E. Vėlyvis: po „Anties“ koncertų visi norės tapti muzikos kritikais

  • Teksto dydis:

Jau rytoj sėkmingiausio lietuviško filmo „Redirected“ kūrėjas Emilis Vėlyvis debiutuos nebe kaip kino, o kaip didžiųjų Lietuvos arenų užkariautojas. Šiauliuose savaitgalį įvyks pirmasis jubiliejinis „Anties“ koncertas, kuriame, kaip teigia pats režisierius, žiūrovų lauks daugybė malonių netikėtimų.

E. Vėlyvis vardina priežastis, kodėl mačiusieji „Redirected“ privalo pamatyti „Anties“ koncertus.

Laukiami visi

E. Vėlyvis sako, kad šventinis koncertas „Zombiai atrieda atidunda!” yra kalėdinė dovana visiems jo kūrybos gerbėjams, kurie šių metų pradžioje veržėsi į kino teatrus, bet dėl amžiaus ribojimų negalėjo pamatyti kino juostos „Redirected / Už Lietuvą!“. Jubiliejiniame „Anties“ koncerte laukiami ir vaikai, ir seneliai.

Tik trys pasirodymai. Iki šiol kinuose rodytą sėkmingiausią lietuvišką kino juostą ne vienas gerbėjas žiūrėjo keletą kartų, tuo tarpu „Anties“ koncertas – neatkartojama ir tik tris kartus – Šiauliuose, Vilniuje ir Kaune, gerbėjams pristatoma pramoga, kurią kiekvieno iš trijų miestų žiūrovai išvys vis kitokią.

Viena scena ir daug šviesų bei garso

Jei „Redirected“ buvo filmuotas beveik pusšimtyje skirtingų vietų, tai „Zombiai atrieda atidunda!“ scenarijus nustebins koncerto svečius savo dinamiška scenografija vienoje erdvėje.

Londonas. Anglijos sunku atsikratyti: čia užvirė „Redirected“ „košė“, apie šią šalį koncerto metu dainuos ir Algirdas Kaušpėdas bei Justė Arlauskaitė-Jazzu, atlikdami šiuo metu populiarumo rekordus mušančią naujai suskambėjusią „Anties“ dainą „Nauji metai“.

Nuogybės

Vienas žymiausių „Redirected“ herojų beveik visą laiką filme lakstė prisidengęs tik legendiniu radiatoriumi. Šventinio koncerto režisierius nusprendė išgelbėti šou herojus nuo panašių nesusipratimų ir kartu su renginio kostiumų dailininkėmis Ieva Ševiakovaite ir Jolanta Rimkute juos papuoš išskirtiniais kostiumais.

Kino kritikai. E. Vėlyvis patikina, kad po koncerto niekas nebenorės tapti kino kritikais, kaip skelbė „Redirected“ filmo herojės ištarta frazė. Po koncerto, sako režisierius, šalia tokių lietuviškų religijų kaip krepšinio komentavimas, politikos analizė ir kino kritika pradės rikiuotis muzikologai.

Išzombinimo apeigos

E. Vėlyvis – prisiekęs veiksmo filmų gerbėjas, todėl jo teigimu, jokia kino juosta ar pasirodymas negali apsieiti be įspūdingų kovos scenų. „Redirected“ kulminacija tapo tragikomiška lietuviškų vestuvių scena, o  „Anties“ koncertų metu į kovą kils zombiai ir jiems nepasiduodantys ryžtingi lietuviai.

Legendinės „Anties“ dainos

Iki šiol E. Vėlyvis rinkdavosi muziką savo filmams, jubiliejiniai „Anties“ koncertai – kūrybinis išbandymas, kurio metu muzika pasirinko savo režisierių. Legendinės grupės dainos išskirtinio šou metu suskambės naujai kartu su Jazzu, Merūnu ir Rafailu Karpiu.

Koncertai vyks gruodžio 20 dieną Šiaulių arenoje, gruodžio 29 dieną Vilniuje, „Siemens“ arenoje, ir gruodžio 31 dieną Kaune, „Žalgirio“ arenoje. Bilietais į renginius Vilniuje ir Kaune prekiauja „Tiketa“, Šiauliuose bilietus „Ticketmarket“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių