Fenomenali sėkmė: kaip namų šeimininkė tapo virtuvės šefe ir laidos vedėja

  • Teksto dydis:

Praėjusį šeštadienį TV3 kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ žiūrovus nustebino pokytis – iš televizijos ekranų su jais sveikinosi nauja kulinarė – maisto tinklaraščių „Skanus Gyvenimas“ ir „Maisto Klubas“ šefė Ilona Juciūtė.

Nuoširdžiame interviu lengvai paruošiamiems lietuviškiems patiekalams neabejinga moteris atskleidė, kad gaminimu domėjosi nuo mažens, pasakojo apie būsimą savo receptų knygą ir tai, kad naujoms idėjoms ir eksperimentams ją įkvepia ne ką mažiau šioje srityje talentingos dukros.

– Kaip susidomėjote kulinarija? Kaip ji tapo jūsų aistra, pagrindine veikla?

Dažnai pagalvodavau, kad dirbant su maistu man tiesiog nereikėtų dirbti, nes tai – mano aistra.

– Kiek save pamenu, nuo mažumos mėgau gaminti. Nuolat ieškodavau naujų receptų, idėjų, o sukūrus šeimą ir gimus vaikams norėjosi palepinti sunkiai dirbantį vyrą, nustebinti vaikus ir draugus. Vis dažniau jaučiau, kad maisto gamyba leidžia save realizuoti labiau nei vien tik vaikų auginimas, namų ir aplinkos puoselėjimas. Konfucijus sakė: „Pasirink mėgstamą darbą ir tau gyvenime nė vienos dienos nereikės dirbti“. Dažnai pagalvodavau, kad dirbant su maistu man tiesiog nereikėtų dirbti, nes tai – mano aistra. Turėjau svajonę, mažais žingsneliais ėjau į priekį ir jos siekiau. Pirmasis žingsnis buvo maisto tinklaraščio „Skanus Gyvenimas“ sukūrimas.

– Esate maisto tinklaraštininkė. Papasakokite, kaip nusprendėte rašyti apie maistą. Iš ko dabar susideda šį veikla, kuo išskirtiniai jūsų tinklaraštyje gaminami patiekalai? Kuo gali nustebinti pats tinklaraštis?

– Prieš 13 metų kulinariniai tinklaraščiai buvo vos keli. Tuo metu tinklaraštis man atrodė labai patogus įrankis susikurti internetinę receptų knygą, rasti jau gamintų patiekalų receptus ir pasidalinti receptais su draugėmis. Bėgant laikui, mano receptų tinklaraštis vis pilnėjo, didėjo ir sekėjų skaičius. Mane įkvėpė galimybė save realizuoti, būti naudinga dalinantis išbandytais receptais. Šiandien labai džiaugiuosi turėdama 40 tūkstančių sekėjų. Taip pat šiuo metu esu inovatyviausio Lietuvoje maisto tinklaraščio „Maisto Klubas“ komandoje. Didžiuojuosi, kad šis tinklaraštis nominuotas vienu geriausių tinklaraščių. Jo išskirtinumas – kokybiški ir visų pamėgti vaizdo receptai, kuriuose maistą ruošia geriausi Lietuvos virtuvės šefai.

– Jūsų planuose – ir asmeninė kulinarijos knyga. Gal galite atskleisti, kokia ji bus, kokius receptus į ją sudėsite? Ką jums duoda ši patirtis?

– Vartydama kulinarines knygas visada slapčia svajodavau, kad ir mano pavardė kažkada puoš knygos viršelį. Asmeninė kulinarijos knyga – dar vienas įrodymas, kad svajonės pildosi. Noriu, kad ji būtų naudinga ir taptų išsigelbėjimų kiekvienam tais atvejais, kai trūksta idėjų ar norisi kažko naujo, neįmantraus ir nesudėtingo. Sudėjau visą savo meilę, subūriau puikią komandą ir visi dirbame labai nuoširdžiai, kad knyga būtų įkvepianti ir įtraukianti pažinti kulinarijos pasaulį. Kurdama savo pirmąją knygą jaučiuosi bendraujanti su kiekviena šeimininke, stovinti jos virtuvėje ir besidalinanti savo paslaptimis ir receptais. Ruošdama receptus knygai jaudinuosi lyg gaminčiau viską pirmą kartą, lyg lipčiau ant scenos prieš didelę žmonių minią. Jaučiu didelę atsakomybę prieš skaitytojus ir tikiuosi, kad pirmoji knyga bus teigiamai įvertinta ir žmonės su nekantrumu lauks kitos.

– Ar gaminate ir namuose? Galbūt jums į pagalbą stoja ir dukros? Ar jos taip pat kulinarės?

– Pradėjusi dirbti tinklaraštyje „Maisto Klubas“, savo šeimyną užkandžiais, sriuba, antru patiekalu ir desertu galiu palepinti tik savaitgaliais. Dabar namuose mano gamintas maistas yra tikra vertybė. Labai džiaugiuosi, kad dukros mielai man kuo toliau, tuo labiau padeda ir mėgsta gaminti. Dešimtmetė Eglė tinklaraštyje turi savo rubriką „Gamina vaikai“ ir jai puikiai sekasi. Trylikametė Meda prieš kelias savaites dalyvavo moksleivių technologijų olimpiadoje ir viešojo maitinimo rungtyje laimėjo antrąją vietą. Aš tiek pažengusi jų metų nebuvau.

– Galbūt jūsų gaminamus patiekalus ir inspiruoja buvimas mama? Juk dažnai tokio amžiaus vaikai pasidaro išrankūs maistui.

– Žinoma, buvimas mama įkvepia mane ir mano gaminamus patiekalus. Norėdama, kad lavėtų vaikų skonio receptoriai, kad vaikai paragautų ir atrastų kuo daugiau skonių, kūriau pasakas apie patiekalus, įdomiai ir vaikiškai juos pateikdavau ir, žinoma, įtraukdavau vaikus į gaminimo procesą. Dukros auga, jų skoniai keičiasi, tuo pačiu su jomis keičiuosi ir aš, ir mano gaminami patiekalai, kad galėčiau savo dukroms pasiūlyti viską, ką galiu geriausią ir skaniausią.

– Tapote kulinarinės laidos „Virtuvės istorijos“ dalimi. Kaip vertinate šią patirtį?

– Labai apsidžiaugiau gavusi pasiūlymą ir ilgai nesvarsčiusi jį priėmiau. Darbas su tokia šaunia ir profesionalia komanda – tai didžiulė patirtis. Maisto gaminimas man yra dvasinis poilsis, didžiulis malonumas ir aistra, todėl „Virtuvės istorijose“ jaučiuosi atsipalaidavusi ir mėgaujuosi maisto gaminimu bei naujomis pažintimis su įdomiais žmonėmis.

– Ar tai pirmasis jūsų žingsnis televizijoje? Su kokiais panašaus tipo projektais yra tekę dirbti?

– Televizijoje jau teko dirbti, prisidėjau prie laidos „Tobula moteris“ su aktore Inga Norkute. Mes smagiai besišnekučiuodamos gamindavome mažai kaloringus patiekalus. Taip pat buvau Agnės Jagelavičiūtės asistentė laidoje „Receptų užkalbėtoja“.

– Ką naujo suteiksite šiai laidai? Kuo bandysite nustebinti žiūrovą?

– Labai stengsiuosi įkvėpti žiūrovą, dalinsiuosi savo patikrintais patarimais. Noriu paraginti žiūrovus pamėgti virtuvę ir gaminimą. Ir jei po mano laidos bent vienas žiūrovas užsiriš prijuostę ir nužingsniuos į virtuvę – aš būsiu laiminga. Mane žavi paprastumas lėkštėje, patinka, kai patiekalas būna skanus, gražiai atrodo ir yra ekonomiškas, todėl laidoje rodomi receptai bus prieinami kiekvienam tiek piniginiu, tiek sudėtingumo atžvilgiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių