Garsūs dainininkai kviečia prisijungti prie „Sumuštinukių“ gerumo akcijos

  • Teksto dydis:

Muzikos atlikėjai Linas Adomaitis, Karina Krysko ir Ieva Zasimauskaitė šiandien savo socialinių tinklų paskyrose pasidalijo „sumuštinukėmis“ – asmenukėmis su sumuštiniais.

Šie garsūs kauniečiai dalyvauja socialinėje akcijoje ir skatina dalintis nuotraukomis, kuriose esate nusifotografavę su sumuštiniu, kelti jas į socialinius tinklus su grotažyme #sumustinuke ir taip nudžiuginti maltiečių globojamus vaikus.

„Sumuštinis – tai daugiau negu paprastas valgis, tai gali būti ir bendravimo, kasdienio šeimos ritualo dalis.  Tačiau dažnai nesusimąstome, kad šis paprastas ritualas yra prieinamas ne visiems. Todėl šią savaitę kviečiame visus dalintis savo „sumuštinukėmis“ (t.y. asmenukėmis su sumuštiniais) ir taip suteikti dalį pikniko džiaugsmo maltiečių globojamiems vaikams“, – apie iniciatyvą sakė L. Adomaitis.

Iniciatyva „Sumuštinukė“ yra skirta atkreipti dėmesį į maltiečių globojamus vaikus, padovanojant jiems dalį šeimos šventės – iškylos – emocijų. Socialinė akcija tęsis iki šio penktadienio, rugpjūčio 26 d., kada Kauno pilies papėdėje įvyks tradicinis „Kauniečių piknikas“, kasmet pritraukiantis daugybę šeimų ir populiarinantis iškylas šalyje.

Maltos ordino pagalbos tarnybos atstovai taip pat teigia, kad tokie paprasti dalykai, kuriais mes mėgaujamės kiekvieną dieną, vaikams gali atnešti daug džiaugsmo.

„Iškylą dažnai suprantame kaip šeimų šventę, kurioje dalyvauja tėvai su vaikais, anūkai su seneliais. Džiaugiamės su savo bičiuliais iš „Gardėsio“ kepyklos, organizuojančiais „Kauniečių pikniką“, dalyvaudami akcijoje „Sumuštinukė“. Jos metu už kiekvieną nuotrauką socialiniuose tinkluose mūsų globojamiems vaikams atiteks „Auksės“ duonos pikniko rinkinys, leisiantis pasidžiaugti iškylos atmosfera. Todėl tikime, kad Lietuvoje yra gausu sumuštinius mėgstančių tautiečių, nusiteikusių padaryti gerą darbą“, – džiaugėsi Maltos ordino pagalbos tarnybos programų direktorė Rasa Stukienė.

Šią savaitę vykstančioje „Sumuštinukės“ akcijoje gali dalyvauti kiekvienas, keldamas asmenukę su sumuštiniu į savo „Facebook“ ar „Instagram“ paskyrą. Daugiausiai „sumuštinukių“ tikimasi sulaukti tradiciniame „Kauniečių piknike“, kurio metu svečiams bus dalinamos „Auksės“ duonos vaišės. Pernai iškyla pritraukė apie 2000 dalyvių. Šių metų iškyloje dalyviai galės žaisti stalo žaidimus, klausytis gyvos muzikos ir susirungti šachmatų simultane su Lietuvos šachmatų čempionu Šarūnu Šulskiu.

Po „Kauniečių pikniko“ visos socialiniuose tinkluose publikuotos nuotraukos su „sumuštinukės“ grotažyme (#sumustinuke) bus suskaičiuotos. Jų kiekis nulems, kiek iškylų rinkinių atiteks maltiečių globojamiems vaikams. Svarbu, jog įrašas, kuriuo dalinamasi, būtų viešas („public“), kad asmenukės taptų matomos visiems ir jas būtų galima suskaičiuoti.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Oi

Oi portretas
Prie tokios mordografijos kaip aukščiau pateiktoj fotografijoj aš nesijungčiau net kilniausiais tikslais...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių