„Eurovizijoje“ Mia trenkė durimis palikusi savo sostą

  • Teksto dydis:

Šeštadienį 21 val. LRT eteryje dar aštuoni atlikėjai bandys laimėti bilietą į nacionalinės „Eurovizijos“ pusfinalį, nuo kurio iki finalo – tik vienas žingsnis. Tačiau keturiems dalyviams teks sudėti ginklus. Jų „euroviziniai“ šansai nuo šiol – ne tik žiūrovų ir lietuvių komisijos, bet ir balso teisę gavusių užsienio muzikos profesionalų rankose.

Šeštadienį „Eurovizijos“ nacionalinės atrankos transliacijoje susirungs Alanas, Paula, Gabrielius Vagelis, „Queens of Roses“, Kotryna Juodzevičiūtė, Mia ir „Fusedmarc“.

Jų pasirodymus vertins muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys, radijos stoties LRT OPUS vadovas Darius Užkuraitis, operos solistė Nomeda Kazlaus ir pirmą kartą šioje atrankoje prie komisijos stalo įsitaisiusi režisierė Dalia Ibelhauptaitė.

Praėjusiais metais Dalia buvo ypač nuožmi Aistės Pilvelytės teatralizuotiems pastatymams. Moterys nejuokais susikibo. Šįkart režisierė, kuri filmavimo vakarą atrodė gerai nusiteikusi, pažėrė pastabų Miai: „Šitą sostą išvežkite kam nors į sodą“, – pasižiūrėjusi Mios pasirodymą pasiūlė D. Ibelhauptaitė, pati ką tik pastačiusi ypač gerų vertinimų sulaukusią operą „Faustas“, kurios palaikymo akcijoje sudalyvavo ir muzikos pasaulio superžvaigždė Edas Sheeranas.

Nors režisierė neketino įžeisti Mios savo pastabomis apie dvelkiantį naftaliną, atlikėja po šio komentaro atrodė kaip reikiant įsiaudrinusi. Užkulisiuose Mia įsišūkavo ir paliko televiziją net nesulaukusi komisijos verdikto: vietoj jos Žaliajame kambaryje liko tik daug kalbų sulaukęs sostas.

D. Ibelhauptaitę tam tikra prasme galima priskirti užsienio komisijai: ne tik Lietuvoje, bet ir Didžiojoje Britanijoje gyvenanti režisierė sako nesidominti vietine muzikos produkcija: kiekvienas atlikėjas ją gali sužavėti kaip šviežutėlis atradimas. Lygiai taip pat pripažinti ir savo gerbėjus turintys dainininkai gali sulaukti aštrių menininkės pastabų.

Panašiai – nelokaliai ir dėl to nešališkai – reaguoja ir užsienio komisija. Vienas jos narių – jau pernai daugeliui įsiminęs charizmatiškasis Los Andželo muzikos prodiuseris Williamas Wellsas, dirbęs su Barbra Streisand, Quincy Jones ir „Imagine Dragons“. Praėjusiais metais jis įsimylėjo romantiškąją Ievą Zasimauskaitę, bet praėjusioje laidoje jo jausmai tiek Ievai, tiek jos naujai dainai atrodė gerokai atvėsę.

Šių metų A. Pilvelytės pasirodymas prodiuseriui taip pat kėlė abejonių. Paskutinio teksto, kuris pasigirsta jau nutilus muzikai, jis siūlė išvis atsisakyti.

Šį šeštadienį Willas vėl susidomėjęs stebės ir vertins dalyvių pasirodymus, kartu su juo – Londone gyvenantis įtakingas muzikos pasaulio prodiuseris Denis Ingoldsby, ne kartą prisidėjęs prie aukščiausias vietas „Eurovizijoje“ pelniusių atlikėjų pasirodymų.

Praėjusį kartą matytą atlikėjų agentą iš Danijos Sean-Paulą de Fregresą šį šeštadienį pakeis švedė Sacha Jean-Baptiste – ta pati charizmatiškoji režisierė, kuri praėjusiais metais režisavo Donato Montvydo – Donny Montell –pasirodymą Stokholmo „Eurovizijoje“ ir padėjo jam pasiekti pusfinalį, kaip ir kitų trijų šalių atstovams, kurie ją samdė.

Ką komisija ir žiūrovai pakylės į aukštesnę nei penktoji vieta ir leis susikauti su varžovais pusfinalyje, paaiškės jau šeštadienį 21 val. per LRT TELEVIZIJĄ. Beje, telefonu balsuojantys žiūrovai tokiu būdu ne tik parodo savo simpatiją vienam ar kitam dalyviui, bet ir tiesiogiai prisideda prie būsimojo laimėtojo pasirengimo didžiajai „Eurovizijai“ biudžeto – jį papildys nemaža skambučio kainos dalis.


Šiame straipsnyje: EurovizijaMia

NAUJAUSI KOMENTARAI

komisija

komisija portretas
"subunkėjo" ta žvaigždė p. Dalia - pargrįžėlė iš Londono, kuriame sau vietos taip ir neranda, tenkinasi gimtinės darbais, tik vis pabrėžia, turinti vyrą, kuris yra didelė žvaigždė. Kas čia per mada ją kviesti į komisijas vertinti to, kas jai, atvirai sako, neįdomu?

Kostia

Kostia portretas
Na, tas konkursėlis, anot Ostapo Benderio, opiukas liaudžiai...

Aha

Aha portretas
Sitas krokodilas su savo faustu ir mojavimu desrigaliu, eiline prarasta proga patyleti...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių