Ekrano deimantai romantiškam savaitgaliui

Valentino diena jau liko už nugaros, tačiau pasilepinti romantišku savaitgaliu juk nereikia ypatingos progos. Ypač tada, kai pavasariu dar nė nekvepia, pats tinkamiausias metas su antrąja puse, draugų kompanija ar tiesiog vienam mėgaujantis namų tyla ir ramybe susiorganizuoti filmų vakarą. O kas geriau praskaidrins nuotaiką jei ne visų laikų geriausi romantiniai filmai? "Kauno diena" rekomenduoja, kokiais kino šedevrais nusprendę pasilepinti jaukų savaitgalį namie neliksite nusivylę.

"Romeo ir Džuljeta" (1996, rež. Bazas Luhrmannas)

Amžinąja klasika tapęs W.Shakespeare'o kūrinys atgimsta ekrane. Šį kartą istorija parodoma kiek kitaip negu knygoje – veiksmas vyksta dabartiniais laikais, šiuolaikinėje, tarpusavyje kariaujančių gaujų valdomoje, Veronoje. Dvikovose vietoje kardų veikėjai naudoja paauksuotus revolverius, tačiau nelaiminga dviejų jaunuolių meilė vis dar lieka pagrindiniu filmo epicentru. Juk ši, turbūt kiekvienam žinoma, istorija tiek pat nepavaldi laikui, kiek ir pati meilė.

"Devynios su puse savaitės" (1986, rež. Adrianas Lyne'as)

Tai viena seksualiausių juostų kino istorijoje. Filmas pasakoja apie aistringą dviejų veikėjų romaną, pagardintą neišsemiamu geismu ir kūnų tarpusavio chemija. O kur dar jaunų ir žavių Kim Basinger ir Mickey Rourke'o vaidyba... Ši kino juosta tikrai taps puikiu afrodiziaku, ir kas žino, galbūt filme matytas scenas išdrįsite atkartoti ir patys.

"Kasablanka" (1942, rež. Michaelis Curtizas)

Vienu geriausių filmų istorijoje tituluojama "Kasablanka" – juosta, kurią tiesiog būtina pamatyti. Įvairiausio plauko ir tautybių žmones pritraukiančiame Maroko mieste Kasablankoje įsižiebia dviejų žmonių jausmai. Tačiau viskas nėra taip paprasta, nes karo pavojai, kasdienės grėsmės bei dilema tarp meilės ir moralės tampa šių jausmų trukdžiais. Tai nespalvotas kino šedevras, viena gražiausių ekrane kada nors rodytų meilės istorijų, kurią būtina bent kartą pamatyti!

"Nemiegantys Sietle" (1993, rež. Nora Ephron)

Ši romantinė drama patiks tiems, kurie nevengia jausmingų istorijų. Filmas pasakoja apie neseniai našliu tapusį vyrą, vis dar besiilgintį anksčiau laiko išėjusios žmonos. Savo skaudulius dėl mylimos moters netekties jis išlieja radijo laidoje. Tyri žodžiai nelieka neišgirsti – jo pasakojimais susižavi šio radijo taip pat besiklausanti moteris, gyvenanti visai kitoje šalies pusėje. "Nemiegantys Sietle" – tai istorija, priversianti patikėti net ir didžiausiais stebuklais.

"Gidas vienišiams" (2016, rež. Christianas Ditteris)

Nenusiminkite, jei šiuo gyvenimo etapu neturite antrosios pusės. Gyvenimas būnant vienišiumi – ne ką mažiau spalvingas nei salant nuo meilės. "Gidas vienišiams" pasakoja apie merginą, kuri po ilgus metus trukusių santykių nusprendžia palikti draugą ir pajusti, ką iš tikrųjų reiškia mėgautis laisve. Džiaugtis gyvenimu, kartais net ir itin ekstremaliai, jai padeda ir juodo humoro nestokojanti geriausia draugė. Galiausiai naujai iškeptos vienišės gyvenime atsiranda žavus vaikinas, bet ar to užteks, kad ši išsižadėtų savo nepriklausomybės?



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių