„Eurovizijos“ laimėtojas: netrukus niekas tavęs nebeprisimena

„Man nerūpi balai, todėl net neplanavau dainuoti anglų kalba. Tenorėjau dainuoti gražią dainą portugališkai“, – taip po laimėjimo, paklaustas, ar nesvarstė dainuoti angliškai, sakė „Eurovizijos“ dainų konkurso laimėtojas Salvadoras Sobralis.

Skelbiant rezultatus portugalas išliko ramus, o ir pergalę pasitiko be ypatingai išraiškingų emocijų

„Sunkiai supratau balsus, rodos, turi būti matematiku, kad juos suprastum, bet kažkas iš komandos man paaiškino, kad laimėjome ir tai buvo didelė staigmena“, – tikino Portugalijos atstovas. 

Konkurso laimėtojas žada turą po Europą ir Portugalija, tačiau mano, kad jo gyvenimas nepasikeis.

„Reikia nepamiršti, kad netrukus niekas tavęs neprisimins, todėl tiesiog turi gyventi savo gyvenimą“, – kalbėjo S. Sobralis.


Reikia nepamiršti, kad netrukus niekas tavęs neprisimins, todėl tiesiog turi gyventi savo gyvenimą.

„Niekada nerašau dainos tam, kad ji grotų radijo stotyse. 2016 metais išleidau albumą ir niekam jis nerūpėjo. Tiesiog darau tai, kas man patinka“, – šypsojosi „Eurovizijos“ laimėtojas.

Žurnalistų paklaustas apie anksčiau dėvėtus marškinėlius, kurie skelbė „S.O.S. pabėgėliams“, dainininkas nesutriko.

„Manau, kad pabėgėliai – didžiausia Europos problema. Tačiau tai nebuvo politinė žinutė. Keista, kad susilaukiau dėl to pastabų iš EBU, kad konkurse negalima minėti politikos ar reklamos, o jei būčiau dėvėjęs „Adidas“ marškinėlius?“ – stebėjosi portugalas.


Pasiteiravus, ar jaučiasi šalies herojumi, mat Portugalija konkursą laimėjo pirmą kartą, S. Sobralis tikino, kad tikrasis šalies herojus – Ronaldo. „Tenoriu gyventi ramų savo gyvenimą. Pradžioje bu šurmulio dėl mano pergalės, tačiau tik tiek“, – sakė jis.

Portugalijos atstovai visuomet renkasi kūrinius atlikti nacionaline kalba, S. Sobralis tvirtino anglų kalbos net nesvarstęs ir taip didesnės auditorijos pasiekti neplanavęs.

„Manau, kad visus užkariavo dainos paprastumas, taip pat – mano brolio atlikimas. Man atrodo, kad ir sudainavęs „Su gimimo diena“ jis būtų laimėjęs, tačiau daina buvo paprasta, o mūsų ausys tokios perkrautos, kad kai kas nors ateina ir atlieka kažką tokio paprasto ir nuoširdaus, tai mus pasiekia“, – kalbėjo kūrinio kompozitorė Luisa Sobral.

Konkursą laimėjęs portugalas serga sunkia liga. Jau anksčiau skelbta, kad repeticijose vietoj jo dalyvauja sesuo Luisa, kuri, beje, kartu lipo į sceną ir atsiimti apdovanojimo.

Su kūriniu „Amar Pelos Dois“ laimėjęs portugalas seseriai gali būti dėkingas ne tik už pagalbą per repeticijas: ji yra ir kūrinio autorė.

S. Sobralis serga širdies liga ir jį prižiūrinčios medikų komandos negali palikti ilgiau nei dviem savaitėms. Į Kijeve vykstantį konkursą jis atvyko prieš pat oficialų jo atidarymą.

Kaip skelbiama užsienio žiniasklaidoje, S. Sobraliui reikalinga širdies persodinimo operacija. Atlikėjas šią žinią slėpė, nes tikino, kad nenorėjo balsų dėl gailesčio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kitai Ewrovizijai

Kitai Ewrovizijai portretas
išmokykit belekaip dainuoti Jegelavičiute, nugirdykit ir paleiskit į sceną.Pergalė garantuota

Pasigailėjimo prizas

Pasigailėjimo prizas portretas
taigi šis vaikinas jau ne šios žemės gyventojas..

Algis

Algis portretas
Lietuvoj yra baisus kulturinis nuosmukis, iskreiptu veidrodziu karalyste. Kokios vertybes...
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių