„Eurovizijos“ atrankoje liko tik penki dalyviai

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ atranką paliko dar du dalyviai – Neringa Šiaudikytė ir Liepa Mondeikatė. Toliau kovą tęs tik penki dalyviai: Monika Linkytė, Vaidas Baumila, Mia, Edgaras Lubys ir Jurgis Brūzga.

Šeštadienio vakarą „Eurovizijos“ atranką paliko dar du dalyviai – Neringa Šiaudikytė ir Liepa Mondeikatė. Toliau kovą tęs tik penki dalyviai: Monika Linkytė, Vaidas Baumila, Mia, Edgaras Lubys ir Jurgis Brūzga.

Komisijos balai:

1. M. Linkytė – 12 balų

2. V. Baumila – 10 balų

3. Mia – 8 balai

4. E. Lubys – 7 balai

5. J. Brūzga – 7 balai

6. L. Mondeikaitė – 5 balai

7. N. Šiaudikytė – 4 balai

Žiūrovų balsai:

1. Mia – 1116 balsų

2. V. Baumila – 1042 balsai

3. E. Lubys – 1040 balsų

4. M. Linkytė – 994 balsai

5. L. Mondeikaitė – 795 balsai

6. J. Brūzga – 686 balsai

7. N. Šiaudikytė – 103 balsai

Galutinė lentelė:

1. Mia

2. V. Baumila

3. M. Linkytė

4. E. Lubys

5. J. Brūzga

6. L. Mondeikaitė

7. N. Šiaudikytė

Komisijoje šeštadienio vakarą vertino Ramūnas Zilnys, Rosita Čivilytė, Gintaras Rinkevičius bei Darius Užkuraitis.

Pirmasis scenoje pasirodė J. Brūzga. Jis atliko V. Baumilos atsineštą dainą „This time“. Komisijos narys G. Rinkevičius išprovokavo R. Čivilytę prisijungti prie atlikėjo ir pademonstruoti improvizuotą duetą. Spontanišką pasirodymą studijos žiūrovai pasitiko ovacijomis.

„Mane Jurgis įkvepia, manau, kad daugeliui Lietuvos atlikėjų jis galėtų būti vadovėliu, iš kurio galima pasimokyti“, – tikino R. Čivilytė. Tačiau dainininkė turėjo ir pastabų. Jai pritrūko improvizacijos ir dainininko savitumo. R. Zilnio manymu, ši daina dar nėra įvertinta „Eurovizijoje“, ir šiandien būtent ją siųstų į konkursą.

„Kuo toliau, tuo labiau pradedu šia daina tikėti“, – antrino V. Užkuraitis.

Su kūriniu „Skęstu“ pasirodė Liepa Mondeikaitė. „Man pritrūko tavo artikuliacijos, spalvotumo balse“, – kalbėjo R. Čivilytė. Tačiau kūrinio pateikimas komisijos narei patiko, nors ji abejojo, ar kūrinys apskritai tinka „Eurovizijai“.

„Šis tavo pasirodymas man labiausiai patiko“, – vertino D. Užkuraitis. Komisijos kolegoms pritarė ir R. Zilnys.

Praėjusioje laidoje R. Zilnio mestą dueto iššūkį antradienio vakarą priėmė Mia ir Edgaras Lubys. Kartu jie atliko kūrinį „Take My Love“.

„Jūsų duetas, mano manymu, vykęs, ypač žinant, kiek turėjote laiko“, – gyrė D. Užkuraitis. G. Rinkevičiaus manymu, atlikėjai scenoje varžėsi, tačiau atlikimą jis įvertino kaip stipriausią šį vakarą.  R. Čivilytės manymu, E. Lubys per mažai dėmesio skyrė savo scenos partnerei, tačiau duetą ji taip pat vertino teigiamai.

„Džiaugiuosi, kad turite tiek drąsos ir avantiūrizmo“, – tvirtino R. Zilnys. Jo manymu, šios dainos atlikti geriau atrankoje nebesugebėtų niekas.

„Dangerous“ suskambo Neringos Šiaudikytės lūpose. „Man antrą kartą susidaro įspūdis: ai, ateisiu, padainuosiu, išeisiu“, – komentavo R. Zilnys. Vidinės stiprybės ir balso pritrūko ir R. Čivilytei.

G. Rinkevičius sutiko, kad iš dainos sunku ką nors „išspausti“, tačiau pasiūlė paieškoti įdomesnio dainos pateikimo, improvizacijos.

V. Baumila atliko kūrinį „The Right Way“. „Atsimenu, kai pernai sakei, kad jau esi pribrendęs atrankai, bet man atrodo, jog esi pribrendęs šiemet“, – tikino R. Zilnys. Jo manymu, dainininkas vien žvilgsniais sugebėtų priversti jį įsimylėti.

D. Užkuraičiui pritrūko pasirodymo kulminacijos, bet kūrinio versija jam patiko. „Vaidas yra labai rimtas vokalistas, net ne atlikėjas“, – tikino R. Čivilytė.

Paskutinė į sceną užlipo Monika Linkytė. Ji sudainavo kūrinį „No more tears“.

„Šiandien darei tai, ką gerai moki. Mane pasiekei, sujaudinai, gyvenai šia daina“, – gyrė D. Užkuraitis. R. Zilnio manymu, atlikėja sugražino viltį, kad iš šio kūrinio galima padaryti kažką gero.

„Labai gražus kamerinis kūrinys ir labai gražiai, paprastai, jautriai ir įtaigiai atlikta“, – tikino G. Rinkevičius. „Man neužteko muzikinio maisto. Manau, kad „Eurovizijai“ to būtų mažoka“, – kritikavo R. Čivilytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių