G. Karaliūnaitės atsakas į vyro kaltinimus: skiriamės!

Socialiniame tinkle "Facebook" širdį išliejo buvusios dainininkės Gintarės Karaliūnaitės-Canuel vyras Marcas Andre Canuelis, apkaltinęs žmoną ketinimu iš jo atimti jųdviejų dukterį. Gintarė atrėmė kaltinimus ir prisipažino – gegužę jų skyrybos.

Išgyvena sukrėtimą

Savo socialinio tinklo paskyroje žinomos moters sutuoktinis viešai prisipažino, kad šiuo metu išgyvena labai sunkų laikotarpį ir tikina, jog Gintarė bando iš jo atimti jųdviejų vaiką.

35-erių metų M. A. Canuelis savo paskyroje įkėlė chameleono nuotrauką ir parašė: "Atsiprašau visų, kam teko kęsti mano irzlumą. Išgyvenu vieną didžiausių sukrėtimų gyvenime – pradedant tuo, kad žmona nori atimti iš manęs vaiką, baigiant draugais, kurie mane apgaudinėja, ir tais, kurie mane už nugaros apkalba, verčia jaustis kaltu, nors su tuo nesutinku. Ačiū tiems, kas mane palaiko, deja, ne visada tai suvokiu, o kartais be priežasties tampu atšiaurus. Kaip tas chameleonas, kuris man kando, kai norėjau jį paglostyti. Ačiū tiems, kas vis dar su manimi, net tada, kai atrodau kaip katastrofiška nesėkmė."

Marcas ir Gintarė susituokė 2013 metais. Buvusiai dainininkei, kuri dar augina sūnų, tai buvo trečiosios vedybos. Ji augina sūnų Naglį, o su kanadiečiu lietuvė susilaukė dukrelės Sofijos.

Redakcijai pavyko susisiekti su 38-erių metų G. Karaliūnaite. Moteris prasitarė, kad džiaugiasi, jog vyras yra toli nuo jos ir dukters.

Įvyko baisesnis įvykis nei neištikimybė. Kelio atgal nėra. Ir nepadės nei psichoterapeutai.

– Neturiu ko slėpti, rengiamės, tiksliau – aš rengiuosi oficialioms skyryboms. Čia susituokėme, čia gimė dukra, čia skirsimės, – kalbėjo Gintarė. – Mes jau dveji metai ne kartu, o jis – jau beveik metus ne Lietuvoje. Kanada – ne Anglija, ne Norvegija, nepriskraidysiu.

Be to, ir tarp šalių didelis valandų skirtumas. Kai jis nori kalbėt su dukra skaipu, ne visuomet galiu prijungti. Ji eina į darželį. Viena auginu du vaikus, vyksta mano namo statybos, noriu greičiau jas baigti, dirbu pati, organizuoju prekybą, padedu mamai, turiu išlaikyti savo vaikus, nes išlaikymo negaunu iš abiejų vaikų tėvų.

Pareiškimai gali būti visokie, dažnai vyrai save nupiešia didelėmis aukomis. Atsiprašau, kad čia taip sutapo, nes ir jūs – vyras. Vyrai tampa silpnąja lytimi. O ką daryti mums, moterims. Turiu rūpintis savo vaikais, namais, elektra, dujomis.

– Skamba taip, tarsi jis nieko nedaro?

– Negaliu sakyti, kad nemyli vaiko. Kaip sugeba – taip myli. Jo situacija sudėtinga: Lietuvoje nepritapo, todėl išvyko į savo šalį. Kanada toli nuo Lietuvos ir matyti vaiką – sudėtinga.

Ir vieną, kitą savaitę neįjungiu skaipo. Paprašau jo pervesti pinigų, nors esame oficialiai neišsiskyrę. Nėra oficialių alimentų, todėl nori duoda, nori – ne. Dažniausiai neduoda.

Vyrams dažnai atrodo, kad moterims pinigų reikia tik savo reikmėms, o jos vaikų nerengia ir nemaitina. Nors taip, būna ir tokių dalykų. Bet tik ne mano atveju. Vieną vaiką jau užauginau – gegužę bus 18-lika metų.

Turiu karčios patirties su pirmu vyru, bet išlaikiau jo ryšį su vaiku, išsiskyrėme draugiškai, bet finansinės paramos jau 14-lika metų nesulaukiu.

– Dukters nuo Marco, nors jis viešai tikina priešingai, neslepiate?

– Taip, taip... Užblokavau jį feisbuke, nes jis man rašo negražius dalykus. Nemanau, kad tai turėčiau kentėti, juolab, esu jo vaiko mama. Esu gera mama ir neturėčiau klausytis tokių dalykų, todėl užblokavau jį feisbuke, skaipe. Jis susinervino. Bet kiek galima to klausytis? Bus dukrytės gimtadienis, noriu nupirkti dviratuką – tai klausiu, gal pervesi pinigų? Bet tik pradedu kalbėt apie pinigus, dingsta visa meilė.

– Jis dirba?

– Taip. Tiesa, nei vienos profesijos neturi, pilnai nebaigė mokslų.

Dabar Kanadoje dirba zoologijos sode. Jis myli gyvūnus, jam patinka gamta, miškas, bitės. Šioje srityje turi potencialo ir su tuo sieja gyvenimą. Taip pat gauna iš valstybės pinigų būtent už Sofiją.

Visas pyktis ir kilo, kai sužinojau, kad jis gauna pašalpą už vaiką, nes nurodė, kad dukra gyvena Kanadoje. O ten suteikiama valstybės pašalpa, nors ji nebuvus Kanadoje ir dvejus metus Sofiją auginu Lietuvoje.

Dėl vaiko labiausiai ir nerimauju. Pastaruoju metu matot kas darosi pasaulyje – grobia, skriaudžia vaikus, žudo, ateina ir sušaudo šeimą. Panašių baimių ir aš turiu.

Jie (vyro šeima – red. past.) gavo už vaiką 11 tūkst. Kanados dolerių, kuriuos dabar turės grąžinti. Todėl ir kilo pyktis. Viskas dėl pinigų, o toje aferoje nesutikau dalyvauti, nes mes vis dar susituokę. Jei skirsimės, dar turėčiau grąžinti tuos pinigus, kuriuos jie pasiėmė iš valstybės? Nesutikau dalyvauti mele. Jam reikėjo dar vienos mano metinės deklaracijos, bet to dokumento jam nedaviau. Jam reikėjo deklaruoti jo mokesčius – tokie įstatymai. Jei esi vedęs, ten turi rodyti ir sutuoktinio deklaraciją. Būtent tai jam sukėlė nepatogumų ir pradėjo mane šantažuoti – sako, kalbėsiu apie tave, mamą, spaudoje.

Būčiau to neviešinus, to daryti nereikia. Bet jis paviešino, todėl turiu pasakyti, kaip yra. Bet mūsų skyrybų priežastys rimtos, tai įvyko prieš dveju metus, jų dabar nepasakosiu. Galbūt ryšiuosi papasakoti po oficialių skyrybų. Dabar turiu kalbėti atsargiai, nes jis nėra viešas žmogus.

– Kodėl nevykote pas jį į Kanadą? Natūralu, kad kvietė gyventi ten?

– Turiu sūnų, kuris lanko čia mokyklą – dvyliktokas, lanko korepetitorius, vyksta namo statybos. Gyvenu ne iš Marco pajamų, nei jis, nei jo tėvai finansiškai mūsų neišlaikė. Turiu šeimos verslą. Yra darbai, įsipareigojimai, moku banko paskolą. Už dujas nesumokėjau – kilo viešas skandalas, nors prieš dieną viską buvau sumokėjusi. Kai ko nespėju laiku sumokėti, nes didelė našta, paskola. Viskas ant mano pečių. Negaliu leisti sau išvažiuoti į Kanadą – kas nupirks bilietus? Brangu!

– Jūs kalbate ramiai. Atrodo, kad tik vyras išgyvena dėl skyrybų.

– Mes išsiskyrėme ir kartu negyvename dvejus metus. Metai buvo sunkūs. Bet kalbu ramiai, nematau didelės savo kaltės. Nors ir stengsis mane kaltinti. Gali taip būti. Bet kai jis nori matyti dukrą – mato, jos neslepiu.

2016 metų lapkritį buvo atvykęs savaitei, neturėjo automobilio, pati dukrą atveždavau, nuveždavau iki viešbučio. Tik jie nesusikalba, todėl buvau greta – jis lietuviškai nelabai moka, ji nemoka prancūziškai, angliškai – mažai, todėl, kad nekiltų vaikui stresas, buvau kartu.

Pirmus metus po skyrybų lankėsi Lietuvoje, matė dukrą tiek, kiek norėjo. Bet ir nelabai turėjo laiko. Taip būna su tais vyrais. Bitės, draugai, vakarėliai, šokiai, tango. Jei grįžai – nepaleisk savo vaiko. Bet jis norėjo ir baliavoti, ir į šokius nueiti. Žmogus nesubrendęs tėvystei. Yra vyrai, kurie sulaukę ir 40-ies metų vis dar lieka paaugliais.

– Skamba, tarsi prieš dvejus metus jis jums buvo neištikimas?

– Ne, ne, ne. Neištikimybė dar nėra rimta priežastis skyryboms. Jis galvojo, kad mes turėjome eiti pas psichoterapeautus ir spręsti savo problemas. Bet įvyko baisesnis įvykis nei neištikimybė. Kelio atgal nėra. Ir nepadės nei psichoterapeutai. Per metus jis suprato, kad atgal nepriimsiu, mano sprendimas galutinis ir jis sutinka su skyrybomis. Gegužės mėnesį turėtų prasidėti skyrybų procesas.

Ar jis norės gražiai, ar eis per televizijos laidas, neaišku. Žmogus neprognozuojamas, todėl nieko negaliu pasakyt.

– Skyrybos – didžiausias smūgis vaikui.

– Taip. Dėl vaiko labiausiai ir nerimauju. Pastaruoju metu matot, kas darosi pasaulyje – grobia, skriaudžia vaikus, žudo, ateina ir sušaudo šeimą. Panašių baimių ir aš turiu. Pripažinsiu, kad džiaugiuosi, jog jis yra toli nuo mūsų.


Šiame straipsnyje: Gintarė Karaliūnaitėskyrybos

NAUJAUSI KOMENTARAI

sylvia

sylvia portretas
Kaip aš susigrąžinau savo buvusį vyrą po skyrybų, padedamas kunigo Adu, vedybų/santykių specialisto. susisiekite su juo, jei jums reikia jo pagalbos, adresu {solutiontemple.info}

Ona

Ona portretas
Lietuvoje sodybu tustejimo metai , skyrybu bumas , pasalpu augimas , kainu didejimas...

JOOO.

JOOO. portretas
Aha...Neaisku,bet,ko gero, ji NETEISI. Ko gero,tikrai ne seimos moteris ! Zvilgterkit i jos,kaip "zvaigzdes" nuotrauka. Regis ir gyvenime izuli. Tikrai gaila vyro ir dukrytes !
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių