A. Gadžijevas metė konditerijos iššūkį vienai garsiausių šalies manekenių

  • Teksto dydis:

Ilgai lauktas ir stropiai brandintas antrasis „Gardu Gardu“ laidos sezonas prasideda jau šį šeštadienį. Konditerijos meistras Ali Gadžijevas kvies išklausyti konditerinių šedevrų kursą, kuriame įrodinės, kad gaminti gali visi.

Pirmoji paskaita – „Pavlovos torto“ kūrimas: teorija ir praktika. Pirmąja studente tapo viena garsiausių Lietuvos manekenių, modelių agentūros „Image Group“ įkūrėja ir bene didžiausio mados renginio Lietuvoje – „Mados infekcijos“ prodiuserė – Renata Mikailionytė.

Laidos kūrėjai prasitaria, kad šio gardėsio ir viešnios duetas pasirinktas neatsitiktinai. „Pavlovos tortas“ arba „Pavlovos desertas“ buvo sukurtas vienos iš visų laikų garsiausių Rusijos balerinų garbei – Anai Pavlovai, kuri savo grakštumu, talentingumu ir betarpišku atsidavimu darbui, užkariavo milijonus širdžių visame pasaulyje. Visus nuopelnus ji užsitarnavo tik sunkiu darbu, didžiule valia ir užsispyrimu. Ar gi šios savybės netinka Lietuvos manekenių pionierei Renatai, pelniusiai šlovę dėl savo talento, milžiniškų pastangų ir kantrybės?

Renata, su konditerija neturinti nieko bendro, vos atvykusi į pirmosios laidos filmavimą vis kartojo, kad jai nepavyks, kad viską tik sugadins. Ali kantriai įrodinėjo, kad taip tikrai nebus, nes gamybos procese svarbiausia – noras, drąsa ir atsargumas.

Pradėjus nuo morengo gamybos, nuolat klausinėdama kaip išvengti klaidų, neilgai trukus, Renata įsitikino, kad nebuvo taip sunku, kaip atrodė iš pradžių. „Kas čia tokio virtuviniu kombainu išplakti iki standumo kiaušinių baltymus su cukrumi?“ – drąsinančiai šypsojosi Ali.

Kitas etapas – aviečių džemo gaminimas, reikalavęs ypatingo susikaupimo. Pastarojo Renatos veide tikrai netrūko. Ali vos spėjus nusisukti viešnia skubėdavo sušukti: „Ne, neužsisuk, neišeik, man baisu!“. Tiesa, su užduotimi Renata susidorojo puikiai.

Gaminant paskutinį ingredientą – plikytą kremą be jaudulio irgi neapsieta, tačiau Renata jį pamiršo, kai sulaukė smagiausios ir saldžiausios laidos dalies – ragavimo. Garsi manekenė negalėjo patikėti, kad viskas buvo taip paprasta. Jos ir Ali sukurtas „Pavlovos tortas“ TV3 žiūrovus žavės elegancija, o gaivus skonis kvies receptą išmėginti patiems.

Laidos komanda tikina: „Darykite tai, ko bijote ir baimė neišvengiamai išnyks“. „Gardu Gardu“ konditerijos paskaitos su A. Gadžijevu priešakyje, įrodys, kokie neteisingi stereotipai lydi konditerijos gamybos procesą. R. Mikailionytė taps puikiu įrodymu, kad gaminti konditerinius stebuklus gali visi – net ir tie, kurie tai daro pirmą kartą.

„Gardu Gardu“ – šeštadieniais 11.00 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių