Kauno „Žalgirio“ šokėjoms nepasisekė

Deja, nors sirgalių balsavime "Eurolygos" svetainėje Kauno "Žalgirio" šokėjos buvo įsiveržusios į priekį, tačiau paskutinę akimirką pergalę iškovojo Berlyno "Alba" komandos šokėjos.

Praėjusį trečiadienį "Eurolygos" turnyre rezultatu 80:72 jie nugalėjo Kauno "Žalgirio" komandą, o vakar, pirmadienį, šios komandos šokėjos 51,81 proc. prieš 48,19 proc. laimėjo "Eurolygos" šokėjų konkurso finale. Taigi lagaminus į Madridą krausis ir "Eurolygos" finalo ketverte šoks Berlynos "Alba" komandos šokėjos.

"Labai apmaudu, juolab kad visą savaitgalį ir likus dar kelioms valandoms iki balsavimo pabaigos dar pirmavome. Vienu metu buvome surinkę net 52,19 procento balsų, – akimirkai atsiduso Kauno "Žalgirio" šokėjų vadovė Diana Gandrimė. – Tačiau džiaugiamės, kad vėl patekom į finalą ir dėkojame visiems mūsų gerbėjams, kurie taip aktyviai balsavo ir palaikė mus."

Kauno "Žalgirio" šokėjos du kartus jau šoko "Eurolygos" finalo ketverte: 2012 metais Stambule ir 2014 metais Milane.

Šiemet šokėjų balsavimo konkursas vyko trimis etapais: iš pradžių Kauno "Žalgirio" šokėjos nugalėjo septynias, po to pusfinalyje aplenkė Belgrado "Crvena Zvezda" komandos merginas ir finale susitiko su Berlyno "Alba", kuri pusfinalyje aplenkė Atėnų "Panathinaikos" klubo šokėjas.

"Deja, pastebėjome, kad jos naudojo kompiuterinę programą, – tikino Diana. – Tuo pačiu metu visą savaitę jų balsai labai staigiai pašokdavo. Beje, prieš savaitę, kai jos paleido programą, jos iškart pirmavo 82 prieš 18, o tuo metu iš Lietuvos nebuvo galima balsuoti. Ir tik po laiško "Eurolygos" atstovams nebuvo techninių kliūčių."

Tačiau "Eurolygos" atstovai tikino, kad kompiuterinė programa nebuvo naudojama, o abiejų komandų šokėjos turi labai daug gerbėjų.

Tačiau tą patį "Eurolygos" atstovai tvirtino, kai finale prieš Kauno "Žalgirio" šokėjas buvo laimėjusios Krasnodaro "Lokomotiv" komandos merginos.

Rusai pernelyg aktyviai įjungė naudojo programą, nes pradžioje balsų santykis "Lokomotiv" naudai buvo akivaizdžiai pernelyg didelis: 91 prieš 9. Ir tik po CSKA prezidento laiško "Eurolyga" atstovai pripažino, kad buvo panaudota kompiuterinė programa.

"Gal ir mums reikės kitais metais naudoti programą?" – šyptelėjo Diana.

Aprimus emocijoms paprašyta įvertinti geriausią šokėjų komandą "Žalgirio" vadovė negailėjo komplimentų juos nugalėjusioms Berlyno "Alba" šokėjoms: "Jos šoka energingai, neblogai. Tiesa, jų stilius pernelyg amerikietiškas. Pirmas vietas skirčiau Lietuvos komandos – labai profesionalios Klaipėdos "Neptūno" ir programą pakeitusioms žavioms "Lietuvos ryto" komandos merginos."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių