G. Paškevičiaus apie koncertinę fotosesiją: akimirka nepasikartoja

  • Teksto dydis:

Kas galėtų pagalvoti, kad naujo Gyčio Paškevičiaus koncertinio turo „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“ vizualiniam sumanymui įgyvendinti prireikė 2 tūkst. 853 kadrų? Būtent tiek nuotraukų buvo padaryta atlikėjo fotosesijos metu. 

„Tai, ką žmonės mato scenoje – kruopštaus ir atkaklaus darbo rezultatas“, – fotosesijos metu atviravo dainininkas. Nors iki atlikėjo pasirodymų pradžios liko geras pusmetis, kūrybinė komanda ir pats Gytis pluša iš visų jėgų. Koncertinio turo „Akimirka. Gyvenimas. Istorija“ sumanymui užfiksuoti nuotraukose prireikė 4 val. intensyvaus darbo, juoko ir diskusijų, kurie kadrai geriausi.

Aštuoni skirtingi aprangos įvaizdžiai, atlikėjo šypsena su duobutėmis skruostuose ir blizgesnės laikrodžio grandinėlės paieškos – tai tik kelios, bet svarbios detalės iš G. Paškevičiaus fotosesijos. Nors fotosesijos metu padaryti 2 tūkst. 853 kadrai, geriausiuose „pagautos“ natūralios akimirkos – kalbant apie gyvenimą ir juokiantis iš senų gerų istorijų.

Fotosesijos metu paklausus, kaip gimė koncertinio turo idėja, atsakymas buvo greitas – sumanymą G. Paškevičius su savimi nešiojasi jau ne vienerius metus. „Kūrybai reikia laiko. Ypač, jeigu tavo tikslas iš tikrųjų kurti žmonėms, – sako pirmasis Lietuvos didžiųjų arenų užkariautojas. – Net mažiausi dalykai gali tapti nepakartojamais prisiminimais. Kad ir kas bevyktų gyvenime, viskas sueina į laiką. Akimirka nepasikartoja ir daro gyvenimą nuostabesniu ir gražesniu, tampa gyvenimo dalimi ir galiausiai – istorija“.

Vizualinei idėjai įgyvendinti suburta 14 asų komanda – tai fotografai, dizaineriai, stilistai, grimuotojai ir įvaizdžio kūrėjai. Pats G. Paškevičius atviravo, kad didžiuojasi suburta kūrybine komanda: „Mums netrūksta idėjų ir noro viską įgyvendinti nepriekaištingai, šiuo metu dirbame išsijuosę ir ruošiamės turui. Labai laukiu rudens – pasiilgau scenos, dainavimo publikai“.

Gyvenimo išmintį sudėjęs į dainas, pirmasis Lietuvos didžiųjų arenų užkariautojas G. Paškevičius koncertinį turą pradės vėjuotoje Klaipėdoje rugsėjo 15 d. Rugsėjo 22 d. savo nuoširdumu ir neišblėstančia šypsena dainininkas užburs gimtojo Šiaulių miesto gyventojus. Visiems žinomas ir naujas dainas vilniečiai kartu su Gyčiu dainuos rugsėjo 29 d. O spalio 6 d. dainininkas koncertinį turą vainikuos Lietuvos krepšinio širdyje – Kaune, kur nuskambės paskutiniai, bet patys įsimintiniausi ir nuoširdžiausi koncertinio turo akordai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių