Estijos atstovė „Eurovizijoje“ paaiškino, kodėl dainuos itališkai

„Tikiuosi, kad po mano pasirodymo žmonės pradės dažniau lankytis klasikinės muzikos koncertuose“, – interviu LRT TELEVIZIJOS laidai „Labas rytas, Lietuva“ sako Estijos atstovė „Eurovizijoje“ Elina Nečajeva, kuriai prognozuojama antroji vieta finale.

Estės dainoje elektroninė muzika susipina su operiniu vokalu, tad ji nusprendė dainuoti italų kalba. „Ji geriausiai atskleidžia klasikinį vokalą“, – įsitikinusi dainininkė.

Aksominio soprano savininkė E. Nečajeva dainuoja nuo mažumės, turi klasikinio dainavimo magistro diplomą. Nors pasirodymai muzikiniuose Estijos televizijos projektuose jai neatnešė didžiulės sėkmės, vėliau jauna moteris skynė laurus įvairiuose nacionaliniuose ir tarptautiniuose konkursuose. Tiesa, į Estijos nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos sceną E. Nečajeva lipo ne pirmą kartą. Pernai ji vedė abu atrankos pusfinalius. Dalyvaudama „Eurovizijoje“ atlikėja siekia galimybės pasirodyti didžiausiose pasaulio operos scenose.

– Susitinkame Šiaurės Lietuvoje – Šiauliuose. Miestas žinomas dėl chorų – berniukų ir jaunuolių choro „Dagilėlis“, taip pat valstybinio kamerinio choro „Polifonija“. Ar tiesa, kad ir jūsų muzikinis kelias prasidėjo būtent chore?

– Dainuoti pradėjau vaikų chore, būdama ketverių. Man labai patiko dainuoti ant scenos. Vieną dieną mano balsas užaugo, tapo stipresnis, aukštesnis nei kitų choristų. Tuomet pradėjau dainuoti solo. Būdama 13–14 metų J. S. Bacho muziką laikiau tobula.

Tikiuosi, kad po mano pasirodymo žmonės pradės dažniau lankytis klasikinės muzikos koncertuose.

– Šiais metais atstovausite Estijai „Eurovizijoje“ su daina „La forza“. Tai daina apie vieną stipriausių jėgų pasaulyje – meilę. Papasakokite plačiau apie dainos reikšmę jums ir kaip ji buvo parašyta?

– Kūrinį parašė Mihkelis Mattisenas ir Timas Ventas. Jie mane dainuojančią išgirdo per mūsų draugų vestuves, tai buvo maža staigmena draugams. Jiems labai patiko mano balsas. Sutarėme kartu kurti dainą. Jie sukūrė specialiai mano balsui. Aš ir mano draugė Ksenia Kuchukova parašėme žodžius – taip gimė daina.

Ji yra apie tikrą meilę: tai – ne paprasta meilė, tai – meilė vaikams, mamai, tėčiui, gamtai, šaliai. Tai – didelis, amžinas jausmas, kuris nuverčia kalnus ir suteikia sparnus. Jis veda jus per visą gyvenimą. Manau, mums reikia dažniau kalbėti apie meilę, nes aplink tiek blogio. Meilė – vienintelis būdas nugalėti visas negandas.

– Lažybininkai didžiojoje „Eurovizijoje“ prognozuoja jums antrąją vietą. Kaip dėl to jaučiatės? Jūsų nuomone, ar Europa pasiruošusi tokiai muzikai, kokią atliekate?

– Labai džiaugiuosi, kad lažybininkai manimi tiki, dėkoju už tai. Tikiuosi, visą Europą pasieks daina skelbiama žinutė. Dainą atlieku visa širdimi, siela ir tikiuosi, kad ji gali pasiekti kitų žmonių širdis. Tai gera muzika, geras derinys. Dainoje susipina operinis vokalas su elektronine muzika. Tikiuosi, kad po mano pasirodymo žmonės pradės dažniau lankytis klasikinės muzikos koncertuose.

– Kodėl konkurse nusprendėte dainuoti itališkai?

– Italų kalbą pasirinkome, nes manėme, kad ji geriausiai atskleidžia klasikinį vokalą. Italų kalba puiki, gerai skamba, ja lengva dainuoti.

– Dar pakalbėkime, kaip atrodys jūsų pasirodymas Lisabonoje ant scenos. Šiemet ji bus kitokia, atsisakoma LED ekranų ir projekcijų. Ar tai reiškia, kad jūsų pasirodymas visiškai skirsis nuo to, kurį matėme Estijos nacionalinėje atrankoje?

– Jis šiek tiek skirsis. Kalbu apie vaizdą ant suknelės, bet projekcijos išliks. Šiuo metu deriname kai kurias detales, kad vaizdas būtų dar labiau kerintis, susijęs su daina ir svarbiausia jos mintimi. Tad idėja išlieka, bet jos pateikimas bus kitoks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių