Futbolininkės S. Veličkaitės dilema: finansų matematika ar sportas

  • Teksto dydis:

Simona Veličkaitė, žaidžianti futbolo klube „Gintra-Universitetas“, savo ateitį su futbolu sieja nedrąsiai. Mergina studijuoja ir gilinasi į finansų matematiką, nes, jos teigimu, moteriai Lietuvoje išgyventi iš futbolo neįmanoma.

„Visuomet buvau labai aktyvi mergaitė mokykloje, ypač sporto srityje, mokyklai ruošiantis dalyvauti „Ežio golo“ turnyre buvo reikalinga mergaitė, todėl pakvietė mane pabandyti, kadangi toje pačioje komandoje žaidė ir mano brolis, tai ilgai negalvojusi sutikau. Tuomet ir pradėjau žaisti bei domėtis futbolu, šiuo turnyru mano futbolininkės kelias nepasibaigė, tai buvo tik pradžia“, – prisimena Simona ir sako, kad jos pasirinkimas iki šiol sulaukia dviprasmiškų reakcijų.

Studijuoju finansų matematiką, todėl ateitį sieju su tuo, kuo galėsiu užsiimti baigusi šias studijas, kadangi moterims išgyventi iš futbolo Lietuvoje labai sunku.

„Pas mus nėra įprasta, kad merginos žaistų futbolą, dažnas žmogus sužinojęs nustemba ir užduoda įvairiausių klausimų, būna ir tokių, kurie mano, jog tai nėra mergaitiška“, – sako S. Veličkaitė ir labai džiaugiasi, kad nepaisant visokiausių nuomonių apie moterų futbolą, jis populiarėja ir Lietuvoje.

Simona savo ateitį ir perspektyvas vertina paprastai – kol kas, jos manymu, tai nėra užsiėmimas iš kurio ji galėtų pragyventi, tačiau, jei pavyktų, savo ateitį mielai sietų su futbolu. „Šiuo metu Šiaulių universitete studijuoju finansų matematiką, todėl ateitį sieju su tuo, kuo galėsiu užsiimti baigusi šias studijas, kadangi moterims išgyventi iš futbolo Lietuvoje labai sunku. Žinoma, stengsiuosi nepamiršti mylimo žaidimo ir rasti laiko futbolui. Tikriausiai, kaip ir daugelio, mano svajonė – išvykti žaisti į kitą šalį. Jei baigusi studijas gaučiau būtent tokį pasiūlymą, sutikčiau“, – įsitikinusi mergina.

Futbolo klubo „Gintra-Universitetas“, kuriame žaidžia Simona, prezidentas Gintaras Radavičius prisimena, kad Simona dar būdama paauglė buvo pakviesta į sporto gimnaziją Šiauliuose, o po to įstojo į Šiaulių universitetą. Klubas Lietuvos moterų A lygos čempionatą yra laimėjęs 15 kartų (12 kartų iš eilės nuo 2005 metų), o 2016 metais Simona buvo išrinkta geriausia šalies futbolininke.

Perspektyvioms sportininkėms yra sudaromos sąlygos studijuoti Šiaulių universitete. Klubas į aukštąją mokyklą įstojusioms merginoms apmoka mokslus, suteikia apgyvendinimą. Vis dėlto klubo prezidentas pripažįsta, kad moterų futbolo situacija yra ne itin gera ne tik Lietuvoje, bet ir kitose šalyse, nors šioks toks atsigavimas ir jaučiamas. „Neužauginam Lietuvoje tokio lygio sportininkių, kad jos atitiktų pačius aukščiausius reikalavimus, kad galėtų žaisti aukščiausiose lygose, Vokietijos, Prancūzijos, Švedijos klubuose. Todėl aš merginoms sakau, kad tai turi būti jų hobis, laisvalaikis. Smagu, kad jos dirba profesionaliai, bet vis dėlto tai nėra pragyvenimo šaltinis. Sakau – merginos, mokykitės geriau, siekite karjeros kažkokioje darbinėje veikloje, o tai, kad jūs sportuojat, blogiau nebus“.

Kartu su dar keturiomis mergaitėmis Simona nusifilmavo komiško serialo „Tėvelio dukrytės“ vinjetėje bei specialiame anonse. Skirtingas ir labai talentingas mergaites TV3 televizija atrado tarp savo draugų socialiniame tinkle „Facebook“. Merginos, gavusios pasiūlymą filmuotis iš TV3 televizijos, iš karto sutiko ir kartu pasinėrė į naują nuotykį. Simonai vinjetėje vaidinti daug neteko, nes ji įkūnijo serialo heroję futbolininkę, tad įgūdžiai ir talentas čia labai pravertė. Iš visos Lietuvos surinktos mergaitės – ypatingos. Visos jos charizmatiškos ir talentingos kokioje nors srityje, garsinančios Lietuvą. O svarbiausia, visos – savo tėvelių dukrytės.

Liaupsių savo tėčiui negaili ir Simona Veličkaitė: „Jau nuo 14 metų gyvenu Šiauliuose, toli nuo tėvų, taigi retai susitinkame, bet dažnai kalbame telefonu. Tėtis mėgsta palepinti naujais rūbais ar daiktais, vasaros dienas leidžiame prie upės mūsų miestelyje arba vykstame į pajūrį. Mano tėtis griauna stereotipus ir yra vienas iš tų, kurie gali susitvarkyti su vaikais ir be mamos pagalbos. Tai žmogus, su kuriuo aš galiu kalbėtis apie viską, visuomet klausiu patarimų, kaip elgtis įvairiose situacijose, nėra buvę taip, kad jis man nepatartų“, – apie tėtį nesustodama galėtų pasakoti Simona.

Seriale „Tėvelio dukrytės“ pasakojama apie tėtį ir penkias jo dukras, kurie palikti mamos, turi suktis patys. Visos mergaitės labai skirtingos: gotė, futbolininkė, gražuolė, moksliukė ir mažiausioji, kurią meiliai vadina Sagute. Tėčiui tikrai nelengva auklėti penkias skirtingas dukras, todėl situacijos, į kurias jie pakliūva, dažnai priverčia kvatotis.

Serialo vinjetėje skamba ir specialiai Stano sukurta daina, kurią atlieka grupės „Išjunk šviesą“ lyderis Valdas Burnys.

„Tėvelio dukrytės“ – nuo gegužės 29 d. pirmadieniais–ketvirtadieniais 20 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių