Festivalio „Granatos Live“ jaunųjų atlikėjų scenoje gros „Leav“ ir „A‘ Brokenleg"

  • Teksto dydis:

Muzikos festivalio „Granatos Live“ atlikėjų sąrašą papildė dvi jaunos lietuviškos grupės – poproką grojantys „Leav“ ir indie muzikos avangardistai „A‘ Brokenleg“.

Abi jos kelialapius į festivalio „NESCAFÉ“ sceną iškovojo pirmos festivalio „Granatos Live“ muzikinės kovos metu. Trečius metus organizuojamos „Granatinės muzikos kovos“ suteikia galimybę publikai pačiai nuspręsti, kurie iš besivaržančių grupių ir atlikėjų pasirodys rugpjūčio 5–7 d. Rumšiškėse vyksiančiame festivalyje.

Dar 6 grupės, kurios pasirodys festivalio „Granatos Live“ „NESCAFÉ“ scenoje, bus išrinktos birželio 29 d., liepos 6 d. ir liepos 13 d. Vilniaus „Vasaros terasoje“ (Vilniaus g. 39) vyksiančiose muzikinėse kovose. Birželio 29 d. čia susikaus „Eleven Degrees“, „The Swing Cats“ ir „Fashion Games“ – dvi šių grupių, sulaukusios didžiausio publikos palaikymo, keliaus į festivalį.

Elektroninės muzikos dueto „Eleven Degrees“ nariai – Muza Magda ir Dovydas Mindaugas Buidovas – scenoje nėra naujokai. Harmonijos tarp emocijų ir racionalumo ieškantys muzikantai pažįstami iš kitų projektų: Magda – grupės „Glasshous“ vokalistė, o Dovydas Mindaugas grojo Jurgos Šeduikytės muzikantų gretose ir kitose grupėse. Su electro eksperimentuojančio dueto skambesys, anot jų „Tai balansas. Kažkur tarp daug ir mažai, tarp šilto ir šalto, tarp naujoviško elektroninės muzikos skambesio paieškų ir atradimų.“ Debiutinis „Eleven Degrees“ kūrinys „Do You Remember“: https://youtu.be/Op9yg3INN5M

Su garsais, sąskambiais ir jausmais eksperimentuojantys „Fashion Games“ – alternatyvios indie, electronic ir rock muzikos projektas. Dar ryškesnių elektroninių spalvų ir naujų jausmų į grupės muziką įnešė neseniai prie senbuvių Sauliaus Labanausko, Andriaus Ingelevič ir Edgaro Akambako prisijungęs Pavelas Kostiukovas. „Fashion Games“ daina „Frankie“: https://youtu.be/CivkxCAI25s

Svingo ritmu gyvenantys „The Swing Cats“ susipažino grodami gatvėje – susiburti į grupę vaikinus įkvėpė meilė gypsy jazz muzikai. Denis Murašov, Vadim Stankevičiaus, Roman Gorodeckij, Justo Čekatausko ir Gedimino Stankevičiaus muzika – 3-iojo dešimtmečio ir modernūs kūriniai, atliekami swing stiliumi, kurie, pasak grupės narių, priverčia publiką ne tik smagiai trypčioti, bet ir panirti į savo mintis. „The Swing Cats“ daina „When You‘re Smiling“: https://youtu.be/Zsk5EPKm5T0

Iš viso keturiose festivalio „Granatos Live“ muzikinėse atrankose susigrums 12 atlikėjų ir grupių, 8 iš jų išrinks atrankose susirinkę žiūrovai, o dar vieną – „Facebook“ vartotojai. Be atlikėjų, kurie bus išrinkti muzikos kovų metu, jauniesiems muzikantams skirtoje festivalio „Granatos Live“ „NESCAFÉ“ scenoje koncertuos „The Roop“, „Kamanių šilelis“, „Kūjeliai“, „Solo ansamblis“, „Z On A“, „Sisters On Wire“, „Wolfsome“, „Lady Gothenburg“. Rugpjūčio 6 d. „NESCAFÉ“ scenoje pasirodys „Humoro klubas“, beje tai bus paskutinis kartas, kai jų programoje bus galima išvysti Mantą Katlerį.

Tarp jau paskelbtų „Granatos Live 2016“ atlikėjų – britų dainininkės Ella Eyre ir Jess Glynne, šokių muzikos talentai „Lost Frequencies“ ir Wilkinson, švedas Frans, Marijonas Mikutavičius, Saulius Prūsaitis, „G&G Sindikatas“, Lilas ir Innomine, ba., „Beissoul & Einius“, Erica Jennings, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, Monika Linkytė. Hiphopo scenoje pasirodys 13 lietuviškos hiphopo kultūros vardų: Dee&Kamy, „Dogma“, Jama&W, Ironvytas, Justicious x Lukulia, „Garazhe Nerūkoma“, „Mad Money“, Medonas, Micro One, Omerta, „Tie geresni“, „8 kambarys“, Slem. Iš viso festivalio scenose numatyta daugiau kaip 50 pasirodymų. Bilietus į festivalį „Granatos Live 2016“, kuris vyks rugpjūčio 5–7 d. Lietuvos liaudies buities muziejuje Rumšiškėse, platina BILIETAI LT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių