E. Mildažytės kalėdinių žaisliukų ir atvirukų kolekcija: seniausiam – per 100 metų

Šią savaitę LRT TELEVIZIJOS laidų vedėja Edita Mildažytė Bažnytinio paveldo muziejuje Vilniuje pristatė senovinių kalėdinių žaisliukų ir atvirukų kolekciją – parodą „Linksmų Šventų Kalėdų! Tarpukario kalėdiniai atvirukai iš Editos Mildažytės kolekcijos“.

Seniausiam eglutės žaisliukui – daugiau kaip 100 metų, atvirukų kolekcijoje – atvirlaiškis su prezidento Kazio Griniaus parašu.

Pirmieji žaisliukai pas laidų vedėja atkeliavo prieš beveik 20 metų iš rūsio, kur daugelį metų gulėjo pamiršti tėvų ir senelių. Tuo laiku, kai plastikinės eglės buvo mados viršūnė – toks pasirinkimas atrodė keistas.

Pamažu kolekcija pildėsi, o šiuo metu vos telpa į tris dideles komodas. Žinoma, moteris juokauja, kad dabar egles gali puošti pagal tematiką: vaisių, daržovių, paukščių, animacinių filmų.

Edita pasakoja, kad pati antikvarinius žaisliukus perka vis rečiau. Jų kolekcionavimas tapo mada, todėl žaisliukai parduodami už didelius pinigus, jų nebeapsimoka pirkti.

Daugiau apie E. Mildažytės pomėgį ir parodą, kuri veiks iki 2017 metų vasario 2 dienos, – reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vytautas dydysis gedmino pilis

vytautas dydysis gedmino pilis portretas
prisijiungdamas pr4 diskusijios galiu drasei pareik6ti nuomone kuri atskrido is dausu.o mano nuomone tuoke .sedi 4 kurvos letaus radijios stutije pastate ir klausosi jiusu namu bei tuoleto pokalbiu bei lovos dejavimo pamoku ir visa tai amerikos standartais legalu.gero bezd4jimo,pysiaus sysiaus ir kad pilvas nesuskaustu...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių