G. Depardieu svarsto parduoti visą Prancūzijoje turimą turtą

  • Teksto dydis:

Iš Prancūzijos išvykęs garsusis aktorius Gerard'as Depardieu (Žeraras Depardjė) pareiškė dabar svarstąs, ar nevertėtų parduoti visą savo turtą, turimą šioje šalyje, kurios „dalimi aš nebenoriu būti“.

Vienu didžiausių savo kartos prancūzų aktoriumi laikomas 66-erių G.Depardieu nusivylė Prancūzija 2012 metais ir išsikraustė į užsienį, kad nereikėtų mokėti 75 proc. mokesčio, taikomo turtingiausiems šalies piliečiams.

Iš pradžių jis apsigyveno Belgijoje, vėliau Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas suteikė jam Rusijos pilietybę; nuo to laiko G.Depardieu mėgaujasi piktindamas savo tautiečius.

„Mokesčių inspekcija mane užkniso, – pareiškė jis penktadienį paskelbtame interviu laikraščio „le Figaro“ leidiniui „TV Magazine“. – Manau, kad teks parduoti viską Prancūzijoje. nebenoriu būti šios šalies dalimi, nors man patinka viskas prancūziška; išskyrus žurnalistus, kuriems moka vyriausybė“.

G.Depardieu Prancūzijoje turi vynuogynų, taip pat yra investavęs į kelis restoranus Paryžiuje.

Paklaustas, ką konkrečiai jis parduotų, G.Depardieu atsakė: „Viską“.

„Aš noriu išvažiuoti iš šios šalies. Ir ne dėl vietinių mokesčių. Aš nesutinku su tuo, kaip mūsų mokesčių pinigai yra panaudojami“, – paaiškino jis.

„Taigi, aš nebenoriu turėti nuosavybės. Noriu bet kur išvažiuoti, išsinuomoti būstą, gyventi ir mirti. Aš dirbu su žmonėmis, kuriuos myliu“, – pridūrė G.Depardieu.

Jo draugystė su V.Putinu ir Čečėnijos prezidentu Ramzanu Kadyrovu vertinama nevienareikšmiškai.

Interviu G.Depardieu sakė šiuo metu gyvenąs Italijoje, bet netrukus vyksiąs į Baltarusiją, kurios prezidentas Aleksandras Lukašenka esąs „puikus vaikinas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių