E. Jackaitė 42-ąjį gimtadienį sutiko piligriminėje kelionėje

Aktorė, renginių vedėja ir organizatorė Eglė Jackaitė savo 42-ąjį gimtadienį sutiko piligriminėje kelionėje – Prancūzijos piligrimystės centre Lurde.

„Ėjo ir štai suėjo 42-eji. Tikiuosi sulauksiu daugiau, – prieš dingdama „ne ryšio“ zonoje portalui rašė E. Jackaitė. – Šis gimtadienis kitoks ir dėl šios kelionės. Ji – tokia didelė malonė. O linksmybės, šventimas vyks šeštadienį, Palangoje, spa.“

Kovo mėnesį E. Jackaitė su vyresniuoju sūnumi Jokūbu lankėsi Indijoje – 35-ajame „Gyvenimo meno“ gimtadienyje ir sostinėje Delyje vykusiame Pasaulio kultūros festivalyje. Vienu įsimintiniausių šios kelionės epizodų aktorė įvardijo apsilankymą Vrindavane, kuriame ėjo vadinamuoju Viešpaties Krišnos keliu. Jis tęsėsi daugiau nei 23 km., o žygį grupė pradėjo apie 3 valandą ryto. Keleivius išlydėjo žvaigždėtas dangus, o pasitiko ryto aušra ir piligrimai – paskendę maldose ir vidinėje ramybėje.

„Nesu patyrusi nieko panašaus. Tai buvo taip stipru ir kartu tai – galimybė visu šimtu procentų būti čia ir dabar – tame sakraliame momente“, – pasakojo E. Jackaitė, kuri jau po mėnesio išsirengė į piligriminę kelionę Lurde.

Lurdas yra miestas bei komuna Prancūzijos pietuose, įsikūręs 400 m virš jūros lygio.

Tai žymus piligrimystės centras nuo XIX a., kai mergaitei Bernadette Soubirous apsireiškė Švenčiausioji Dievo Motina Marija.

Miestelį supa trys viršukalnės, aukštesnės nei 1000 metrų, Gave de Pau upės kilpoje atsidengia uola, vadinama Massabielle. Jos šiauriniame pakraštyje, prie upės, atsiveria netaisyklingos formos tuščia ertmė, arba grota, kurioje 1858 m. įvyko šv. Marijos apsireiškimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių