Elektroninės muzikos ikona J. M. Jarre'as sugrįžta į Kauną

  • Teksto dydis:

Vienu geriausių pasaulio šou kūrėjų, kelis muzikinius Guinneso rekordus pasiekęs prancūzas Jeanas Michelis Jarre'as rudenį surengs pasirodymą Kaune. Didžiausioje Lietuvoje „Žalgirio“ arenoje lapkričio 3 dieną žymus elektroninės muzikos kompozitorius ir atlikėjas pristatys įspūdingą reginį, sukurtą naujam pasauliniam koncertų turui.

Šio elektroninės muzikos genijaus vardą žino milijonai – ir jau kelis dešimtmečius. Dar 1976-aisiais išleistas prancūzo albumas „Oxygene“ buvo parduotas daugiau nei 12 milijonų egzempliorių tiražu ir iki šiol laikomas vienu svarbiausių elektroninės muzikos darbų, sukėlusiu „sintezatorių revoliuciją“.

Melomanams puikiai žinomi ir kiti garsūs J. M. Jarre'o įrašai – albumai „Equinoxe“, „Zoolook“, „Magnetic Fields“, „Rendez-Vous“ bei kiti. Ne mažiau šį klavišininką garsina ir pritrenkiantys pasirodymai – su įspūdingais apšvietimo efektais, lazeriais, neįprastais instrumentais ir daugybe novatoriškų techninių sprendimų.

Kvapą gniaužiantys J. M. Jarre'o pasirodymai net kelis kartus yra pagerinę pasaulio rekordą – kaip koncertai, į kuriuos susirinko didžiausia žiūrovų minia.

Naują, ambicingą dviejų dalių albumą „Electronica“ sukūręs muzikantas šiais metais išvyks į pasaulinį turą. Iki šiol buvo paskelbta, kad išskirtiniai jo pasirodymai įvyks dviejuose svarbiuose Europos elektroninės muzikos festivaliuose - „Sonar“ (Ispanijoje) ir “Melt!“ (Vokietijoje).

J. M. Jarre'as naująjį savo koncertinį šou pristatys ir didžiausiose Europos arenose. Į jų sąrašą pateko ir Kauno „Žalgirio“ arena, kurioje atlikėjas lapkričio 3-ąją pasirodys po penkerių metų pertraukos.

Bilietai į gyvosios muzikos legendos koncertą nuo kovo 18 dienos bus platinami visose „Bilietų pasaulio“ kasose ir internetu.

Karjeros pradžioje eksperimentinę muziką teatrui kūręs J. M. Jarre'as išgarsėjo 1976-aisiais, kai namie kukliomis sąlygomis įrašytas jo albumas „Oxygene“ kiek netikėtai išgarsėjo visoje planetoje, pasiekė aukštas „topų“ vietas Didžiojoje Britanijoje, JAV ir kitose svarbiausiose muzikos rinkose. Iki šiol tai – didžiausiu tiražu parduotas prancūzų muzikos albumas.

Kūrinys „Oxygene, Part IV“:

Įvairių temų – nuo gamtosaugos iki mokslo pasiekimų ir politikos – įkvėptas kompozitorius jau keturis dešimtmečius kuria melodingą, užburiančią muziką, kuriai koncertuose naujų spalvų suteikia laiką pralenkiantys scenos sprendimai.

Tiesa, dar palyginti neseniai J. M. Jarre'o koncertas Lietuvoje būtų atrodęs beveik neįmanomas dalykas. Mat tik praėjusiame dešimtmetyje šis muzikantas pradėjo rengti koncertų turus – iki tol pasirodydavo tik išskirtinėmis progomis po atviru dangumi.

1979-aisiais Paryžiuje Bastilijos dienos proga muzikantas surengė koncertą, kurį stebėjo milijonas žmonių – šis pasirodymas pateko į Guinnesso rekordų knygą dėl didžiausio žiūrovų skaičiaus istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių