Gatvės rekonstrukcijos kaina - šimtametis ąžuolas

Daug metų Šančiuose, Skuodo g., rymojęs senas ąžuolas rekonstruojant gatvę buvo nupjautas. Kad taip gali įvykti, jau anksčiau spėjo vietiniai gyventojai, tačiau netikėjo, kad kelininkai išdrįs taip pasielgti.

"Kauno dieną" pasiekė Šančių gyventojo Valdo Puko skundas, kuriame jis baisisi kelininkų ir savivaldybės elgesiu ir vadina tokius veiksmus barbarizmu.

"Kaip vertinti tokį įvykį, kaip senojo ąžuolo prie Vaižganto progimnazijos tvoros nupjovimas? Matai, trukdo šaligatvio bortelį padėti. Užsienyje tokia problema būtų sprendžiama medį apeinant lanku. O kur dabar tas ąžuolas? Malkoms kam nors nukeliavo? Kas tą kontroliuoja ir duoda leidimus? Bjauru, kad barbarizmas klesti!" – piktinosi kaunietis.

Beveik 1,5 m skersmens ąžuolas stovėjo netoli Vaižganto progimnazijos tvoros – dabar čia telikę šviežiai iškasto žvyro plotas ir kyšo medžio kelmas. Vieta ruošiama šaligatviui.

Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Radeta Savickienė sakė, kad ši istorija su senuoju ąžuolu jai kuo puikiausiai žinoma – savivaldybėje dėl to ne vieną savaitę vyko karštos diskusijos.

"Deja, buvo nuspręsta ąžuolą pašalinti. Jis buvo išsikišęs apie 20–30 cm į važiuojamąją gatvės dalį ir kėlė rimtą pavojų eismo saugumui, tad vykdant Skuodo g. rekonstrukciją jis nupjautas.

Vyko daug diskusijų dėl jo išsaugojimo – mūsų skyrius taip pat to siekė, tačiau buvo nuspęsta priešingai, mat gatvė turi būti tiesi. Pradėjus medį pjauti, pastebėjome, kad jo vidus jau tuščiaviduris, tad buvo tik laiko klausimas, kada jį būtų reikėję pašalinti", – sakė R.Savickienė.

Vedėjos teigimu, nors medis vizualiai atrodė gražus, tačiau jau kėlė rimtą pavojų ir praeiviams. Ji nesiėmė spėlioti, kiek medžiui buvo metų, tačiau pabrėžė, kad gaila, jog tenka aukoti tokius medžius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gerai

gerai portretas
kad nupjovė juk bet kada per tą medį galėjo skaudus įvykis įvykti, kaip galima dejuoti jau geriau ačiū pasakytų, kad išspręsta problema

Pagaliau

Pagaliau portretas
ta medi isverte kur vidury gatves augo. Sakytu aciu Dievui kad neivyko skaudziu autoiykiu ar nenugriuvo jis ant kokio zmogaus nuo didesnio vejo pustelejimo.

Kame problema?

Kame problema? portretas
pasodinkit kita gatves viduryje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių