Buvusio lenktynininko M. Schumacherio būklė gerėja

  • Teksto dydis:

Prancūzas gydytojas, prižiūrėjęs karjerą baigusį vokiečių lenktynininką Michaelį Schumacherį (Michaelį Šumacherį) beveik šešis mėnesius po to, kai septyniskart „Formulė 1“ čempionas patyrė sunkią galvos traumą per slidinėjimo incidentą, sakė, kad pacientas jau pabudęs iš komos, ir prognozavo, kad jis galbūt atsigaus per trejus metus.

Gydytojas Jeanas-Francois Payenas (Žanas Fransua Pajanas), dirbantis Grenoblio ligoninėje, kurioje M.Schumacheris buvo gydomas po 2013 metų gruodį patirtos traumos, sakė aplankęs lenktynininko šeimą jo namuose Šveicarijoje, norėdamas patikrinti savo paciento pažangą.

„Gyvenimą po galvos traumos žymi (atskiri) etapai“, – J.-F.Payenas ketvirtadienį sakė radijui RTL. Jis prognozavo, kad pacientas tikriausiai sveiks dar 1–3 metus. „Mes viliamės, tačiau turime duoti jam laiko“, – pridūrė gydytojas.

„Jis – kaip ir kiti mūsų pacientai. Esame laiko skalėje nuo vienerių iki trejų metų, todėl reikia kantrybės“, – aiškino jis.

M.Schumacheris slidinėjo Prancūzijos Alpėse su savo 14-mečiu sūnumi, kai pargriuvo ir trenkėsi į uolą galvos šonu. Smūgio būta tokio smarkaus, kad perskilo jo šalmas.

J.-F.Payenas taip pat gyrė M.Schumacherio žmoną Corinną (Koriną), kuri pasiaukojamai rūpinosi sunkią traumą patyrusiu vyru.

Šešis mėnesius komoje išbuvęs M.Schumacheris dabar gydomas savo namuose Glano miestelyje Šveicarijoje. J.-F.Payenas sakė, kad retkarčiais aplankydavo 45 metų pacientą, kai jis buvo perkeltas į ligoninę Lozanoje, o vėliau grįžo namo.

Per tokiu vizitus jis siekia „įsitikinti, kokią pažangą jis padarė, o tuomet pasakyti jo žmonai ir vaikams, kokių pokyčių pastebėjau“, sakė gydytojas.

„Jis laikomas pačiomis palankiausiomis sąlygomis. Jo žmonai teikiama puikių patarimų, ir ji viskuo pasirūpina, kad jis darytų pažangą“, – pabrėžė medikas.

Gydytojas sakė, kad Corinna Schumacher atliko itin svarbų vaidmenį savo vyro gijimo procese.

„Ji yra labai artimas Michaeliui žmogus, taip pat šviesaus proto ir trokštanti, kad jis žengtų į priekį – tai nepaprasta“, – pabrėžė jis.

J.-F.Payenas pridūrė, kad „tolesnius metus darys tą patį. Ji – labai geras žmogus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių