„Eurovizijos“ atranka baigėsi dar dviem dalyvėms

Penktajį nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos vakarą atlikėjai komisiją stengėsi nustebinti ne tik vokaliniais duomenimis, bet ir aktoriniais gebėjimais. Vis dėl to Bertai Timinskaitei bei Baibai nepavyko sužavėti komisijos ir televizijos žiūrovų ir atlikėjos paliko konkursą.

Nacionalinės atrankos dalyvius vertino komisija, kurią šįkart sudarė vien vyriška kompanija: „Lietuvos Ryto“ muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, LRT Opus vadovas Darius Užkuraitis, Lietuvos valstybinio simfoninio orkestro vyriausias dirigentas Gintaras Rinkevičius bei grupės „Biplan“ narys Olegas Aleksejevas.

Pirmoji į sceną žengė dainininkė Baiba su daina „May Day“. „Man patinka Baibos balsas, tačiau šios dainos sėkme „Eurovizijoje“ aš netikiu. Kai jos klausausi, man atrodo, kad jos autorių kažkas uždarė rūsyje su krūva 80-ųjų plokštelių ir liepė sukurti šią dainą“, – juokavo R. Zilnys. Atlikėjos vokalą gyrė ir G. Rinkevičius: „Man patiko Jūsų balsas. Tik turiu pastabų dainos aranžuotei  – harmonijos pasikeitimas yra viena iš geriausių šios dainos vietų, tačiau jį reikėtų labiau išryškinti.“

Baibą scenoje keitė atlikėja Berta Timinskaitė su daina „Stars In a Rainbow“.

„Tai – puiki daina, lyginant su praėjusia, tai yra naujoji šokių muzikos mokykla. Radijo stotyse ji tikrai gali skambėti. Taip pat manau, kad ji tikrai verta lietuviškos atrankos finalo. Tik man pasirodė, kad pradžioje jūs buvote pernelyg įsitempusi, pritrūko laisvumo ir spontaniškumo“, – dėstė D. Užkuraitis. Jam prieštaravo O. Aleksejevas, kurio manymu, daina klausytojo neužkabina.

Su lyrine balade „Life (Not That Beautiful)“ pasirodė dainininkė Ieva Zasimauskatė.  „Eurovizijai“ reikalinga geniali daina ir genialus atlikimas. Ši daina gera, tačiau dainavimą dar reikėtų tobulinti.  Be to, trūksta įtaigos. Bet aš labai tikiuosi, kad jūs esate teisingame kelyje“, – sakė G. Rinkevičius.

Priekaištų atlikimui turėjo ir LRT Opus vadovas: „Man labai patinka Ievos balso tembras. Tačiau dainos išpildymas nebuvo pats geriausias. Galbūt jaudulys, ar nesusigyvenimas su šia daina trukdo.“

Neringa Šiaudikytė atliko kūrinį „Never Knew Love“. „Neringa turi gerą balsą, man atrodo, kad ji gerai sugeba perteikti dainos emociją. Pats kūrinys, manau, yra toks, kokio Neringa ilgai ieškojo. Manau, kad ji gerai pasirodys ir atrankos finale“, – kalbėjo R. Zilnys. Jam pritarė ir D. Užkuraitis, kurio nuomone, daina yra graži, tačiau kūrinio pradžioje jam pritrūko atlikėjos užtikrintumo.

Su kūriniu „Butterfly“ pasirodė grupė „4 Roses“. „Geras atlikimas, gražiai atrodote. O ši daina – iš tų, kurių aš visiškai nesuprantu, bet jos visuomet būna pastebėtos „Eurovizijoje“, – kalbėjo O. Aleksejevas. G. Rinkevičiaus nuomone, tai – originali daina, kuri suteikia galimybių atsiskleisti atlikėjų vokalams, tik reikia šiek tiek daugiau temperamento.

Ruslanas Kirilkinas atliko lyrinę dainą „In My World“. „Daugeliui moterų patiks ši daina. Ruslano stiprioji pusė – jausmingumas ir sentimentalumas. Tik manau, kad po dramaturginės kulminacijos ši daina per greitai pasibaigia“, – kalbėjo G. Rinkevičius.

Jam antrino D. Užkuraitis sakydamas, kad ši daina yra jautri, ir R. Kirilkinui puikiai pavyksta atskleisti jos mintį. „Atsisakėte teatrinės vizualizacijos, ir dar nežinau, ar tai yra gerai. Spektaklis man visai patiko“, – svarstė jis. O štai R. Zilnio nuomone, spektaklis šiai dainai tikrai nereikalingas, nes R. Kirilkinas puikiai atlieka šią dainą ir be aktorių pagalbos.

Dainą „You Bet“ atlikusi Aistė Pilvelytė savo pasirodymą paįvairino vaidybiniu etiudu su lagaminu.

„Ir daina, ir atlikimas paliko didelį įspūdį. Bravo“, – komplimentus žarstė G. Rinkevičius. „Šioks toks vaidybinis etiudas su lagaminu, kurį pridėjote, visai tiko šiai dainai. Manau, kad galite turėti gana daug vilčių šiais metais“, – kalbėjo R. Zilnys. „Labai stipru. Tiesą sakant, net nepastebėjau to lagamino scenoje, apie kurį visi čia kalbėjo“, – sakė O. Aleksejevas. O atrankos vedėjo A. Rožicko paklausta, ką gi reiškė šis lagaminas, atlikėja atsakė trumpai: „Lagaminas reiškia, kad jau susidėjau daiktus į „Euroviziją“.

A. Pilvelytę scenoje keitė Saulenė Chlevickaitė su daina „Strong“. „Man šis pasirodymas patiko labiau, nei praėjusį kartą – tuomet sakiau, kad neturite ką veikti scenoje, o šiandien veiksmas jau atsirado. O pati daina, kuo toliau, tuo labiau man patinka“, – dėstė D. Užkuraitis.

Su kantri stiliaus daina „If Tomorrow Never Comes“ pasirodė dainininkė Milda Martinkėnaitė.

„Tai – labai nuotaikinga daina, ypač tinkanti vasaros vakarams. Tačiau nežinau, ar pop kantri daina bus aktuali „Eurovizijoje“, – svarstė O. Aleksejevas.

G. Rinkevičiaus nuomone, tokio stiliaus daina „Eurovizijoje“ galėtų užimti aukštą vietą, tik reikėtų pakeisti aprangą, ir galbūt netgi dainos tekstą. Su juo sutiko ir R. Zilnys: „Nebūčiau taip skeptiškai nusiteikęs dėl kantri pop stiliaus. Tai yra paprasta, tačiau įkyriai į galvą įlendanti daina, kuri gali būti visai sėkminga „Eurovizijos“ kontekste.“

Paskutinioji į sceną žengė vaikinų grupė  „E.G.O“ , atlikusi dainą „Long Way From Home“.„Jei Lietuva būtų Balkanų šalis, jūsų pasisekimas būtų didžiulis. Daina linksma, gerai atlikote, tačiau kiek pritrūko jūsų vokalinių duomenų“, – sakė G. Rinkevičius.

„Nesu ypatingas vaikinų grupių gerbėjas, mane erzina, kad visos jos yra labai standartinės. Scenoje elgėtės labai stereotipiškai, jums trūksta individualumo. Dabar jūs esate pernelyg nuspėjami. Daina gera, sukurta pagal standartą, tik jai kiek trūksta originalumo“, – kalbėjo D. Užkuraitis.


Šiame straipsnyje: EurovizijamuzikaLRT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių