„Eurovizijos“ komisijos narė R. Čivilytė: manau, kad komisija politikavo

Lietuva ir San Marinas buvo vienintelės "Eurovizijoje" dalyvavusios šalys, konkurso finale Rusijos atstovei neskyrusios nė taško. Paaiškėjo, kad telefonais balsavę Lietuvos gyventojai rusę matė geriausiųjų trejetuke, bet vertinimo komisija turėjo priešingą nuomonę.

Šeštadienį vakare telefonais balsavę lietuviai pirmą vietą skyrė Latvijos, o antrą – Švedijos atstovams. Muzikos mylėtojų nuomone, trečia vieta turėtų priklausyti rusei Polinai Gagarinai, bet "Eurovizijos" taisyklėse nurodyta, kad balsavimo telefonais rezultatai sudaro tik pusę galutinio balo. Kita pusė susideda iš specialios nacionalinės komisijos balsų. Mūsiškės komisijos nuomone P.Gagarinai turėjo atitekti tik 20-a vieta. Sudėjus komisijos ir balsavusiųjų nuomonę paaiškėjo, kad Lietuvoje rusė užėmė vienuoliktą vietą. Balsai skiriami dešimčiai geriausių atlikėjų.

Net du komisijos nariai – prodiuseris ir muzikos vadybininkas Lauras Lučiūnas bei muzikos tekstų autorė Jurga Čekatauskaitė – rusei skyrė pačią paskutinę 26-ą vietą.

"Manau, kad komisijos nariai politikavo", – portalui atvirai pareiškė kita komisijos narė atlikėja Rosita Čivilyte. Ji P.Gagarinai skyrė dešimtą vietą. Niekas iš kitų lietuvių komisijos narių taip aukštai rusės neįvertino. Dainininkas Jurgis Brūzga P.Gagarinai skyrė devynioliktą vietą, "Liepaičių" choro vadovė Jolita Vaitkevičienė – tryliktą.

Socialiniuose tinkluose užvirė diskusijos, kad komisijos narių nuomonei didžiausią įtaką turėjo ne muzika, o politika. Su komisijos pirmininku L.Laučiūnu susisiekti nepavyko. O J.Čekatauskaitė pripažino, kad balsavimui įtakos politinė padėtis tikrai galėjo turėti.

"Ar turėjo įtakos politika? Gal ir turėjo. Širdžiai neįsakysi. Pavyzdžiui, man geriausi buvo norvegai", – sakė J.Čekatauskaitė.

Ji tikino, kad komisijai niekas nenurodinėjo, kaip balsuoti – kiekvienas vadovavosi savo galva.

"Šalia sėdėjo notarė, kuri fiksavo, kad viskas vyktų pagal taisykles. Niekas šalia su automatu nestovėjo ir nevertė balsuoti vienaip ar kitaip", – teigė J.Čekatauskaitė.

"Asmeniškai esu nustebusi, kad rusė užėmė antrą vietą. Gal taip žiūrovus paveikė jos emocijos? Muzikiniu požiūri ji tebuvo viena iš daugelio", – pridūrė J.Čekatauskaitė.

"Tikrai niekas nenurodinėjo, kaip balsuoti, bet klausimų, kodėl Rusijai skyriau tiek daug taškų, sulaukiau. Manau, kad politinių dalykų nereikia čia tapatinti. Daina buvo puiki, aranžuotė puiki, atlikimas buvo geras", – kalbėjo R.Čivilytė. Tiesa, ir ji pridūrė mananti, kad balsavusieji lietuviai rusei simpatijų skyrė per daug.

"Komisijos ir tautos nuomonė visada gali skirtis. Mes skirtingai jaučiame, skirtingai vertiname dainą. Profesionalas pasižiūri giliau", – kalbėjo atlikėja.

Net ir maksimalus galimas balų skaičius (12) iš Lietuvos rusei laimėti nebūtų padėjęs. 40 konkurse balsavusių šalių įvertino, kad geriausiai šiais metais "Eurovizijoje" skambėjo Švedijos atstovo Manso Zelmerlowo daina "Heroes" – ji surinko 365 balus. P.Gagarina surinko 303 balus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vladimir

Vladimir portretas
REBIATA-DAVAITE ŽIT DRUŽNO.

skirta "taigi"

skirta "taigi" portretas
siūlau išgerti purgen, gal viduriai užkietėjo. Paranoja ar ne ?

San Marinas

San Marinas portretas
Nekiškit čia to San Marino. San Marino tik komisijos balsai buvo, žiūrovų balsų nebuvo, tad ne visai objektyvu gavosi.
VISI KOMENTARAI 35

Galerijos

Daugiau straipsnių