G. Jaraminaitė: aš norėjau ne vaidinti, o būti mama

  • Teksto dydis:

„Aš pradėjau lauktis dukters ir pati nusprendžiau, kad nevaidinsiu. Tiesiog norėjau būti mama“, – apie pasikeitusius gyvenimo siekius pasakoja žinoma aktorė bei vertėja Gabija Jaraminaitė.

Jau šį vakarą LRT TELEVIZIJOS dokumentinėje apybraižoje „Gimę tą pačią dieną“ ji dalysis dar niekur negirdėtomis istorijomis apie savo dėdę Vytautą Kernagį bei atviraus apie kažkada staiga pasikeitusius gyvenimo siekius.

G. Jaraminaitė gimė 1972-ųjų gegužės 5 dieną Vilniuje ir augo didelėje šeimoje: „Aš užaugau namuose, kuriuose gyveno mano prosenelė, mano seneliai, mano mamos šeima ir mano mamos brolio Vyto šeima“, – savo istoriją pasakojo G. Jaraminaitė. „Sidabrinių gervių“ laureatė su šypsena veide prisimena vaikystę, kuomet dienas leisdavo su dėde, žinomu Lietuvos dainininku, Vytautu Kernagiu: „Kartais mes su juo padainuodavom, bet tai būdavo labai kartais. O šiaip aš labai mėgdavau dainuot ir jį tai labai erzindavo, – juokėsi G. Jaraminaitė. – Jisai sakydavo: „Gabute, aš tavęs labai prašau, nedainuok...“ Jisai norėdavo, matyt, gamtos pasiklausyt, tylos vakaro, miško, o čia sėdi kažkokia mažė ir visą laiką dainuoja.“

Kartais mes su juo padainuodavom, bet tai būdavo labai kartais. O šiaip aš labai mėgdavau dainuot ir jį tai labai erzindavo.

Tą pačią dieną kaip G. Jaraminaitė gimė ir architektas Marius Torrau. Dar dabar su baime jis prisimena savo paauglystės dienas, mat tuomet vaikinui pirmą kartą teko susidurti su bendraamžiais, kurie sprendė problemas kumščiais: „Patekęs į tokią gana agresyvią ir visiškai kitokią aplinką, kaip tas vėžlys – užsidarai į kiautą“, – prisiminimais dalijosi architektas. „Tai va pirmieji mano tie paauglystės metai tokie pakankamai „šlamštini“ buvo“, – dabar jau su šypsena kalbėjo M. Torrau.

1972-aisiais gegužės 5-ąją taip pat gimė verslininkė Vita Markevičiūtė. Moteris prisimena, jog tiek paauglystėje, tiek studijų laikais jai nuolat trūko veiksmo ir adrenalino, tad jau nuo pirmo kurso V. Markevičiūtė pradėjo keliones po Europą autostopu: „Mes daug negalvojom ir kartais tai padeda priimti sprendimą greičiau“, – pasakojo verslininkė. „Lenkijoje buvo toks vienas, kuris pavežė, nuo kurio jau bėgau į mišką tiesiog...“ – nuotykiais dalijosi V. Markevičiūtė.

Tuo tarpu G. Jaraminaitė neslėpė, jog ne kartą suabejojo savo specialybės pasirinkimu. Pirmoji nežinia užklupo dar stojant į Lietuvos muzikos ir teatro akademiją: „Po pirmo turo labai pradėjau abejoti savo jėgomis. Staiga mane užpuolė didelės abejonės... Kodėl aš čia dabar visą gyvenimą galvojau, kad aš būsiu aktorė? Kas man taip pasakė?“ – tuomet svarstė G. Jaraminaitė. Tačiau jaunos aktorės karjerą išgelbėjo tuometinės dėstytojos: „Jos pasakė: „Gabija, matom, kad su tavim kažkas atsitiko... Eik susikaupk. Gal tau reikia pusdienio? Palauk, kol praeis kažkiek žmonių, ateik dar kartelį, gerai?“

1972-ųjų gegužės 5-ąją gimusių G. Jaraminaitės, M. Torrau ir V. Markevičiūtės istorijas galite išvysti jau šį vakarą, dokumentinėse apybraižose „Gimę tą pačią dieną“ 19.30 val. per LRT TELEVIZIJĄ.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių