Floristas apie šv. Valentino dienos dovanas: milijonai simbolių gali reikšti meilę

  • Teksto dydis:

Vienas tituluočiausių Lietuvos floristų, Karaliaus Mindaugo profesinio mokymo centro lektorius Marijus Gvildys, įsitikinęs, kad norėdami pasveikinti sau brangius žmones su Meilės diena daugelis renkasi neišradingus simbolius – širdį ir raudoną spalvą.

„Tai – saugi zona. Raudona rožė reiškia meilę, todėl, nupirkus jų puokštę, savąjį darbą jau lyg ir padarei – pasakei, kad labai myli. O jei įteiktume originalesnį kūrinį? Greičiausiai dovanos adresatas iškart suprastų, kad įdėjote gerokai daugiau pastangų, nei tiesiog užsukdamas į gėlių parduotuvę“, – sakė M. Gvildys.

Meilę gali simbolizuoti ir įvairios spalvos, ir įvairios formos. Svarbu žinoti, ką žmogus, kuriam bus įteikta puokštė ar kompozicija, iš tiesų mėgsta. Šia taisykle reikėtų vadovautis visomis progomis. Pavyzdžiui, yra žmonių, kurie labiau nei skintas gėles mėgsta retus augalus, augančius vazonuose, todėl juos kažin ar nudžiugintų glėbys raudonų rožių.

„Milijonai simbolių gali reikšti meilę. Reikėtų galvoti apie tą žmogų, kuriam dėmesys skirtas, o ne apie tai, kokias madas diktuoja prekybininkai“, – su šypsena sakė M. Gvildys.

Tema, kaip būtų galima pasveikinti mylimus žmones, jis pasiūlė improvizuoti besimokantiesiems floristikos. Ne vienas studento darbas, M. Gvildžio teigimu, jį nustebino ir nudžiugino.



NAUJAUSI KOMENTARAI

55m.seima.

55m.seima. portretas
Kasdieninins vienas kitu rupestis,pagarba vienas sitam ir reiskia meile.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių