A. Gadžijevas sukūrė įspūdingo dydžio modernų desertą

  • Teksto dydis:

Konditeriniais stebuklais nuolat stebinantis šokolado meistras Ali Gadžijevas „Volfo Engelmano“ 165 m. jubiliejaus šventėje pristatė didžiausią modernų desertą, kurį pavadino „Pasaulio skoniais“.

„Daugelis iš mūsų mėgsta atostogas, keliones, taigi aš šįkart visus noriu trumpam išleisti į saldžią kelionę po skirtingus pasaulio žemynus. Tą padariau per atrinktus mano paties ypač mėgstamus ingredientus: šokoladą iš Madagaskaro, vanilę iš Taičio, pistacijas, maskarponės sūrį iš Italijos ir kitas gardžias sudedamąsias dalis iš skirtingų pasaulio kampelių“, – pristatydamas desertą renginio svečiams sakė Ali.

Jubiliejinis desertas buvo komponuojamas specialiose „Ali šokoladinės“ dirbtuvėse, įrengtose renginio užkulisiuose. Ten beveik tris valandas ant keturių marmuro stalų, kurie simbolizavo skirtingus žemynus, šokolado meistras su komanda kūrė milžinišką desertą.

Apie 600 žmonių, susirinkusių į šventę, turėjo progą pasimėgauti trijų skonių desertais: pirmasis – Madagaskaro regiono juodojo šokolado putėsio desertas su avietėmis, pasiflorų įdaru ir kakavos biskvitu, antrasis –Taičio vanilės ir sūrios karamelės putėsiai su maskarponės sūriu ir deginto sviesto biskvitu, ir trečiasis – sicilietiškų pistacijų desertas su braškių džemo įdaru ir Ženevos pistacijų biskvitu.

Be to, šie konditeriniai stebuklai buvo gausiai dekoruoti tokiomis pat gardžiomis detalėmis: oriniais sausainėliais „macarons“, sferos formos pralinė saldainiais, sproginėjančio cukraus triufeliais, valgomosiomis pistacijų ir vanilės samanomis, liofilizuotų uogų dulkėmis, aukso folija.

Desertas, tapęs „Volfo Engelmano“ jubiliejaus šventės finaliniu akcentu, įspūdingai pristatytas naudojant ledą ir azoto dūmus. Šaltu dūmu garuojančius desertus svečiams į lėkštutes dalijo ir pats A. Gadžijevas, kuris mielai šnekučiavosi su svečiais, visiems smalsiausiems komentavo desertų sudėtį, patarė, kurį desertą pasirinkti.

„Man visada malonu pabendrauti su žmonėmis, išgirsti jų vertinimus. Labai džiaugiuosi, kad šventės svečiai liko maloniai nustebinti tiek sukurtų skonių, tiek pateikimo. Man, kaip kūrėjui, kiekvienas įvertinimas yra labai svarbus“, – prisipažino Ali.

Desertų skonius dar iki šventės Ali parinko kartu su neseniai alaus someljė tapusiu įmonės vadovu Mariumi Horbačausku. Jų gurmaniško susitikimo metu buvo aptarta, kokie skoniai derėtų prie renginyje planuojamų patiekti gėrimų asortimento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių