Egis užkariauja Ameriką

Boksininkas Egidijus Kavaliauskas profesionalų ringuose nugalėjo jau devynis varžovus iš eilės, tačiau iki svajonės – dvikovos dėl čempiono diržo – laukia ne mažiau išbandymų su vis stipresniais priešininkais.

Pastaruoju metu E.Kavaliauskas treniruojasi Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV), Kalifornijos mieste Oksnarde įsikūrusioje Roberto Garcios bokso akademijoje.

R.Garcia – buvęs pasaulio profesionalų bokso svorio kategorijos iki 59 kg čempionas pagal Tarptautinės bokso federacijos (IBF) versiją. 2012-aisiais apie boksą rašančių JAV ekspertų ir žurnalistų asociacija (BWAA) ir bokso biblija vadinamo žurnalo "The Ring" skaitytojai R.Garcią pripažino Metų treneriu.

Po atostogų gimtajame Kaune ir, kaip pats juokavo, ne kartą pažeidęs mitybos režimą, E.Kavaliauskas vėl rengiasi grįžti į įprastą darbo ritmą.

"Buvau labai pasiilgęs artimųjų, bičiulių. Stengiuosi bent kas pusmetį juos aplankyti. Namuose geriau nei kurorte... Atsigavau, pravėdinau galvą, mėgavausi namų gardumynais", – prieš išvykdamas į JAV sakė "Kauno dienai" boksininkas.

– Egidijau, ar jau žinote, kas bus kitas jūsų varžovas JAV? – pradėjome pokalbį su žinomai profesionalų bokso agentūrai "Top Rank" atstovaujančiu E.Kavaliausku.

– Kol kas ne. Paprastai po atostogų mažiausiai dvi savaites nei su treneriais, nei su vadybininkais apie tai nekalbame. Niekas netrukdo ir nespaudžia verstis per galvą, suteikia laiko persiorientuoti. Manau, kad kovinę formą susigrąžinsiu per mėnesį.

– Kaune aplankei ir buvusį savo trenerį Jurijų Kolyčevą. Kai nusprendei pasukti profesionalo keliu, jis iš pradžių lyg ir nepritarė tokiam žingsniui. Kaip yra dabar?

– Treneris mane suprato. Skatina dar labiau stengtis, kad pasiekčiau užsibrėžtą tikslą. Buvo smagu vėl užsukti į senąją "Gongo" salę, pasitreniruoti.

– R.Garcia – koks jis?

– Paprastas, nuoširdus žmogus. Po treniruočių ar varžybų bendraujame kaip seni bičiuliai, tačiau sporto salėje jo žodis – galutinis ir neginčijamas. Jis, kaip ir dauguma mano komandos draugų, domisi Lietuva, norėtų atvykti į svečius.

– Galbūt pavyktų čia surengti bent parodomąją tavo dvikovą?

– Abejoju, ar tai būtų įmanoma. Kas to imtųsi? Dar nepamiršau entuziastingų kalbų apie šviesų profesionalaus bokso rytojų Lietuvoje, o kokia pažanga?

– Oksnardo bokso akademijos kolektyvas – daugiatautis, jį, be kita ko, sudaro ir rusai, ukrainiečiai. Ar pastarojo meto politiniai įvykiai turi įtakos mikroklimatui?

– Dažnai bendrauju su rusu Jevgenijumi Gradovičiumi. Ukrainietis Viačeslavas Glazkovas kilęs iš Lugansko, jo tautietis Aleksandras Gvozdikas – iš Charkovo. Mes nepolitikuojame. Mūsų darbas – sportas.

– Pirmieji jūsų varžovai – Eridannis Leonas, Jasonas Thompsonas ar Peteris Haro – nebuvo iš patyrusiųjų, bet keli paskutiniai, pirmiausia Eduardo Floresas ir Jaime'as Herrera – aukštesnio kalibro boksininkai, savo sąskaitose turintys ne po tris ar penkias, bet dvigubai ar trigubai daugiau dvikovų. Kas laukia ateityje?

– Iš tiesų mano oponentai – kaskart vis stipresni ir labiau patyrę, tačiau tai – natūralu. Kita vertus, žinodamas, kad ringe man teks kietas riešutėlis, kovai pasirengiu ir nusiteikiu psichologiškai netgi geriau.

– Kuri arena iš tų, kuriose kovojai, padarė didžiausią įspūdį?

– Ko gero, pernai gruodį Las Vegase, "Cosmopolitan" viešbutyje. Įvyko aštuonios kovos, visos – aukšto lygio, susirinko daug žiūrovų. Įspūdingas šou. Boksavausi su J.Herrera. Maloniausia, kad mane palaikė amerikiečiai, nors daugumą sirgalių sudarė meksikiečiai, o jiems boksas – kaip lietuviams krepšinis. Mėginsiu palenkti į savo pusę ir meksikiečius.

Top Rank" vadovas Robertas Arumas, kaip ir JAV gerai žinomas profesionalaus bokso vadybininkas kaunietis Egis Klimas, su tavimi sieja dideles viltis. Kokie tavo ateities planai?

– Stengsiuosi pateisinti lūkesčius, tačiau aš sau keliu dar didesnius reikalavimus. Svajonė – iškovoti pusvidutinio svorio kategorijos (iki 66,7 kg – aut. past.) čempiono diržą. Žinau, kad tai – labai sunkiai pasiekiama viršūnė, bet su tokia komanda, kuri dabar man padeda, viskas įmanoma. Reikia tik dirbti.

– Boksas tau – darbas? Ar to, ką dabar uždirbi ringe, užtenka buičiai, pomėgiams?

– Man boksas – gyvenimas. 24-ias valandas per parą. Tai ir darbas, ir laisvalaikis, hobis. Viskas kartu. Jau uždirbu tiek, kad pakanka visoms reikmėms – susidėlioju prioritetus ir išsiverčiu. Šiaip būna visko. Kartais prislegia nuovargis arba labai pasiilgstu namiškių, bet nuotaika pasikeičia, ir vėl – pirmyn.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas Dobilas

Arturas Dobilas portretas
Egis, maladec !

andrius bar

andrius bar portretas
Sekmes musu lietuvaiciui tarptautiniuose ringuose, tikekimes jo svajones issipildys :)

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
A. Vaišvila irgi atranda Ameriką: siūlo imti pinigus už Lietuvos pilietybės neatėmimą iš Amerikos ir kitų užsienio lietuvių. A. Vaišvilos logika tokia: nori turėti Lietuvos pilietybę? Mokėk už Lietuvos valstybės išsaugojimą. Gal kada nors užsinorėsi pasinaudoti Lietuvos valstybės pagalba... Kodėl tik užsienio lietuviams skiriamas šis naujas mokestis? Nejaugi Lietuvos lietuviai jau nebenori išsaugoti Lietuvos valstybę? Teismai tikrai nutars, kad mokėti tokį mokestį privalo ir Lietuvos lietuviai. O dabar pagalvokime, kokias turime praktiškas pasekmes iš tokio mokesčio. Mes, lietuviai, esame taupūs ir, dauguma, mūsų valstybe nepasitikime. Žmonės masiškai emigruoja, atsisako nuo Lietuvos pilietybės. Net tie, kurie lieka Lietuvoje, priima Lenkijos bei Rusijos pilietybes, nes šios šalys jokių tokių keistų mokesčių nereikalauja. Tokio mokesčio įvedimas yra prapultis Lietuvos valstybei. Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių