vokalo galimybes vakaro dalyviai galės įvertinti ir klausydamiesi jo atliekamų kitų ištraukų iš "Carmen", taip pat Mefistofelio kupletų iš Charles Gounod operos "Faustas".

Klasikinio baleto mylėtojai turėtų pamaloninti akis žiūrėdami Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro artistų, tarptautinių konkursų laureatų Kristinos Gudžiūnaitės ir Voicecho Žuromsko pasirodymą.

Lietuvos baleto primarijaus, pedagogo Petro Skirmanto mokiniai – M.K.Čiurlionio menų mokyklos baleto skyriaus šokėjai – festivalio koncerte atliks penkias klasikinio ir modernaus šokio kompozicijas. "P.Skirmantas atsiveža geriausius mokinius, pelniusius ne vieną apdovanojimą. Kas myli baletą, tas tikrai turėtų patirti sielos džiaugsmą. Juk Kaune baleto meistrų neturime", – pastebėjo pašnekovė.

Vakaro šeimininkai – neoklasikinio šokio teatras "Releve" – pristatys naujausią savo šokį, kuris respublikiniame šiuolaikinio ir modernaus šokio festivalyje "Šokio erdvėje" užėmė pirmąją vietą. Tai – "Šokio mantra", kurią pastatė R.Butrimavičiūtė. Šoka "Releve" šokėjos, tarp jų – ir teatro vadovė.

"Festivalį skiriame tarptautinei šokio dienai. Kodėl? Nes be šokio negalime gyventi. "Šoku Tau" dalyvauja šokio mėgėjai su pripažintomis žvaigždėmis. Tai mėgėjams yra puiki paskata tobulėti", – sakė mėgėjų kolektyvui vadovaujanti festivalio organizatorė.

Festivalyje taip pat dalyvauja Mažeikių choreografijos mokyklos kolektyvas "Niuansas", Kauno choreografijos mokyklos šokėjai, Kauno šokio teatras "Gijelė" ir kiti. Pusvalandį prieš koncertą ir per pertrauką gros džiazo grupė "Machaonas".


Kas: respublikinis festivalis "Šoku Tau".

Kur: "Girstučio" kultūros ir sporto centre (Kovo 11-osios g. 26).

Kada: gegužės 7 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių