Geriausiųjų sąraše – daugiausia japonų ir kinų restoranai

  • Teksto dydis:

Japonijoje ir Kinijoje veikia daugiau į geriausių sąrašą patenkančių restoranų nei kur kitur pasaulyje, remiantis „La Liste“ sąrašų, kuris bus paskelbtas ateinančią savaitę.

Jau dabar žinoma, kad antrus metus iš eilės geriausiu pasaulyje restoranu bus pripažintas Paryžiuje veikiantis „Guy Savoy“. Nors prancūziškoji virtuvė dominuoja „La Liste“ sąrašo pirmajame šimtuke, visame tūkstančio restoranų sąraše nepralenkiami yra japonai ir kinai.

„Kinijos nesustabdomas kilimas yra dabar pagrindinė tema“, – sakė prie šio sąrašo sudarymo prisidedantis Jorgas Zipprickas.

„La Liste“ tūkstančio geriausių pasaulio restoranų sąraše yra 138 japonų ir 123 kinų restoranai. „Azijoje yra gerokai daugiau restoranų nei Europoje, ir logiška, kad „La Liste“ sąrašas tai atspindi“, – sakė J. Zipprickas.

„La Liste“ restoranų sąrašą imta prieš trejus metus sudaryti kaip alternatyvą britų leidžiama Penkiasdešimties geriausių pasaulio restoranų sąrašui. „La Liste“ kūrėjai teigia, kad jis yra „gidų gidas“ ir yra „moksliškesnis ir patikimesnis“. Sąrašas sudaromas remiantis restoranų įvertinimais jų vadovuose, laikraščiuose ir tinklalapiuose, įskaitant ir „TripAdvisor“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių