Filmų apie D. Bondą žvaigždė D. Craigas ragina Europą spręsti migrantų krizę

  • Teksto dydis:

Britų slaptąjį superagentą Džeimsą Bondą keliuose filmuose suvaidinęs aktorius Danielis Craigas (Danielis Kreigas) penktadienį paragino Europos vyriausybes „žengti į priekį ir spręsti“ žemyną krečiančią migrantų krizę.

„Vyksta humanitarinė tragedija. Europos vyriausybės privalo žengti į priekį ir tai išspręsti“, – sakė britų aktorius interviu naujienų agentūrai AFP, nors pagrindinė pokalbio tema buvo D.Craigo vaidmuo naujausiame Bondiados filme „Spektras“ (Spectre).

Šis filmas Britanijoje neša rekordines pajamas už parduotus bilietus, bet jo sėkmė nenustelbė 47 metų D.Craigo viešai išsakytų abejonių, ar jis dar kartą suvaidins agentą 007.

Naujajame filme vaizduojama, kaip Bondas be jokio vargo kerta šalies sienas, nors Britanijos žvalgyba yra įšaldžiusi jo įgaliojimu, o jo pasas yra konfiskuotas.

Tačiau tikrovėje neteisėtai patekti į Britaniją tapo daug sunkiau; tūkstančiai migrantų, įstrigusių Prancūzijos šiauriniame Kalė uostamiestyje, ryžtasi desperatiškiems žingsniams, kad atsidurtų kitapus Lamanšo sąsiaurio.

Kai kurie mėgindavo užsiropšti ant Lamanšo tuneliu kursuojančių greitųjų „Eurostar“ traukinių arba pasikabinti po jų vagonais. Du iraniečiai anksčiau šį mėnesį mėgino pėsčiomis pereiti 50 km ilgio tunelį, bet buvo suimti Britanijos policijos. Nuo birželio žuvo mažiausiai 15 žmonių, mėginusių pasiekti Angliją.

D.Craigas, kuris dažnai pasisako dėl humanitarinių klausimų, ragino vyriausybes imtis veiksmų, kad ši krizė būtų išspręsta.

„Koks nors išgalvotas šnipas to neišspręs, – pabrėžė aktorius. – Žmonės negalvoja apie Džeimsą Bondą, kai mėgina kartu su savo šeimomis perplaukti Viduržemio jūrą – jiems tai mažiausiai rūpi.“

Įdomu, kad D.Craigas tapo Britanijos turizmo vadovų kampanijos, turinčios pritraukti į šalį daugiau lankytojų, veidu.

Tarptautinė reklamos kampanija, kurios šūkis – „Bondas yra Didžioji Britanija“, startavo tuo pačiu metu, kai buvo pradėtas rodyti 24-asis Bondiados filmas. Pirmoji šios šnipų sagos juosta buvo sukurta šešeri metai prieš gimstant D.Craigui.

„Spektras“ per pirmąsias tris rodymo dienas Britanijoje uždirbo 24,5 mln. JAV dolerių, bet kol kas nežinia, ar D.Craigas dar kartą imsis Bondo vaidmens, kuriam jis suteikė šiurkštesnį ir griežtesnį įvaizdį.

Kaip pranešama, už savo vaidmenį ankstesnėje Bondiados dalyje, „Operacija „Skyfall“ (Skyfall) D.Craigas uždirbo 17 mln. dolerių.

Jis anksčiau tvirtino žurnalui „Time Out“, kad verčiau „persirėš sau riešus“, bet nevaidins garsiojo šnipo, bet vėliau stengėsi sušvelninti savo komentarus.

„Atvirai kalbant – nežinau; toks yra tiesus atsakymas, – aktorius sakė AFP. – Praleidau jau dvejus gyvenimo metus, tai darydamas... Kol kas užteks.“

„Aš neišgyvenu krizės. Iš tiesų niekada nebuvau laimingesnis negu kurdamas šiuos filmus. Kūrybinis procesas buvo geresnis negu kada nors anksčiau... Kodėl turėčiau nuo to nusigręžti? Spaudoje šiuo metu apie tai liejama daug mėšlo, bet atsakymas paprastas – aš nežinau.“

STIPRIOS MOTERYS

Naujojo filmo pavadinimas susijęs su mįslinga organizacija SPECTRE (Specialioji kontržvalgybos, terorizmo, keršto ir reketo administracija), kuri bondiadoje paskutinį kartą buvo pavaizduota 1971 metų filme „Deimantai amžiams“ (Diamonds are Forever).

Vis dėlto agentas 007 susidūrė su savo pagrindinio romantiškų jausmų taikinio – Madlen Svon, vaidinamos prancūzės aktorės Leos Seydoux (Lėjos Seidu) – netikėtai stipriu pasipriešinimu, nors tos žvaigždės feministinis įvaizdis patyrė smūgį per premjerą Londone, kai ji pareiškė žurnalistams: ,„Nežinau, ar esu Bondo mergina – tiesiog esu šviesiaplaukė (angliškai – blonde) mergina.“

Santykiai tarp lyčių šiek tiek pasikeitė, kai pasirodžius „Operacijai „Skyfall“ kai kurie kritikai pareiškė pretenzijų dėl jų įžvelgtos mizoginijos. Dienraščio „The Times“ skiltininkas Giles'as Corenas (Džailsas Korenas) tą filmą vadino „bjauriu, seksistiniu ir liūdnu“.

Tačiau D.Craigas, kuris anksčiau yra persirengęs moteriškais drabužiais, kad atkreiptų dėmesį į moterų diskriminaciją, tvirtino pasisakantis už stiprius moteriškus personažus.

„Norėjau, kad veikėjai būtų su juo supriešinti, kad Bondui būtų mestas jų iššūkis, nes priešingu atveju būtų tiesiog banalu, jeigu jis būtų „alfa patinas“, kuris dominuoja kiekvienoje scenoje“, – aiškino aktorius.

„Jeigu ketinate pritraukti tokių aktorių, kaip Lea Seydoux ir Monica Bellucci (Monika Beluči), turite pasiūlyti joms kažką, ko būtų verta imtis“, – pridūrė D.Craigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

E4

E4 portretas
Nu ir aš paraginsiu.Europa atsibusk.

Juokinga

Juokinga portretas
Visokie ale "žvaigždės" aiškina ką daryti, lyg be jų pasakymo nežinoma, kad tai reikia daryti... Dėmėsio ištroškę nevykėliai...

Juokinga

Juokinga portretas
Visokie ale "žvaigždės" aišškina ką daryti, lyg be jų pasakymo nežinoma, kad tai reikia daryti... Dėmėsio ištroškę nevykėliai...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių