Europoje debiutuojanti Australijos atstovė sugrojo ir D. Montvydo kūrinį

„Jei laimėčiau „Euroviziją“, galbūt ją galėtume surengti Lietuvoje?“ – taip susitikusi su LRT žurnalistais pokštavo Australijos atstovė didžiausiame pasaulio muzikiniame konkurse.

Dami Im, šiemet ginsianti Australijos garbę „Eurovizijoje“, tikino, kad laimėti šį konkursą ir atvežti jį į Australiją būtų svajonės išsipildymas. Tačiau pagal „Eurovizijos“ taisykles, laimėjusi ji turėtų pasirinkti vieną Europos šalių ir čia rengti konkursą. Paklausta, kurią šalį pasirinktų, Dami Im svarstė, kad gal konkursą būtų galima surengti Lietuvoje.

Australijos atstovė prisipažino, kad nors Europoje jau lankėsi, čia dainuoti jai teks pirmą kartą. Trečiadienį, kaip ir Donatas Montvydas, ji turėjo pirmąją repeticiją.

„Pirmoji repeticija, manau, praėjo visai neblogai. Pirmą kartą pamatyti sceną buvo pašėlusi patirtis, buvau šokiruota to, kaip viskas nuostabu ir kokie visi susitelkę ties savo darbu“, – kalbėjo ji.

Antrajame pusfinalyje besivaržančius dainininkus Dami Im įvertino kaip tikrai stiprius, taip pat pagyrė Lietuvos atstovą.

„Donatas kaip tik repetavo prieš mane. Manau, kad jis – puikus, turi tiek energijos, daug kartų sakiau, kad man patinka ši daina, ji labai užvedanti. Manau, kad Donatui puikiai pasiseks“, – sakė atlikėja.

Visą interviu su Australijos atstove žiūrėkite penktadienį laidoje „Labas rytas Lietuva“.

Žiūrimiausias pasaulyje „Eurovizijos“ dainų konkursas praėjusių metų gegužę savo 60-metį minėjo didžiojoje Europos scenoje pristatydamas ir tolimojo žemyno – Australijos – atstovą. Tai turėjo būti išskirtinis atvejis, tačiau šiemet nuspręsta, kad „Eurovizijoje“ Australija dalyvaus ir vėl. Dėl to susitarė „Euroviziją“ rengianti Europos transliuotojų sąjunga (EBU) ir Australijos visuomeninis transliuotojas SBS.

2015-ųjų „Eurovizijoje“ Australijai buvo garantuota vieta finale. Šiemet Stokholme vyksiančiame konkurse Australija privalės varžytis antrame pusfinalyje ir pasirodys prieš Lietuvos atstovą.

Vienoje gegužę vykusioje 2015-ųjų „Eurovizijoje“ Australijos atstovas Guy Sebastianas finale užėmė penktą vietą. Šiemet Dami Im lažybų bendrovės laiko viena favoričių ir realia kandidate laimėti „Euroviziją“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių