Garsiausias TV ugniagesys K. Sakalauskas – apie profesinius prietarus

  • Teksto dydis:

Gegužės 4-ąją Lietuvos ugniagesiai gelbėtojai švenčia savo globėjo šv. Florijono, sergstinčio nuo gaisrų ir stichinių nelaimių, dieną.

Pasak etnologų, šios dienos orai – pranašiški: jei bus saulėta – visus metus reikės saugotis gaisrų. Nors statistika teigia, kad Lietuvoje žmonių namai dažniausiai užsidega dėl jų pačių neatsargumo, TV6 kanalo laidos „Ugniagesiai gelbėtojai“ vedėjas, ugniagesys gelbėtojas naras Karolis Sakalauskas primena ir kelis ypatingus veiksnius, pranašaujančius gaisrą.

„Ugniagesiai gelbėtojai, kaip ir dauguma kitų vyriškų profesijų atstovų, tiki, kad kokia nors bėda (šiuo atveju – gaisras) gali kilti, jei jų tvirtovėje apsilanko moteris. Dar sakoma, kad dažniausiai gaisrą gali „priburti“ gaisrininkų valgomi koldūnai, kurių pavadinimas ir yra kilęs nuo rusiško žodžio „koldovat“, reiškiančio burti“, – humoro jausmo nestokoja K. Sakalauskas.

Pasak jo, grįžę iš gaisro ugniagesiai vengia iš karto plauti mašiną, kad vėl netektų važiuoti į gaisro vietą – šis darbas paliekamas rytui, kai keičiasi pamaina. Prieš pat budėjimą ugniagesiai taip pat vengia valyti batus, nes bet kurią akimirką gali tekti išvažiuoti į gaisrą, tad geriau tai daro namuose. 

Laida „ Ugniagesiai gelbėtojai“ – pirmadieniais 22.00 val. per TV6.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių